Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

AΦΙΕΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!

...Εύκολο να το λες, δύσκολο όμως να το κάνεις πράξη θα σκεφτείτε, κ δεν έχετε άδικο!! Το 24ωρο δεν μου φτάνει νάχα κ άλλο σκέφτομαι άπειρες φορές. ΓΙΑΤΙ όμως?? Γιατί προσωπικά εγώ θέλω να τα προλάβω όλα ντε κ καλά σε μια μέρα,λες κ δεν θα υπάρξει η επόμενη για κάποια θέματα δεύτερης σημασίας...Κ έρχεται η στιγμή που σωριάζομαι κάτω απ την κούραση μη μπορώντας ούτε να μιλήσω...
Αφού το έκανα αυτό για μερικά χρόνια μου χτύπησε καμπανάκι κινδύνου το σώμα μου λέγοντάς μου ΣΤΟΠ!!! ως εδώ κ μη παρέκει...κυρία μου!! Άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια κόπωσης στον οργανισμό μου...ο γιατρός διέγνωσε ότι από τον εξαντλητικό τρόπο ζωής που είχα κ τις πολλές ευθύνες  είχε πέσει η άμυνα του οργανισμού μου με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό μου σύστημα να είναι μηδέν κ εγώ άρρωστη συνέχεια!!
  Για πότε έκανα 180 μοίρες στροφή στις απόψεις μου ούτε εγώ το κατάλαβα...Βέβαια κάθε αλλαγή είναι κ δύσκολη στην αρχή της,όταν όμως υπάρχει θέληση τα πάντα γίνονται!Χαλάρωσα κατά πολύ τη δουλειά-εξάλλου η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη λένε-,άφησα στην άκρη πράγματα που γίνονται κ την επόμενη μέρα κ άρχισα να δίνω σημασία στις μικρές χαρές της ζωής που είχα ξεχάσει γι αρκετό καιρό...περπάτημα στη θάλασσα ή στο βουνό για καθαρό αέρα,διάβασμα, κουβεντούλα με παρέα,εκτόνωση στην κουζίνα που μ αρέσει τόσο να δημιουργώ γλυκά κ φαγητά  κ άλλα πολλά.
Μέσα σε λίγο διάστημα είδα τον εαυτό μου ανανεωμένο κατά πολύ κ τώρα πλέον μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να βάζω προτεραιότητες στην καθημερινότητά μου ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!

   Η Cristine Carlson μέσα από το βιβλίο της "Γυναίκες Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα" μας δίνει συμβουλές <<επιβίωσης >> για τη γυναίκα του σήμερα....γράφει..."δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα,σύζυγος, κόρη, αδελφή ή υψηλόβαθμο στέλεχος ή όλα τα παραπάνω, Αν δεν αφιερώσεις χρόνο για τη φροντίδα του εαυτού σου,τότε θα είναι πολύ δύσκολο ν ανταπεξέλθεις κ στις πιο βασικές υποχρεώσεις σου.Θα έρθει κάποια στιγμή που θα καταλάβεις ότι δεν αντέχεις άλλο κ οδηγείσαι στην πλήρη  κατάρρευση.Δεν θα μπορείς να νιώσεις την παραμικρή χαρά κ δεν θα σου μείνει τίποτα να δώσεις στους άλλους....Νομίζω ότι πρέπει να εμβαθύνεις λίγο στις ανάγκες σου για να νιώθεις ψυχική πληρότητα καθημερινά.Προτείνω ν αφιερώνεις λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αναζωογονείς κ να εμπλουτίζεις το πνεύμα σου.....Όταν βρεις το δικό σου  ιδανικό τρόπο για το ξεκίνημα της ημέρας σε αρμονία με τον εαυτό σου θα δεις ότι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας θα διατηρήσεις την ηρεμία σου. Η διαίσθησή σου θα σε οδηγήσει ν αποφασίσεις τι  δεν είναι τόσο σημαντικό κ να το αφαιρέσεις απ το πρόγραμμά σου...


         Υ.Γ. Σίγουρα αυτές οι στρατηγικές σας φαίνονται δύσκολες να προσαρμοστούν στη ζωή σας        
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! Αν εγώ το είχα διαβάσει πιο νωρίς δεν θα περνούσα τέτοια ταλαιπωρία...ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!