Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

...ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

Οι περισσότεροι θα θυμόμαστε αυτή την ερώτηση της φιλολόγου, όταν αναλύαμε ένα ποίημα και ψάχναμε ανάλογα με το ύφος κ τη γραφή ν ανακαλύψουμε κάτω από την επιφάνεια την ουσία,το κρυμμένο μήνυμα, το προσωπικό στίγμα!
Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως αυτή την ερώτηση πρέπει να τη θέτουμε καθημερινά στον εαυτό μας!
Όχι μόνο για να βρούμε τον πραγματικό λόγο των διαφόρων αντιδράσεων, αλλά και για να εντοπίσουμε τι  έχουμε πραγματικά να μάθουμε!
Τα γεγονότα συμβαίνουν γιατί είναι μια αλληλουχία συνθηκών, συμβάντων, επιλογών σε βάθος χρόνου.Δεν είναι τυχαία αλλά συνεπαγωγικά,συνδυασμοί πολλών παραγόντων, σαν τη θεωρία του χάους(που μόνο χαώδης δεν είναι), με δυο απλά λόγια λέει ότι το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο μπορεί να προκαλέσει βροχή στη Σαχάρα.
Η θεωρία αυτή δεν έχει εφαρμογή μόνο στο περιβαλλοντικό σύστημα αλλά και στο κοινωνικό και κυρίως στο οικογενειακό...
Σίγουρα, όταν αποφορτισμένοι εξετάζουμε ένα πρόβλημα,λίγο ως πολύ το έχουμε διαπιστώσει, ότι σε κάθε δυσκολία υπάρχει και κάποιο καλό στοιχείο, ένα μάθημα ζωής που οι επιμελείς μαθητές αν το δουν όχι μόνο με τα μάτια του σώματος, αλλά και της σκέψης, της ψυχής, ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρουν αυτό που θέλει να πει ο ποιητής!!
Και ίσως με πολύ εσωτερική δουλειά και παρατήρηση να καταφέρουν να γίνουν πραγματικοί ποιητές της δικής τους ζωής!!!  

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ....

Αυτή τη φράση τη διάβαζα σε μια επιγραφή καθημερινά.Ήταν ένα όμορφο οπτικό μήνυμα το οποίο στάθηκε αφορμή για μια συζήτηση σε βάθος με το γιο μου για τα λάθη της ζωής!!
Γιατί,αλήθεια,υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει λάθη;
Θυμάμαι πόσο δύσκολο του ήταν να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει να κάνει λάθη κ να μαθαίνει απ αυτά!Γιατί πίστευε πως δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, καλώς το πίστευε αλλά του εξηγούσα ότι  κ αυτά όταν εμφανίζονται καμιά φορά έχουν το λόγο τους....
Μπορεί πολλές φορές να νιώθουμε ενοχές, τύψεις ή και αδύναμοι μετά από ένα λάθος μας, αλλά ΑΥΤΟ
είναι που ΘΑ  μας κάνει καλύτερους και θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να προχωρήσουμε στη ζωή...!!!
ΟΛΟΙ έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε λάθη τα οποία στη συνέχεια πρέπει να τα ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ
για να μπορέσουμε να γίνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ άνθρωποι!!!
...Αν δεν πέσεις πως θα μάθεις να σηκώνεσαι,λένε....
...Κ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ...
         
            ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ...ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!!

ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ!!!!                                                                Κ  Α  Λ  Η  Μ  Ε  Ρ  Α!!!!!
                                            ΚΑΛΟ Κ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!