Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της αγάπης

Πριν μερικά χρόνια παρακολουθούσα ένα σεμινάριο σχέσεων, όταν κάποιος απ το κοινό ρώτησε τον ομιλητή<<Γιατί να φέρομαι με αγάπη στην γυναίκα μου?εκείνη δε μου φέρεται με αγάπη!>>. Ο ομιλητής  του απάντησε ευγενικά κ με  καθόλου επικριτικό ύφος <<Γιατί χρειάζεσαι την εξάσκηση>>.Τα λόγια του με χτύπησαν σαν κεραυνός κ από τότε θυμάμαι τη συμβουλή του....ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε εξάσκηση στην ανεπιφύλακτη αγάπη. Μπορούμε  όλοι να γίνουμε  λιγότερο αμυντικοί, εγωιστές και αντιδραστικοί.Οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι ακροατές, πιο καλοί,ευγενικοί κ γενναιόδωροι άνθρωποι.Όμως για ν αποκτήσουμε αυτές τις αρετές χρειαζόμαστε εξάσκηση-και όχι τόσο στις περιόδους που ο σύντροφός μας μας υποστηρίζει κ μας δείχνει την αγάπη του, αλλά τότε που κ εκείνος έχει χάσει το δρόμο του κ μας φέρεται μη αγαπητικά.
Μπορείτε να μεταμορφώσετε οριστικά τη σχέση σας χρησιμοποιώντας τη δύναμη της αγάπης.Αν μπορέσετε ν αντιδράσετε μ αγάπη κ όχι με ένταση κ αν μπορέσετε να κρατήσετε την καρδιά σας ανοιχτή, ακόμα κ αν αυτό φαίνεται περιττό,τότε θ ανακαλύψετε τη δύναμη της αγάπης κ τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να εξασφαλίσετε διάρκεια κ ευτυχία στις σχέσεις της ζωής σας.
Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις..το μόνο που απαιτείται είναι η αληθινή πρόθεση κ πάρα πολύ εξάσκηση..Όταν ο σύντροφός σας σας αγαπάει κ σας φροντίζει, απολαύστε το και εκτιμήστε το.Αλλά όταν δεν το κάνει τότε έχει έρθει η ώρα για να μπείτε σε θέση <<δράσης>>.
Αντί να περιμένετε να συμπεριφερθεί ο άλλος διαφορετικά, βάλτε τα δυνατά σας να προσφέρετε εσείς ανεπιφύλακτη αγάπη κ κατανόηση.
Συγχωρείστε και ακούστε προσεκτικά τον άλλο.Διατηρήστε την αίσθηση του χιούμορσας κ στηρίξτε το σύντροφό σας....
Ένα απ τα μυστηριώδη κ μαγικά  πράγματα που συμβαίνουν σε μια σχέση είναι ο σύνδεσμος που αναπτύσσεται μεταξύ των  2 ανθρώπων.
Όταν η καρδιά σας είναι γεμάτη θυμό, το πιθανότερο είναι ότι η σχέση σας υποφέρει.
Όταν είστε απαιτητικός κ επιθετικός ο σύντροφός σας έχει την τάση να κλείνεται στον εαυτό του.
Όταν το μυαλό σας εστιάζεται στο τι δεν είναι σωστό στο σύντροφό σας, κ έχετε αρνητική στάση άπεναντί του τότε εκείνος θα αισθανθεί τα συναισθήματα σας κ θα μένει απόμακρος κ σ επιφυλακή.Η σχέση σας δεν θα φτάνει στην κορύφωση που μπορεί-ούτε καν θα πλησιάζει.
Από την άλλη πλευρά, όταν η καρδιά είναι γεμάτη αγάπη, στις περισσότερες περιπτώσεις , ο σύντροφός σας  θα μπορέσει να το διαισθανθεί.
Οι άμυνές του θα πέσουν κ θα επιστρέψει σε πιο αγαπητικά συναισθήματα.
Όταν λέει ή κάνει κάτι στραβό κ εσείς μπορείτε να το ξεπεράσετε κ να παραμείνετε αγαπητικοί τότε εκείνος θα μπορέσει να επανακάμψει γρηγορότερα παρά αν αντιδρούσατε με σκληρές σκέψεις ανταπόδωσης.
Αν μπορέσετε να διατηρήσετε ένα περιβάλλον που παραμένει  ανεπηρέαστο  απο την ατελή συμπεριφορά του άλλου τα περισσότερα προβλήματα θα λύνοντας από μόνα τους.Δεν εννοώ να ανέχεστε μια σκληρή συμπεριφορά, αλλά απλώς να ξεπερνάτε τα μικροπράγματα ώστε η καρδιά να παραμένει ανοιχτή .
Την επόμενη φορά που θα νιώθετε εκνευρισμένοι ή ενοχλημένοι από το σύντροφό σας, δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική στρατηγική.
Αντί να επιμείνετε στην τυπική αντίδρασης της απαίτησης ν αλλάξει ο άλλος συμπεριφορά, δοκιμάστε ν αλλάξετε εσείς.
ΜΠΟΡΕΙ να εκπλαγείται απ το πόσο γρήγορα θα καλυτερέψουν τα πράγματα...
            ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!
   

         *απόσπασμα από το Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη-Richard Carlson Ph.D.

Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

.....Οι φιλόσοφοι κ οι ψυχολόγοι μας το λένε αυτό για χρόνια <<Δεν έχεις τίποτα άλλο εκτός τον εαυτό σου.Γίνε λοιπόν ο πιο όμορφος, ο πιο τρυφερός,συναρπαστικός άνθρωπος του κόσμου.Έτσι θα επιζήσεις πάντα>>.Θυμόσαστε τη Μήδεια στην αρχαία τραγωδία?Θυμόσαστε το σημείο όπου όλα έχουν χαθεί κ της λέει ο χορός <<Τι απομένει Μήδεια? Όλα γκρεμίστηκαν, όλα χάθηκαν.>>και η Μήδεια απαντάει
<<Τι απομένει?Εγώ.>> Αυτή είναι η απάντηση!<<Τι εννοείς τι απομένει?Όλα απομένουν.Απομένω εγώ!>>.Όταν αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφει κανείς σ ένα σεβασμό για τον εαυτό του,σε μια αγάπη για τον εαυτό του  κ σε μια συνειδητοποίηση ότι όλα προέρχονται από τον εαυτό του, τότε μπορούμε να δώσουμε στους άλλους.
.....Η ευτυχία μου είμαι εγώ όχι εσύ
Όχι μόνο γιατί εσύ μπορεί να είσαι περαστικός,
Αλλά κ επειδή εσύ θέλεις να είμαι αυτό που δεν είμαι.
...Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη όταν αλλάζω
Μόνο κ μόνο για να ικανοποιήσω τον εγωισμό σου.
Ούτε εγώ μπορώ να είμαι ήρεμη όταν με κριτικάρεις που δεν σκέφτομαι σαν εσένα
Ή που δεν βλέπω όπως εσύ.
Με φωνάζεις επαναστάτρια.
Κ όμως κάθε φορά που απέρριψα τα πιστεύω σου
Εσύ επαναστάτησες ενάντια στα δικά μου.
Δεν προσπαθώ να διαμορφώσω το μυαλό σου.
Ξέρω πως είναι δύσκολο να είσαι απλά εσύ.
Και δεν μπορώ να σου επιτρέψω να μου υπαγορεύσεις τι θα είμαι-γιατί βάζω όλη μου την προσοχή να είμαι εγώ.

...Η ζωή δεν είναι ένα ταξίδι. Δεν είναι ένας σκοπός.Είναι μια διαδικασία.Την περνάς βήμα το βήμα.Κ αν το κάθε βήμα είναι υπέροχο, αν το κάθε βήμα είναι μαγικό, έτσι θα είναι και η ζωή.
...Κάθε μέρα θα θυμίζω στον εαυτό μου να απλώνει το χέρι και να σε αγγίζει απαλά.Γιατί δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία να σε αγγίξω.Κάθε μέρα θα δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία της αγάπης, ό,τι κ αν συμβεί.
Ξέρετε, πιστεύω, αν σας ζητούσαν να δώσετε τον ορισμό της αγάπης, η μοναδική λέξη που θα μπορούσε πραγματικά να την περιλάβει είναι η λέξη<<ΖΩΗ>>...Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ σε όλες τις μορφές της.
Κ αν χάσεις την αγάπη, χάνεις  τη ζωή.Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό.
                                                                                                                                     

          *αποσπάσματα από το <<ΝΑ ΖΕΙΣ, Ν ΑΓΑΠΑΣ Κ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ>> ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ (αφιερωμένο σε σένα)