Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ...ΙΘΑΚΗΣ!!

Είναι πολλές  οι φορές  στη ζωή μας που δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις...
Είναι πολλές οι φορές που οι επιλογές μας δεν είναι εύκολες...
Τα όνειρα...οι στόχοι...οι επιθυμίες μας μοιάζουν άπιαστα....
Στην αναζήτηση της προσωπικής  μας ευτυχίας αγχωνόμαστε...
Τα συστατικά της πολλά....απρόοπτα.... σχεδόν δυσεύρετα έως σπάνια....
Πολλές φορές λέμε..."Θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένος αν..." και πίσω απ αυτό το "αν" καλυπτόμαστε, βολευόμαστε και περιμένουμε....
Εγκλωβιζόμαστε σε μια κατάσταση παθητικότητας και περιμένουμε εκείνο το "αν" που η τύχη, η μοίρα  ο Θεός θα μας στείλουν κάποια μέρα νομίζοντας ότι αυτό θ αλλάξει τη ζωή μας και θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους....
Τίποτα όμως δεν μας εξασφαλίζει ότι ο ερχομός του θα μας οδηγήσει στην ευτυχία ή η έλλειψή του στη δυστυχία!

Κι αν το "αν" αυτό πραγματοποιηθεί κάποτε, είτε πρόκειται π.χ. για καλύτερη δουλειά είτε πρόκειται για περισσότερα χρήματα,είτε για καλύτερο σπίτι...η χαρά που θα νιώσουμε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας;...Τις περισσότερες φορές μάλλον όχι!Γρήγορα επανερχόμαστε στην προηγούμενη συναισθηματική κατάσταση και επιδιώκουμε κάτι άλλο και κάτι άλλο έχοντας ένα αίσθημα ανικανοποίητου και επομένως συνεχίζουμε την παθητική κατάσταση αναζήτησης της ευτυχίας....

Όμως οι στόχοι...οι επιθυμίες και τα όνειρα είναι απολύτως  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στη ζωή μας!!
Μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε, να κινητοποιούμαστε και να προσπαθούμε ΣΥΝΕΧΩΣ!! Χωρίς αυτά η ζωή μας θα ήταν ανιαρή!
Είναι όμως σημαντικό στην αναζήτηση της προσωπικής μας ευτυχίας να μην χάνουμε την ΟΥΣΙΑ!!

Μικρές καθημερινές χαρές όπως ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα στη μέση του χειμώνα δεν θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά μας αλλά θα πρέπει να είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!
Αυτές ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ  ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στο γρήγορο και αγχωτικό ρυθμό της ζωής μας!
Τέτοιου είδους επιλογές  ίσως διαμορφώσουν  τον ευτυχισμένο ή όχι τρόπο ζωής...

Μπορεί μερικές φορές να αισθανόμαστε ότι οι επιλογές μας...οι υποχρεώσεις μας και τα όσα καθημερινά είναι απαραίτητο να κάνουμε σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, επαγγελματικό επίπεδο μας οδηγούν σ ένα μονόδρομο.
Είναι βέβαια σημαντικό οι επιλογές μας να μας ευχαριστούν αλλά, και όταν εκ των πραγμάτων δεν μπορεί πάντα να γίνει αυτό το σημαντικό είναι να  το συνειδητοποιούμε κ όταν έρθει η στιγμή να μπορούμε να το αλλάξουμε, να το απολαύσουμε!
Κάθε επαφή, κάθε επικοινωνία, κάθε συναλλαγή, κάθε συνεργασία είναι και μια εμπειρία. Στο χέρι μας είναι να καταφέρουμε να αποκομίσουμε κάτι θετικό για τον εαυτό μας, ακόμα και από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.

"Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Με τις χαρές της, με τις λύπες της τον πόνο και τις απολαύσεις!Από κει και πέρα είναι η δική μας αντίληψη και στάση απέναντι στα καθημερινά περιστατικά που μπορεί να μετατρέπει τον κόσμο μας σε κόλαση ή παράδεισο"(Deepak Chopra)

Στην  αναζήτηση της δικής μας "ΙΘΑΚΗΣ" ας συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας, μ αυτό που είμαστε, μ αυτό που θέλουμε, μ αυτό που νιώθουμε κ  ΑΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ!!
ΑΣ απολαύσουμε το ταξίδι μας!
ΑΣ τολμήσουμε!
ΑΣ αγωνιστούμε για πράγματα που οι άλλοι  μπορούν να θεωρούν αδύνατα!
ΑΣ δημιουργήσουμε εμείς τη ζωή μας! κ
ΑΣ μην μένουμε θεατές των γεγονότων...γιατί  μόνο  τότε θα έχει ΑΞΙΑ...!!!


                                                          Κ Α Λ Ο    Μ Η Ν Α!!