Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Από καρδιάς μηνύματα:Ποτέ δεν είναι αργά!

Ζώντας και μεγαλώνοντας παιδιά σήμερα, σε μια κοινωνία με πολλούς κινδύνους,θέλω και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου και με άλλους γονείς που έχουν τις ίδιες ανησυχίες προβληματισμούς,φόβους, αγωνίες για το μέλλον των παιδιών τους, όπως εγώ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι συνθήκες  του σύγχρονου κόσμου απαιτούν από το άτομο να είναι ενεργό και αυτόνομο.Σ αυτή λοιπόν την πραγματικότητα η πρόληψη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο δίνοντας  δυνατότητες και ευκαιρίες για τη δημιουργία μικρών κοινωνικών ομάδων σταθερής διάρκειας οι οποίες προάγουν υπεύθυνα και αυτόνομα άτομα.

Δυστυχώς κανείς δεν μας δίδαξε πως να είμαστε γονείς στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει καμιά έτοιμη συνταγή!Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όπως μας μεγάλωσαν οι γονείς μας, με λογική και εμπειρία.Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και συνεχίζουν ν αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς.Οι κίνδυνοι που καλούνται ν αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας δεν είναι οι ίδιοι όπως στα δικά μας χρόνια, αλλά ούτε και οι δυνατότητες-ευκαιρίες που μπορούν ν αξιοποιήσουν.
Γι αυτό πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ που θα τα δυναμώσουν και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ  που θα τα βοηθήσουν να γίνουν ΥΠΕΥΘΥΝΑ και  ΑΥΤΟΝΟΜΑ για να μπορέσουν να βρουν το νόημα της ζωής τους.
Χρειάζεται να τους δείχνουμε κάθε στιγμή την ΑΓΑΠΗ μας την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, το ΣΕΒΑΣΜΟ μας!Να τα ενθαρρύνουμε, να τονίζουμε τα θετικά τους στοιχεία, να συζητάμε τις ανησυχίες τους όποια ηλικία και να έχουν δεν έχει σημασία,γιατί για  κάθε ηλικία οτιδήποτε κάνουν τα παιδιά έχει σημασία γι αυτά. Ν αναγνωρίζουμε τα λάθη, να είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειάζονται!

Βέβαια για να τα πετύχουμε όλα αυτά πρέπει πρώτα  να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας.Πράγματα που θεωρητικά ξέρουμε να τα κάνουμε πράξη.Κάνοντας σιγά-σιγά αλλαγές στον εαυτό μας βλέπουμε ότι όλοι γύρω μας αλλάζουν!!:Καλυτερεύει η σχέση με τον σύντροφό μας, τον ακούμε και μας ακούει,τον καταλαβαίνουμε και μας καταλαβαίνει, τον σεβόμαστε και μας σέβεται.Αναγνωρίζουμε τα λάθη στη συμπεριφορά μας και προσπαθούμε μαζί να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας δίνοντάς τους ΕΦΟΔΙΑ που θα τα κάνουν ΑΥΤΟΝΟΜΑ άτομα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΑ.
Δεν αρκούν μόνο τα υλικά αγαθά και η πλούσια παροχή τους.
Χρειάζονται και ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ και  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ!!

Νιώθοντας την ανάγκη κ εγώ να μάθω και γνωρίζοντας ότι γίνεται κάποια προσπάθεια στον τόπο μου συμμετείχα στα σεμινάρια του "Θησέα" και πιστέψτε με δεν βγήκα χαμένη!Πολλές φορές πάλεψα με τα λάθη μου αλλά δεν εγκατέλειψα.Πολλές φορές σκέφτηκα ότι αν είχα ξεκινήσει πιο νωρίς από την νηπιακή ηλικία πόσο πιο εύκολα θα ήταν για μένα..ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Διψούσα να μάθω να γίνω καλύτερη για μένα, το σύντροφό μου, το παιδί μου!
Τα βήματά μου ήταν μικρά αλλά με γέμιζαν χαρά κ  αισιοδοξία βλέποντας ότι κάτι κέρδιζα!
Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος και ξέρουμε ότι "ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΩΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ" !

Γι αυτό μη διστάζετε ξεκινήστε τώρα όποια ηλικία έχουν τα παιδιά σας, ακόμα κ αν δεν έχετε  ακόμη παιδιά.Δώστε την μάχη με τον εαυτό σας,μην εγκαταλείπετε όταν δυσκολευόσαστε γιατί πιστέψτε με ΑΞΙΖΕΙ....

Καθένας μας απ την πλευρά του θα βοηθήσει στο χτίσιμο της αυριανής κοινωνίας.Ας βάλουμε κ εμείς το λιθαράκι μας λοιπόν... 

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΕΙ....

        
                                                    
ΜΕΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ....




            ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΕΙ

              ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ  ΛΕΞΕΙΣ

             ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Η ΣΙΩΠΗ
                                                                                             
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ Η ΜΟΝΗ
                                                               ΠΟΥ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

                                                                                            ΤΗΣ  ΑΛΗΘΕΙΑΣ  Η  ΗΧΩ  Θ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.....