Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ!

Το περασμένο Σ/Κ μια φίλη της κόρης μας ήρθε κ έμεινε μαζί μας.Πάντα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε δύο  παιδιά να παίζουν μαζί.Στα μέσα του Σαββατοκύριακου όμως έκαναν ένα μεγάλο καβγά για κάποιο παιχνίδι που έπαιζαν.
Τα γέλια κ οι χαρές έδωσαν τη θέση τους στο πείσμα...η μια απαιτούσε απ την άλλα να ζητήσει συγγνώμη...έτσι ο καβγάς κυριάρχησε κ επηρέασε ένα μεγάλο μέρος της μέρας τους.
Εμείς αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τις καταστροφικές συνέπειες της ισχυρογνωμοσύνης-το πείσμα χαλάει τη χαρά κ δημιουργεί προβλήματα σε μια κατά τα άλλα ικανοποιητική σχέση.
Είναι πολύ εύκολο να δούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει κ για τις σχέσεις των ενηλίκων.Η ισχυρογνωμοσύνη μπορεί να εισβάλλει και στις καλύτερες σχέσεις.Είναι μια απ τις πιο συχνές απαντήσεις στην ερώτηση:''Αν μπορούσατε ν αλλάξετε ένα πράγμα στον σύντροφό σας ποιο θα ήταν αυτό;".Η πραγματικότητα είναι ότι πολύ λίγοι άνθρωποι θεωρούν αρετή ή ανέχονται την ισχυρογνωμοσύνη...
Πάντα πιστεύαμε ότι κάποιες διαφωνίες κ συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες σε μια σχέση.Πώς μπορούν δύο άνθρωποι που ζουν μαζί ή έχουν οποιασδήποτε μορφής βαθιά σχέση να αποφεύγουν κάποια διαφωνία;Δεν έχουμε όλοι την τάση να βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, τουλάχιστον κάποιες φορές;Κ δεν είναι αλήθεια ότι μερικές φορές είμαστε τόσο σίγουροι ότι έχουμε <<δίκιο>>, που μπορούμε μέχρι και να χρησιμοποιήσουμε επιχειρήματα άλλων για ν αποδείξουμε αυτά που πιστεύουμε;Κ αυτό γιατί όλοι βλέπουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο κ συνήθως πιστεύουμε ότι τα βλέπουμε σωστά, ακόμα κ αν κάτι τέτοιο  δεν συμβαίνει...
Τώρα που θυμάμαι το Σ/Κ της κόρης μου, είναι φανερό ότι το πρόβλημα δεν ήταν η διαφωνία τους αλλά η ισχυρογνωμοσύνη που έδειξαν κ οι δυο τους...Άν κάποιο απ τα κορίτσια είχε πει απλώς''ας το ξεχάσουμε, εγώ σου ζητάω συγγνώμη δεν μπορούμε ν αρχίσουμε τώρα απ την αρχή;" το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. το όλο πράγμα ποιος το ξεκίνησε,ποιος έφταιγε, θα ήταν μια περαστική μπόρα κ θα είχε λήξει σε λίγα λεπτά.
Το ίδιο ισχύει κ για μας.Είναι εύκολο να ρίξουμε το φταίξιμο στο σύντροφό μας. η αλήθεια είναι όμως ότι τις περισσότερες φορές ο φταίχτης είναι η ισχυρογνωμοσύνη μας- η απροθυμία μας να ξεχάσουμε κάτι
να παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος, να αποδεχτούμε ένα μέρος της ευθύνης ή να υπερβούμε την ανάγκη μας να έχουμε "δίκιο".Αν ρίξουμε τις άμυνές μας, τιθασεύσουμε το εγώ μας κ ξεπεράσουμε την ανάγκη να είμαστε ισχυρογνώμονες, θα εκπλαγούμε με τη διαπίστωση ότι τα περισσότερα προβλήματα λύνονται από μόνα τους, χωρίς ΠΟΝΟ κ ιδιαίτερη προσπάθεια.Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ εδώ είναι να πιστέψουμε ότι η ισχυρογνωμοσύνη  κ όχι ο σύντροφός μας είναι ο εχθρός.....!!!!!
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ!!!
Κατά κάποιο τρόπο η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αντίθετο απ το  να έχεις ευχάριστη διάθεση.
Και είναι φανερό ότι για τη βελτίωση μιας σχέσης βοηθάει η μείωση της ισχυρογνωμοσύνης....
Έτσι ελπίζουμε ότι θα δώσετε προσοχή σ αυτή τη στρατηγική και ότι θα κάνετε μια προσπάθεια...
και νομίζουμε ότι
Η  ΥΠΕΡΑΒΣΗ  ΤΗΣ  ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΣ  ΣΤΟΧΟΣ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΟΠΟΙΟ  ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ  ΠΑΛΕΨΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ.....!!!!!!!!!!!


            *Απόσπασμα από"μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη" Richard Carlson Ph. D.

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!


     ......ΝΑΝΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ!!!!

                                                      ......ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!!!

     ...........Κ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΟ  
                                                                       ΓΙΑΤΙ...!!!!!



                                                         ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!

                                                           ΚΑΛΗ Κ ΗΡΕΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!