Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


                    ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!!

"Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις αλλά και να ξυπνήσουν συγκινήσεις και συμναισθήματα", υποστήριζε ο Γκαίτε...
Τι κάνουν όμως τα χρώματα στη ζωή μας;Ας δούμε ένα ένα και τα εφτά χρώματα καθώς και πόσο ευεργετικά είναι για τον εαυτό μας:
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ:Ενεργοποιεί και τις πέντε αισθήσεις μας και συγχρόνως διώχνει τη νοθρώτητα.Μάλιστα δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία.Αυξάνει τη ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό και τονώνει το κυκλοφοριακό
ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:Κινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό.Καταπολεμά την κόπωση βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.
ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ:Διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και κριτική.Οι Γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε "χαρά".
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ:Βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί των μυών και των ιστών.Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ:Ηρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεως αποφάσεων.
ΤΟ ΜΛΕ-ΛΟΥΛΑΚΙ:Καθαρίζει το νου και την ψυχή, εξουδετερώνειτις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει τον φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.
ΤΟ ΜΩΒ:Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα,αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα, αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας
ΤΟ ΙΩΔΕΣ-ΜΕΝΕΞΕΔΙ:Βοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα, εξισσοροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα, προλαβαίνει τις παθήσεις των πνευμόνων.

                                                   ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ:
Το κόκκινο είναι το σύμβολο της φωτιάς, της οργής, του ανεξέλεγκτου πάθους, της λαγνείας και της καταστροφής
Το κίτρινο είναι το χρώμα της διάνοιας, της αντίληψης,της σοφίας.Στην αρνητική του ωστόσο όψη είναι το χρώμα της δειλίας και της καταστροφικής κυριαρχίας.
Το πορτοκαλί συμβολίζει τη ζεστασιά και την ευημερία.Είναι όμως και το χρώμα που διεγείρει την πείνα(αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως τα φαστφουντάδικα...ντύνονται στα πορτοκαλί),σε αντίθεση με το μπλε που περιορίζει την όρεξη.
Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, της ηρεμίας,της ισσοροπίας (γι αυτό άλλωστε έχει καθιερωθεί για τη στολή του  χειρουργείου, αφού είναι το χρώμα που συμβολίζει ό,τι χρειάζεται ο γιατρός για να χειρουργήσει με ασφάλεια).Συνδέεται όμως και με τον εγωισμό και τη ζήλεια.
Το μπλε είναι το χρώμα της ενόρασης και των ανώτερων νοητικών λειτουργιών. Συμβολίζει την αληθινή αφοσίωση, την υπακοή και την ηρεμία.
Το μαύρο είναι το χρώμα  που υποδηλώνει το κακό, το φόβο,το πένθος, την υποψία και την καταστροφή.
Το λευκό είναι το χρώμα που υποδηλώνει την αγνότητα,τη σύνεση,την καλοσύνη, την ειλικρείνια, την απόλυτη καθαριότητα.
Το ροζ (γεννιέται από την ένωση του λευκού με το κόκκινο) είναι ένα ξεχωριστό χρώμα, που συμβολίζει το θηλυκό μας κομμάτι και εκφράζει τη γλυκύτητα, τη συστολή, την ανάγκη μας να προσφέρουμε.Επίσης το ρόζ συμβολίζει τις μεταμορφώσεις που γίνονται μέσα από την αγάπη.

                                                       ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΡΟΦΗ:(ντομάτες, κεράσια, φράουλες, καρπούζι,παντζάρια,κόκκινο λάχανο και πιπεριές)κάνει καλό στο αίμα στα νεφρ΄ά στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΟΦΗ:(αβοκάντο,ακτινίδια πιπεριές και όλα τα πράσινα λαχανικά)ενισχύει την άμυνα του οργανισμού στις μολύνσεις και στις πεπτικές διαταραχές.
Η ΜΠΛΕ-ΜΩΒ ΤΡΟΦΗ:(σταφύλια, δαμάσκηνα, μελτζάνες) βοηθά στην τόνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΡΟΦΗ:(καρότα, πορτοκάλια, βερίκοκα, γλυκοπατάτες,λωτοί, μανταρίνια)διατηρεί υγιές το νευρικό σύστημα, προστατεύει από την  υπεριώδη ακτινοβολία, ανοικοδομεί τους ιστούς του δέρματοςκαι τα κύτταρα.
Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΡΟΦΗ:(λεμόνια,αχλάδια,μπανάνες, ανανάς) καταπολεμεί την ατονία και τη νευρικότητα, καθαρίζει το αίμα, βοηθά στη χώνεψη και την καλή λειτουργία εντέρων και στομάχου.
Η ΑΣΠΡΗ ΤΡΟΦΗ:(μήλο, μανιτάρια, πατάτες,κρεμμύδι,σκόρδο)προστατέυει την καρδιά και συντελεί στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος.
Η ΚΑΦΕ ΤΡΟΦΗ:(σπόροι,όσπρια, ξηροί καρποί, δημητριακά, ρύζι) εμποδίζει τη δημιουργία νεοπλασιών του εντέρου, τονώνει το μυϊκό και νευρικό  σύστημα, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TV-24 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ από τη ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

                      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

4 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλημέρα και καλή εβδομάδα.πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας..θα μπορούσα να το βάλω κι εγώ στο μπλοκ μου; Και μελλοντικά αν κάτι άλλο μου αρέσει, θα μπορούσα; Πηγή θα βάζω το μπλοκ σου.Ευχαριστώ

syros2js είπε...

Πάρε ένα μπλε φιλάκι λοιπόν, να έχεις να πορεύεσαι!!!
;-)
Καλή εβδομάδα!!!

valia είπε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΜΟΥ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ!!!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ!!!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ!!ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!! ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!!

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!! Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

valia είπε...

syros2js

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΙΑ!!! ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΟΥ!!!

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΦΙΛΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΧΡΩΜΑ" ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΥΜΑΣΤΕ!!!

ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩ ΜΑΣ...ΧΑΧΑ!!!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!