Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Μην αφήνεις το θυμό να σε αφοπλίζει....

Μας παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες στη ζωή για να εφαρμόσουμε αυτή τη στρατηγική.Στη δουλειά...  στο σπίτι...στο σχολείο...στα γήπεδα..στα καφενεία...Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στην επικοινωνία μας με κάποιον με τον οποίο έχουμε συγκρουστεί.
Όταν το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι...καλό είναι να παίρνουμε μικρές ανάσες να συγκρατιόμαστε κ ν αποφασίσουμε να μην αφήνουμε το θυμό μας να επικρατήσει της λογικής, αφού όλοι ξέρουμε ότι η συνήθης αντίδραση σε μια προσωπική επίθεση είναι η αντεπίθεση.
Σε περίπτωση αντιπαράθεσης, όταν χειριστούμε τον αντίπαλο με σεβασμό, συνήθως
(όχι πάντα βέβαια) ανταποκρίνεται και προσπαθεί ν ανταποδώσει.

Αν ελέγξουμε το θυμό μας, μπορούμε  να διοχετεύσουμε την έντονη ενέργειά μας στην επίλυση του προβλήματος.Η αποφασιστικότητά μας θα αναγκάσει αυτόν με τον οποίο έχουμε τη διαφορά να μας πάρει στα σοβαρά. Είναι προτιμότερο να χειριστούμε  την κατάσταση με ηπιότητα αν θέλουμε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά μας.Διαφορετικά, οι έντονοι τόνοι θα οξύνουν το πρόβλημα και θα εντείνουν την αντιπαράθεση.Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δέχονται επίθεση ανταποδίδουν και σε καμμιά περίπτωση δεν παραδέχονται το σφάλμα τους.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε μια οικογενειακή αντιπαράθεση με τα παιδιά ή το σύζυγο μας.
Αν επιπλήξουμε τα παιδιά με άσχημο τρόπο γιατί δεν έχουν συμμαζέψει τα δωμάτιά τους, πιθανότατα θα μας αγνοήσουν.Αν όμως τους μιλήσουμε με ήπιο τόνο και αιτιολογήσουμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνεις εμείς, λόγω του περιορισμένου χρόνου μας, είναι πιθανό ότι θα θελήσουν να επανορθώσουν.

Μαθαίνοντας να αντιδρούμε λιγότερο έντονα στις δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο αναγκάζουμε τον υπαίτιο του θυμού μας  να μας λάβει υπόψη του, αλλά και η ζωή μας διευκολύνεται αφού γίνεται λιγότερο αγχώδης.Αν αποφασίσουμε να μην επιτρέπουμε στο θυμό να μας αφοπλίζει και να μας αφαιρεί τη διαπραγματευτική ικανότητα, θα είναι μια απ τις πλέον σημαντικές αποφάσεις που πήραμε ποτέ...!!!