Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


ΠΗΓΗ: Holistic Life/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ Κ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
http://www.holisticlife.gr


ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΑΣΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη.Το σκεπτικό είναι ότι ο κάθε οργανισμός ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ σε κάθε εξωτερικό ερέθισμα-είδηση θανάτου, απόλυσης κτλ.-π.χ.κάποιος μπορεί να θέλει να κλαίει όλη την ώρα,άλλος να μην έχει τη διάθεση να κάνει καθημερινά πράγματα, άλλος να γίνει ευερέθιστος, άλλος να το ρίχνει στο αλκοόλ κτλ.

Η ομοιοπαθητική και γενικά όλες οι ολιστικές θεραπείες αντιλαμβάνονται ότι τα συμπτώματα της ασθένειας ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ κ να ανταποκριθεί σε ό,τι αρνητικό επηρεάζει την ενέργεια και τον ψυχισμό του(π.χ. στεναχώρια).
Έτσι κάποιος που στεναχωριέται επειδή έχασε τη δουλειά του, ή δεν έχει λεφτά να ζήσει την οικογένειά του, θα έχει ως αποτέλεσμα μια απότομη πτώση ενέργειας(σοκ για τον οργανισμό).δεν θα έχει τη δύναμη να αντιδράσει και θα αρρωστήσει.Το πώς και τι ασθένεια θα εμφανίσει κάποιος, εξαρτάται από την προδιάθεσή του και το επίπεδο υγείας που βρίσκεται.Άλλος μπορεί να πάθει σωματικά προβλήματα-πονοκεφάλους,αλλεργίες,ψωρίαση,κολικούς κτλ. χωρίς εμφανή κατάθλιψη και άλλος θα επηρεαστεί περισσότερο ψυχολογικά και θα πάθει κατάθλιψη(ήπια, μέτρια, σοβαρή).

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά φάρμακα.Αυτά είναι φυσικές ουσίες, χωρίς παρενέργειες και με μικρό οικονομικό κόστος, που δρουν εξατομικευμένα στο συγκεκριμένο ασθενή που έχει κατάθλιψη.Δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος που έχει δει βελτίωση ή ίαση από ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, μπορεί να συστήσει το ίδιο σε κάποιον άλλο που πάσχει από κατάθλιψη.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία τις περισσότερες φορές είναι άμεση, σε αντίθεση με τη συμβατική θεραπεία που θέλει 3-4 εβδομάδες για ν αρχίσει να βελτιώνει την κατάθλιψη. Ο ασθενής βλέπει αμέσως βελτίωση και στον ύπνο και ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι ασθενείς που κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία, δηλώνουν από την αρχή τον ενθουσιασμό τους και αναφέρουν ότι <<ψυχικά νιώθουν πολύ καλύτερα>>,
 <<είναι πιο ήρεμοι>>, κοιμούνται ξανά καλά, έχουν μεγαλύτερη αισιοδοξία,αντέχουν καλύτερα τις καθημερινές αντιξοότητες,ελέγχουν περισσότερο τα νεύρα τους, έχουν λιγότερο άγχος και πολλά άλλα.Το ίδιο νιώθουν και αυτοί που κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία με πρωτεύοντα στόχο κάποιο σωματικό τους πρόβλημα.Δηλαδή την ίδια ψυχική βελτίωση εμφανίζουν και όσοι κάνουν ομοιοπαθητική για άσθμα, αλλεργίες, ρευματικά,δερματολογικά, κολίτιδα,γαστρίτιδα,και άλλα σωματικά προβλήματα.Αυτό οφείλεται στο ότι η ομοιοπαθητική είναι ολισττική,δηλαδή ΔΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.


Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ,

ΑΦΟΥ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ

ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ

ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ.

**************             ******************

Η κλινική εικόνα των «ασθενειών-ασθενών» κατά την Ομοιοπαθητική.



Σύμφωνα με τη θεωρία της Ομοιοπαθητικής, το σύνολο των συμπτωμάτων του ασθενούς στο πληρέστερο δυνατό φάσμα της πολυπλοκότητάς τους συνθέτουν τη λεγόμενη «εικόνα του ασθενούς». Σκοπός του ομοιοπαθητικού γιατρού είναι μέσα από το ιστορικό να αντλήσει τα στοιχεία αυτά που είναι τα πιο σημαντικά και να ταιριάξει την εικόνα του ασθενούς με την εικόνα του φαρμάκου από τη Materia Medica (φαρμακολογία). Έτσι, σε αντίθεση με την κλασσική ιατρική, ο οργανισμός αναλύεται σε αρκετά επίπεδα, τα οποία η συμβατική έρευνα δεν έχει βρει τρόπο να τα αξιολογήσει και να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Παραδείγματος χάρη σε έναν ασθενή με δερματίτιδα, η έντονη επιθυμία για γλυκά είναι μια άχρηστη πληροφορία για τον κλασσικό γιατρό, για τον ομοιοπαθητικό όμως δυνητικά μπορεί να καθορίσει τη θεραπευτική προσέγγιση. Για την Ομοιοπαθητική, το σύνολο των συμπτωμάτων και άλλων χαρακτηριστικών ενός οργανισμού (π.χ. διατροφικές προτιμήσεις ή διάφορες ευαισθησίες) λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να ανευρεθεί η εικόνα του φαρμάκου. Τόσο στο Repertory όσο και στο VithoulkasCompass (ομοιοπαθητικά εργαλεία) ανευρίσκονται χιλιάδες συμπτώματα τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με άπειρους τρόπους. Η Ομοιοπαθητική, δηλαδή, λαμβάνει υπόψη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία του οργανισμού και η θεραπεία της είναι εξατομικευμένη. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι όσες πληροφορίες και να συλλέξει ο ομοιοπαθητικός ιατρός από το ιστορικό ποτέ δεν θα καταφέρει να πλησιάσει το σύνολο της ποικιλίας του προς θεραπεία οργανισμού. Και αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση η πολυπλοκότητα ενός οργανισμού είναι πάντα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να αντλήσει, να ταξινομήσει και να χρησιμοποιήσει ο ομοιοπαθητικός ιατρός. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?