Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


 Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι


Ξεκινάει την Κυριακή το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι

Φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής

Τα 20ά του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν επίσημα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται με τη Μεγάλη Παρέλαση στις 17/3.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτης, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, περνώντας όχι μόνο τα σύνορα του νησιού, αλλά και της χώρας.

Το φετινό θέμα του καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι». Στις δύο αυτές δεκαετίες, ο θεσμός διατήρησε την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του, παραμένοντας πιστός στους στόχους και τις αξίες του. Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν, έχει επιλέξει να πορεύεται αυτόνομα, χωρίς να επιτρέπει την εμπορική εκμετάλλευση των αρμάτων, του θέματος ή των στολών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων-καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000.

Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, ως κορυφαίο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, είναι δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις. Έχει χαρακτηριστεί και ως το «Πράσινο Καρναβάλι», δεδομένου ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων: οι ομάδες κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Η έναρξη (24/2) θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μικρασιατών στην καρδιά της Παλιάς Πόλης και για πρώτη φορά φέτος, η έναρξη θα έχει ως κέντρο αναφοράς μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, ώστε να στηριχτούν το Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου που βοηθά τους άπορους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: