Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Σάββατο 27 Απριλίου 2013


Προετοιμασία για το Πάσχα




βαμμένα αυγάΚαθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει να κάνουμε την προετοιμασία μας για το Πασχαλινό τραπέζι. Στο site θα βρείτε πολλές συνταγές για το βράδυ του Μ. Σαββάτου αλλά και το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να φτιάξουμε.

Πριν το Πάσχα:
Το Πάσχα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε διάφορα καλούδια, μπισκότα, βαμμένα αυγά, κουλουράκια κλπ και να τα χαρίζουμε σε γνωστούς, φίλους και βαφτηστήρια. Ακόμα και αν μέχρι τώρα αγοράζατε κάτι, πλέον μπορείτε, με τις οδηγίες που θα βρείτε στο σάιτ μας, να χαρίσετε όμορφα και πρωτότυπα δωράκια, φτιαγμένα από τα χέρια σας. Δείτε την κατηγορία Πασχαλινές συνταγές και βρείτε πολλές τέτοιες κατασκευές όπως:
διακοσμητικά αυγά
Μετά μπορείτε να φτιάξετε τα εξής:
Σάββατο Λαζάρου: Φτιάξτε με τα παιδιά σας νόστιμα και μυρωδάτα Λαζαράκια.

Κυριακή των Βαΐων: Τη μέρα αυτή επιτρέπεται το ψάρι. Βρείτε πολλές συνταγές με ψάρια και θαλασσινά και διαλέξτε μια από αυτές.

Μ. Πέμπτη:Την Μ. Πέμπτη η παράδοση θέλει να φτιάξουμε τα γλυκά μας.
Τα παραδοσιακά γλυκά είναι τα κουλουράκια και τα τσουρέκια. Δείτε μερικές συνταγές και μη ξεχνάτε πως σε κάθε συνταγή θα βρείτε από κάτω και άλλες σχετικές συνταγές για να δείτε, να συγκρίνετε και να αποφασίσετε ποιά θα επιλέξετε.
Τσουρέκια:
τσουρέκι

Δείτε επίσης πως μπορείτε να δώσετε ένα διαφορετικό σχήμα στα τσουρέκια σας φέτος:
πασχαλινό τσουρέκι

Κουλουράκια:
πασχαλινά κουλουράκια

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μπισκότα, να τα κόψετε με πασχαλινά κουπ πατ και να τα στολίσετε με γλάσσο άχνης ζάχαρηςζαχαρόπαστα ή royal icing. Δείτε μερικές ιδέες εδώ:

Και βέβαια είναι η μέρα για να βάψουμε τα αυγά μας. Παραδοσιακά τα αυγά τα βάφουμε κόκκινα, αλλά εάν θέλετε μπορείτε όχι μόνο να τα βάψετε με διάφορα χρώματα, αλλά και να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να τα χρωματίσετε και να τα στολίσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στο site θα βρείτε μια ολόκληρη κατηγορία με οδηγίες βήμα βήμα για να φτιάξετε πρωτότυπα Πασχαλινά αυγά, με φύλλα από φυτά ή κρεμμύδια και σκόρδα, αλλά και με χαρτάκια, χαρτοπετσέτες, κλωστές και πολλά ακόμα. Είναι εύκολο και διασκεδαστικό! Στην ίδια κατηγορία θα βρείτε και πολλές ακόμα ιδέες για Πασχαλινές κατασκευές.
Διαβάστε επίσης το άρθρο που έχει γράψει η Ρηνιώ και η Ερμιόνη για το βάψιμο των αυγών με υλικά από τη φύση, καθώς και τις συμβουλές της κυρίας Πατσιλινάκου.
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και σοκολατένια Πασχαλινά αυγά φέτος. Θα είναι μια όμορφη και νόστιμη προσθήκη στο τραπέζι σας!
Όλα αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε και μαζί με τα παιδιά σας. Βάλτε τις ποδιές σας και ετοιμάστε τσουρέκια, κουλουράκια και πολύχρωμα αυγά!
Τη μέρα αυτή μπορείτε να μαγειρέψετε Σκορδομακάρονα.


Μ. Παρασκευή: Αυτή την ημέρα που νηστεύουμε και το λάδι, φτιάξτε Σταρόζουμο ή κολυβοζούμι, ή αμυγδαλοζούμι. Δείτε φυσικά και όλες τις Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι.

Μ. Σάββατο: Μετά την Ανάσταση καθόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι για το πρώτο αρτίσιμο γεύμα μετά από μια περίοδο νηστείας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να προσαρμόσουμε τον οργανισμό μας σταδιακά στην επάνοδο των ζωικών προϊόντων στη διατροφή μας. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα είναι τέλεια για την προσαρμογή αυτή. Συνοδέψτε τη με σαλάτες και ψωμί, καθώς οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν. Εάν τηρήσατε τη νηστεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να μην φάτε μεγάλες ποσότητες κρέατος και να αποφύγετε να φάτε και κρέας και αυγά. Η σούπα μαζί με ψωμί και σαλάτες είναι αρκετά και θα προετοιμάσουν τον οργανισμό σας για την επόμενη μέρα.
Δείτε συνταγές για σαλάτα καθώς και διάφορες συνταγές για μαγειρίτσα:
μαγειρίτσα
Ακόμα και αν είστε χορτοφάγος, υπάρχουν συνταγές για μαγειρίτσα:

Κυριακή του Πάσχα: Την Κυριακή του Πάσχα ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το αρνάκι ή το κατσικάκι. Συνήθως το βάζουμε στη σούβλα, αλλά εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, σίγουρα θα βρείτε μια συνταγή που να σας ικανοποιήσει στην κατηγορία συνταγών με αρνί.
Δείτε επίσης συνταγές για κοκορέτσι:
Υπάρχουν όμως και πολλές παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές από όλη την Ελλάδα. Δείτε:
Και φυσικά βρείτε πολλές συνταγές ακόμα μέσα στην κατηγορία μας Πασχαλινές Συνταγές.

Καλή Ανάσταση!


Διαβάστε περισότερο: Προετοιμασία για το Πάσχα http://www.sintagespareas.gr/simboules/enotites/174-proetimasia-gia-to-pasxa#ixzz2Rg27Dk00

Δεν υπάρχουν σχόλια: