Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΑΣ!!!

Το ιδανικό θα ήταν  ο καθένας να φερόταν στο σύντροφό του λες και  είναι απόλυτα ίσος με αυτόν!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως δεν ζούμε σ έναν ιδανικό κόσμο....Υπάρχουν άνθρωποι που για κάποιους λόγους αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους.Σε μερικές περιπτώσεις πιστεύουν πως η συνεισφορά τους είναι πιο σημαντική απ του συντρόφου τους...Σε άλλες περιπτώσεις  το κάνουν από πλήρη άγνοια....Κ μετά Υπάρχουν κ αυτοί που διαθέτουν πολύ  εγωισμό!!
ΕΝΑ απ τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας κ κατ επέκταση κ στη σχέση σας
είναι ν ανακαλύψετε ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΑ...να αναγνωρίσετε ότι είστε
Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Ο Ι!
                               Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Ι!
                                                              Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο Ι!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΕΣΑΣ Κ τα δώρα που προσφέρετε στη σχέση είναι    ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ κ    ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ!!!!!!!!

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι  ο σύντροφός τους είναι πιο σημαντικός από αυτούς...Ίσως ο σύντροφός τους να είναι αυτός που εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσό ή και όλο το οικογενειακό εισόδημα, κ έτσι αισθάνονται(κ πολύ συχνά έτσι τους μεταχειρίζονται και οι άλλοι)ως εξαρτώμενα άτομα!
Αυτός που φέρνει τα χρήματα συμπεριφέρεται λες και ο σύντροφός τους είναι  τυχερός που <<τον φροντίζουν>> κ ταυτόχρονα μειώνει  τη δική του συνεισφορά...Κ παρόλο που είναι αλήθεια ότι είναι τυχερός αυτός του οποίου ο σύντροφός του καλύπτει τις υλικές του  ανάγκες, το ίδιο τυχερός  είναι κ αυτός που <<φέρνει το χρήμα>>, γιατί και οι δικές του ανάγκες καλύπτονται από τον άλλον κ πολύ συχνά είναι το <<εξαρτώμενο>> μέλος που δίνει στον άλλο τη δυνατότητα και την άνεση να αχολείται απερίσπαστος με τη δουλειά του.Η μείωση της προσφοράς του ενός συντρόφου αποτελεί
ένδειξη  ΕΓΩΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΑΝΟΗΣΙΑΣ!
Μια σημαντική αλλαγή συμβαίνει όταν  κ οι δυο σύντροφοι γνωρίζουν την αξία τους, όταν ο καθένας τους νιώθει ασφαλής λόγω της μοναδικής προσφοράς του!!!Είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση το καθένα απο τα δύο μέρη να αισθάνεται ισότιμος σύντροφος!
Γνώρισα ένα ζευγάρι που ταιριάζει απόλυτα στο κλασικό στερεότυπο μοντέλο. Ο Σον εργαζόταν έξω από το σπίτι και ήταν αυτός που κέρδιζε το οικογενειακό εισόδημα.Η Μάρθα έμενε σπίτι με τα 3 παιδιά που βρισκόταν σε ηλικία σχολείου.Και οι δυο τος δούλευαν εξαιρετικά σκληρά.Εκείνο όμως που τους διαφοροποιούσε ήταν πως ενώ η Μάρθα αναγνώριζε  κ εκτιμούσε την συνεισφορά του άντρα της, ο Σον
αντιμετώπιζε τη προσφορά της Μάρθας ως κάτι ΔΕΔΟΜΕΝΟ με όλη τη σημασία της λέξης...Όταν κάποιο παιδί αρρώσταινε θεωρούσε δεδομένο ότι εκείνη θα το φρόντιζε ώστε να συνεχίσει εκείνος ανενόχλητος τον ύπνο του...ό,τι πρόβλημα προέκυπτε στο σπίτι ήταν στη δικαιοδοσία της Μάρθας να το λύσει...Και όλη η συμπεριφορά του ήταν μειωτική με τις πράξεις του!!Παρόλο που δεν ήταν κ τόσο φανερό της μιλούσε  μ έναν τρόπο λες κ προσπαθούσε <<να την βάλει στη θέση της>>

 Η διαφορά όμως αυτού του ζευγαριού από τα άλλα, ήταν, πως  η Μάρθα ούτε  για ένα λεπτό ποτέ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ!!Χρόνια ολόκληρα ανεχόταν την υπεροψία του άντρα της  κ σκεφτόταν ότι εκείνος<<ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ>>Κάποια στιγμή όμως βαρέθηκε....
Αντί να νιώσει άσχημα για τον εαυτό της ή το  γάμο της πήρε το θέμα  στα χέρια της...ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕ ΑΣΧΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Αντίθετα έθεσε το όλο ζήτημα απλά, ξεκάθαρα και επι τάπητος. Συγκεκριμένα είπε:  <<Άκου Σον, όλα αυτά τα χρόνια σου πρόσφερα την αγάπη κ την υποστήριξή μου.Ξέρω ότι επειδή είσαι άντρας έχεις την ανάγκη να πιστεύεις ότι η συνεισφορά σου στην οικογένειά μας είναι πιο σημαντική απ τη δική μου, αλλά κάνεις πέρα για πέρα λάθος!!!Για την ακριβεια Δεν ξέρεις τι σου γίνεται!Δεν ξέρω κανένα άλλον πιο ευγενικό τρόπο να σου πω  αυτά που θέλω να σου πω  γι αυτό θα τα πω απλά κ σταράτα:
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ θα κάνω διακοπές κ θα πάψω να κάνω όλα αυτά που έκανα για σένα.Αν καταλάβεις τι θέλω να σου πω έχει καλώς αλλιώς θα συνεχίσω άλλον ένα μήνα....Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα δεν θα σου μαγειρεύω  το φαγητό σου,δεν θα σου πλένω τα ρούχα σου, δεν θα σου υπενθυμίζω τα ραντεβού σου κ  δεν θα καθαρίζω τίποτε.Αν το σπίτι έχει τα χάλια του μπορείς να το καθαρίσεις ή όχι δεν μ ενδιαφέρει!Δεν πρόκειται να σε δικαιολογώ αν χάνεις τις δραστηριότητες των παιδιών ούτε θα ψάχνω να βρω αυτά που χάνεις κάθε μέρα!Θα συνεχίσω να κάνω όλα αυτά που κάνω για τα παιδιά γιατί τ αγαπάω κ γιατί ξέρω ότι είναι ακόμα πολύ μικρά για να εκτιμήσουν πλήρως όλα αυτά που κάνω για χάρη τους, αλλά εσύ δεν έχεις καμιά δικαιολογία!Θέλω να ξέρεις ότι ακόμα σ αγαπάω πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτό το παιχνίδι. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ κ σου εύχομαι  να περάσεις έναν υπέροχο μήνα>>.
Όλως περιέργως  η Μάρθα έμεινε σταθερή στις απόψεις της για όλο το μήνα!Όταν μου διηγήθηκε την ιστορία της έμεινα έκπληκτος που ο γάμος της επιβίωσε- κ όμως τα κατάφερε!!
Μετά το αρχικό σοκ κ την πικρία που αισθάνθηκε  ο Σον, ένιωσε μια καινούρια αίσθηση σεβασμού για τη γυναίκα του, πράγμα που άλλαξε τη δυναμική του γάμου τους Για την ακρίβεια ένιωσε μεγάλη ντροπή για την μέχρι τότε συμπεριφορά του!
Είναι προφανές βέβαια πως αυτή είναι μια ακραία περίπτωση , και η αντιμετώπιση της Μάρθας δεν θα έφερνε αποτελέσματα, ή δεν θα ταίριαζε, σε όλες τις περιπτώσεις.Για να είμαι ειλικρινής βέβαια δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο.Παρόλα αυτά , αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του τι σημαίνει  ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ!
Το ιδανικό θα ήταν ο σύντροφός σας ποτέ κ για κανένα λόγο να μην μειώνει την προσφορά σας οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη.Αν όμως συμβαίνει αυτό είναι χρήσιμο  να θυμόσαστε ότι εκείνο που έχει σημασία εδώ είναι το πως αισθάνεστε εσείς για τον εαυτό σας!!!
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας  ΠΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ Κ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΕΙΣΤΕ!!
     ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΑΣ!!!!!

**απόσπασμα από "μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη" Richard Carlson Ph.D.                                                                                           ***αφιερωμένο σε μας τις γυναίκες....!!***

ΣΥΡΟΣ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ - ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ!

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!!
ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
                                                    Ο ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
Ο ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


 ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ
ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ

ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΥΣΣΑ

ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Η ΤΗΝΟΣ
ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΑΣ ΝΕΩΡΙΟ

ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΥΧΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ Κ ΤΑ ΧΑΖΕΥΩ.....