Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΨΥΧΗ Κ ΣΑΡΚΑ






                                                   ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
                                                       "ΕΣΥ  Κ ΕΓΩ " (ΨΥΧΗ Κ ΣΑΡΚΑ)



                       "Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ,
                                                    ΕΣΤΩ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ"


     *Στην ταινία η σύζυγος απαρνιέται τον αγαπημένο της σύζυγο,προκειμένου εκείνος να είναι                
                           ευτυχισμένος...Έτσι του έδειξε την αγάπη της!!!!!!!

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΑΣ!!

Όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται, γίνονται συχνά το κέντρο της ζωής  ο ένας του άλλου.Ακούν προσεκτικά κ σέβονται ο ένας τον άλλον, κ πάνω απ΄όλα συμπονούν τον σύντροφό τους!
Όταν ο ένας δεν αισθάνεται καλά ο άλλος βρίσκεται στο πλευρό του, όταν είναι πληγωμένος-σωματικά ή συναισθηματικά-, μοιράζεται τον πόνο με τον σύντροφό του.Θέλουν να μαθαίνουν πώς πέρασε  ο άλλος τη μέρα του κ μιλάνε για τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη ζωή τους.Κ αυτό το κάνουν όχι από υποχρέωση αλλά από ΑΓΑΠΗ.Θεωρούν ΠΡΟΝΟΜΙΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ τους να ακούν τις ιστορίες ο ένας για τον άλλον κ να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
ΣΥΜΠΟΝΙΑ σημαίνει ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙΣ με τον άλλον, σημαίνει να προσπαθείς να κατανοήσεις τη θέση  στην οποία βρίσκεται ο άλλος.Συνήθως αισθανόμαστε συμπόνοια όταν βλέπουμε κάποιον να υποφέρει κ του απλώνουμε το χέρι μας-του προσφέρουμε την αγάπη,την υποστήριξη,τη βοήθεια κ την κατανόησή μας.Η συμπόνια είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο.Όσο περισσότερη συμπόνια αισθανόμαστε και εκφράζουμε, τόσο πιο πολύ άνθρωποι γινόμαστε!
Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει κάτι παράξενο στις σχέσεις-ειδικά στις μακροχρόνιες...
Σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου, χάνουμε τη συμπόνια που νιώθαμε για το σύντροφό μας.
Αρχίζουμε να τον βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο απ ότι βλέπουμε τους άλλους-Τον θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ Κ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ή ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ κ αυτός όπως οποιοσδήποτε άλλος.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είμαστε διατεθειμένοι να νιώσουμε συμπόνια για έναν άγνωστο που μπορεί να πεινάει,να είναι άρρωστος, πληγωμένος ή να βιώνει κάποια τρομερή θλίψη, δεν μπορούμε ν ανοίξουμε με τον ίδιο τρόπο την καρδιά μας στον άνθρωπο που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο-ειδικά όταν ο πόνος αφορά καθημερινά πράγματα
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!
Παραμείνετε συμπονετικοί και η αγάπη σας θα έχει γερά θεμέλια!!
Αν όμως δεν αισθάνεστε πλέον συμπόνια γ αυτόν,ή νιώθετε ότι όσο περνάει ο καιρός όλο κ μειώνεται, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να την ξαναβρείτε.Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ο πόνος του συντρόφου σας είναι εξίσου αληθινός με τον πόνο οποιουδήποτε ανθρώπου.
Ο άνθρωπος που αγαπάτε έχει τους φόβους, τα αισθήματα, τις αμφιβολίες κ τις αγωνίες που έχει οποιοσδήποτε άλλος.
Όταν νιώθει πληγωμένος ή φοβισμένος, έχει ανάγκη από ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ κ κάποιον ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ όπως κ εσείς...
'Οταν έχει περάσει μια πραγματικά δύσκολη μέρα, η ανάγκη του να μιλήσει γι αυτή είναι απόλυτα κατανοητή κ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ....!!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι, όταν ο σύντροφός σας είναι θυμωμένος ή στεναχωρεμένος-ακόμα κ αν αυτά τα αισθήματα έχουν αποδέκτη εσάς-, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...!!!

         ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Κ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΑΣ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!!!!
Κ όταν το κάνετε θ ανακαλύψετε ότι  τις πιο πολλές φορές ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της καθημερινότητας λύνονται από μόνα τους!!!
Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Κ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ που νιώθετε ο ένας για τον άλλον!!!
Είναι μεγάλη ανακούφιση να ξέρετε ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ-ειδικά όταν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφός σας!
ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ Κ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τη συμπόνια που αισθάνεστε για τον σύντροφό σας, το πιθανότερο είναι ότι ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ Κ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΧΕΣΗ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!!
Να θυμάστε ότι κ εσείς είστε άνθρωπος.Όταν κάνετε λάθος, λέτε κάτι που δεν έπρεπε, χάνετε την αυτοκυριαρχία σας ή απλώς περνάτε μια άσχημη μέρα, ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!
ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ!!! 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!




            *απόσπασμα από "Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη" Richard Carlson Ph.D.


ΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗN ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ...

Στην πολιτική κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ψεύτικη ή απατηλή "διαστρέβλωση" που αποσκοπεί στο προσωπικό συμφέρον.Στο θέμα των προσωπικών σχέσεων είναι όμως τελείως διαφορετικά.Το να δίνετε μια θετική τροπή στα γεγονότα, στις συνθήκες κ στις προκλήσεις της σχέσης σας αποτελεί μια απ τις πιο σημαντικές συνήθειες που μπορεί να εντάξετε στη κοινή σας ζωή!Για την ακρίβεια αν απουσιάζει αυτή η συνήθεια, σχεδόν  τα πάντα-μικρά ή μεγάλα- μπορούν ΝΑ  ΣΑΣ  ΕΝΟΧΛΟΥΝ  Η  ΝΑ  ΣΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ!!
Ο τρόπος που βιώνουμε τις καταστάσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική μας γωνία.Υπαρχει μια ιστορία για δύο χτίστες που έκαναν την ίδια δουλειά.Κάποιος ρώτησε τον πρώτο;"τι είναι αυτό  κάνεις:"κ  εκείνος  απάντησε με αρνητική διάθεση νιώθοντας φανερά άσχημα για τον εαυτό του:"Έρχομαι εδώ κάθε μέρα κ βάζω το ένα τούβλο πάνω στο άλλο".Μετά στράφηκε στον άλλο χτίστη κ του έκανε την ίδια ερώτηση,η απάντησή του όμως ήταν τελείως διαφορετική, γεμάτη αυτοπεποίθηση:"Είμαι ένας χειροτέχνης, βοηθάω στην κατασκευή όλων αυτών των όμορφων κτιρίων που βλέπεις γύρω σου.Χωρίς τη συνεισφορά μου τίποτα δεν θα υπήρχε απ αυτά που βλέπεις"
Το ηθικό δίδαγμα απ αυτή την ιστορία είναι ότι είχαν κ οι δύο δίκιο!
Γνωρίσαμε ένα ζευγάρι που είχε χάσει τα πάντα σε μια φοβερή φωτιά.Εκείνοι όμως αποφάσισαν ότι αυτό που τους συνέβη ήταν μεταμφιεσμένο δώρο...Η άποψή τους ήταν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουν απ την αρχή κ να ξαναχτίσουν τη  ζωή τους ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  όπως ακριβώς την
ήθελαν !!
Το ιδιο γεγονός όμως μπορεί κ πολύ συχνά το καταφέρνει να χωρίσει ένα ζευγάρι.Κ όμως μπορείτε να δείτε αυτή την κατάσταση  από δύο οπτικές γωνίες:Μπορείτε  να ψάξετε γι αυτό που σας προσφέρει, μπορείτε ν ανακαλύψετε τα μεταμφιεσμένα δώρα που κρύβει μέσα της, μπορείτε ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ...Ή μπορείτε να τη δείτε με το συγκεκριμένο τρόπο κ ν αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια κ τις δυσκολίες ως μια απόδειξη ότι η ζωή είναι δύσκολη και άδικη.
Είναι αυτονόητο βέβαια ότι δεν φτάνει να διαβάσετε αυτή τη στρατηγική  για να μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα από μια θετική οπτική γωνία αλλά σας ανακουφίζει τουλάχιστον η γνώση ότι υπάρχει ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!!
Είτε υπάρχει κάτι ασήμαντο ή κάτι πιο σοβαρό πάντα θα έχετε την ευκαιρία αν το καλοσκεφτείτε να στρέψετε την όποια κατάσταση επικρατεί στη ζωή σας ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ!!
Μπορεί να σκεφτείτε ότι όλα αυτά δεν είναι κ τόσο  ρεαλιστικά αλλά μπορεί  και να αναρωτηθείτε :"ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΩ;" Η μόνη επιλογή που γνωρίζουμε είναι να φανούμε αρνητικοί: να δούμε το όλο θέμα απαισιόδοξα κ με ηττοπάθεια...αν το καλοσκεφτούμε όμως δεν είναι κ τόσο καλή εναλλακτική λύση..το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει την κατάσταση να φανεί ακόμα πιο άσχημη κ πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση της...επίσης κάνει όλους τους άλλους γύρω σας να αισθάνονται στεναχώρια κ ανασφάλεια κ μειώνει τις πιθανότητες σας να αντιμετωπίσετε το όλο  θέμα αποτελεσματικά!!
Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι όποτε έχουμε καταφέρει να δώσουμε μια  θετική χροιά σε μια κατάσταση -όποια κ αν είναι αυτή-έχουμε κερδίσει ως ζευγάρι έχουμε ανακαλύψει δημιουργικές λύσεις κ έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ευρύτερη οπτική μας πάνω στη ζωή.
Επίσης μας βοηθάει να μην κάνουμε ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ τις άσχημες  μέρες μας καθώς κ να μην επιτρέπουμε στις δυσκολίες να διασπάσουν τη συνοχή μας...
Κ το σπουδαιότερο μας επιτρέπει να μην βασανιζόμαστε για μικροπράγματα
Άρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη: όποτε κάτι τέτοιο είναι δυνατόν,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΝΑ  ΣΤΡΕΦΕΤΕ   ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ  ΣΑΣ.... ΤΙΣ  ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ  ΣΑΣ!!!!!



              *απόσπασμα από "Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη"Richard Carlson Ph.D.