Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τετάρτη 1 Μαΐου 2013


Ταύρος  21 Απριλίου – 21 Μαΐου

ΠΛΑΝΗΤΗΣ:    ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: 2ος Οίκος
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ:  ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚO
ΦΥΣΗ: ΑΡΝΗΤΙΚΗ (ΘΗΛΥΚΗ)
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:  ΣΕΛΗΝΗ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ:  ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - ΑΡΗΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:  ΟΥΡΑΝΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ : ΦΑΡΥΓΓΑΣ-ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ-ΛΕΜΦΙΚΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ-ΑΔΕΝΑΣ-ΣΥΚΩΤΙ-ΛΑΙΜΟΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΡΩΜΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΡΟΖ, ΣΜΑΡΑΓΔΙ.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ:  
ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, ΠΕΙΣΜΑ
ΕΛΑΤTΩΜΑ: ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ:ΔΥΝΑΜΗ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ – ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ - ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ – ΝΕΦΡΙΤΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΧΑΤΗΣ -ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ.
ΜΕΤΑΛΛΟ:  ΧΑΛΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ: ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ: ΚΡΙΝΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ: ΙΡΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΒΕΤΙΑ


Χαραξτηριστικά
Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, με κυβερνήτη το πλανήτη Αφροδίτη, που του προσδίδει σταθερότητα, αποφασιστικότητα, πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Ευγενικοί και πρόσχαροι πάντα να βοηθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, πιστοί στο θέμα της φιλίας. Δύσκολα όμως μπορείς να τους αλλάξεις γνώμη, καθώς θέλουν πολλά επιχειρήματα για να πεισθούν.
Ο Ταύρος είναι το πιο αποφασιστικό ζώδιο και το πιο σταθερό του ζωδιακού κύκλου. Ήρεμοι, πράοι και ειλικρινής αλλά μερικές φορές ισχυρογνώμονες, με ξαφνικές εκρήξεις στο χαρακτήρα τους, συνήθως όταν πιεστούν πολύ. Λάτρεις της καλής ποιότητας ζωής, του καλού φαγητού, της ψυχαγωγίας. Μεγάλη σημασία δίνουν στα υλικά αγαθά και στις αξίες. Τρέμουν στη σκέψη ότι μπορεί να μείνουν χωρίς χρήματα, για  αυτό είναι και το χρήμα είναι ο πρωτεύων στόχος τους. Οι Ταύροι για να νιώσουν  ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή τους πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί πρώτα οικονομικά.
Στην ερωτική τους ζωή είναι σταθεροί, θέλουν αποδείξεις πρώτα για να αφήσουν ελεύθερα την καρδιά τους  να αγαπήσει. Οι Ταύροι είναι ονειροπόλοι και ξετρελαίνονται με το ξεκίνημα ενός νέου ειδυλλίου. Το Πάθος τους αυξάνετε αργά και σταθερά αλλά όταν τα συναισθήματα ξυπνήσουν, γίνονται από τα πιο παθιασμένα ζώδια. Ο έρωτας είναι βαθύς και αντέχει στις ταλαιπωρίες ή στα εμπόδια οποιουδήποτε  τύπου. Η ευαισθησία του Ταύρου είναι κάτι περισσότερο από σεξουαλική επιθυμία. Η αγάπη είναι τρυφερή και μπορεί να διαρκέσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν ερωτευτούν εξιδανικεύουν το ταίρι τους και τότε βιώνουν μια κόλαση από ζήλια, φτάνοντας στα άκρα που μπορεί να φτάσει στα όρια της κατάθλιψης, της λαιμαργίας και του αλκοολισμού, άλλα αυτό είναι σπάνιο.
Μια γυναίκα Ταύρος λαχταρά τον θαυμασμό και αποδείξεις αγάπης από το ταίρι της. Όταν βεβαιωθεί ότι η αγάπη είναι πραγματική,  γίνεται ήρεμη, τρυφερή και συνήθως ξέρει να κρατήσει έναν άντρα.
Ένας άντρας  Ταύρος συνήθως είναι θερμός, στοχαστικός, πιστός αλλά κτητικός από τη φύση του. Του αρέσει να ικανοποιεί τις ανάγκες της ερωτικής του συντρόφου και να της χαρίζει πολυτελή δώρα. Δεν είναι πρόθυμος να ανταγωνίζεται με άλλους άνδρες, δεν συμβιβάζετε και δεν συγχωρεί την απιστία ή την προδοσία. Ένα ειδύλλιο Ταύρου συχνά είναι πολύπλοκο και μπορεί να μετατραπεί σε δύσκολη κατάσταση. Ο γάμος τους είναι αρμονικός και σπάνια καταλήγουν σε ένα διαζύγιο.
Οι Ταυρίνες μητέρες φροντίζουν τα παιδιά τους με αγάπη και μεγάλη ευχαρίστηση. Στους Ταύρους μπαμπάδες αρέσει να είναι κοντά στα παιδιά τους, φροντίζοντας για τη σωστή εκπαίδευσή τους.


Τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στους Ταύρους είναι: 

διατροφολόγοι, μεσίτες, τραπεζικοί, μάγειροι, ιδιοκτήτες  ξενοδοχείων, υπηρεσίες ψυχαγωγίας, τραγουδιστές, μουσικοί, διακοσμητές, έμποροι, δασολόγοι, κηπουροί, χρηματιστές, λογιστές, οικονομολόγοι, ταμίες βιοτέχνες, έμποροι αντικών, κλωστοϋφαντουργοί, στιλίστες, σχεδιαστές μόδας.

Ερωτική συναστρία
Η ερωτική συναστρία Ταύρου και Σκορπιού είναι τα δυο αντίθετα που ταιριάζουν. Σε ένα ερωτικό ωροσκόπιο πολύ καλή συναστρία είναι με  Παρθένο και Αιγόκερω, ενώ συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και πολλές αμφιβολίες με τον Υδροχόο.

Προβλέψεις      Μάιος

Οι πλανήτες υπόσχονται  με τα γενέθλια σας ότι κατά τη διάρκεια αυτού του έτους θα είστε πιο δραστήριοι στον τομέα που σχετίζετε με το σπίτι ή την οικογένειά σας . Θα καταφέρετε να επιλύσετε πολλά προβλήματα λόγω της αποφασιστικότητας, του θάρρους και την επιμονή σας. Αυτή η χρονιά θα  φέρει ανάμικτα αποτελέσματα γενικά για όσους έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ταύρου. Η επαγγελματική ζωή ενδεχομένως να παρουσιάσει μερικά σκαμπανεβάσματα. Στον οικονομικό τομέα θα χρειαστεί πολλή προσοχή, παρόλο που ο προϋπολογισμός σας δεν πρόκειται να βγει έξω από τα όρια. Μπορεί να χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσετε τον έλεγχο στην οικογένεια και την προσωπική σας ζωή.  Όσοι είστε γεννημένοι το μήνα Μάιο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εξαιτίας εντάσεων που μπορεί να προκύψουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η τύχη και οι πλανήτες θα είναι με το μέρος σας και θα παρουσιάσετε  σημαντική βελτίωση, τόσο στην προσωπική όσο και στη πνευματική εξέλιξη σας.


Γενικά
T γενέθλια σας αγαπητοί μου Ταύροι θα είναι μια αρκετά ομαλή χρονιά, με ήπιους ρυθμούς και αρκετά διαλείμματα ξεκούρασης και περισυλλογής, με έντονη την ανάγκη να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας.  Η θέση τουΟυρανού, τουΔία και τηςΑφροδίτης θα σας δώσει την αρμονία, η οποία είναι απόλυτα απαραίτητη σε κάθε δημιουργική σφαίρα. Η τύχη για τη νέα χρονιά μπορεί να στραφεί προς όφελος σας και θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε σημαντικά τις συνθήκες της εργασίας και της προσωπικής σας ζωής. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε καταστάσεις, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να διευρύνετε τις προοπτικές ανάπτυξης της σταδιοδρομίας και των επιχειρήσεων, αν εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί από το δεύτερο εξάμηνο του έτους με τη διέλευση τουΔία από το ζώδιο σας.

Επαγγελματικά
Οι πρωτοποριακές σας ιδέες θα σας οδηγήσουν σε μια εποικοδομητική κατεύθυνση. Ο μόνος σας προβληματισμός θα είναι να κάνετε σωστή κατανομή του χρόνου, με μεθοδευμένο και αυστηρό προγραμματισμό, επειδή ο χρόνος σας θα είναι περιορισμένος και δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις αρμοδιότητες σας ταυτόχρονα. Ο ενθουσιασμός σας, σε συνδυασμό με το πρακτικό και αναλυτικό σας μυαλό, θα είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης, με δημιουργικές ιδέες, ανάλογα με τις εκάστοτε καταστάσεις. Η αναγκαιότητα των αλλαγών θα σας ωθήσει να εγκαταλείψετε τα πάντα και τον Σεπτέμβριο 2012 θα πρέπει να αφήσετε πίσω τα παλιά και να πάρετε μια άλλη κατεύθυνση καριέρας, με νέες σημαντικές οικονομικές αλλαγές και μελλοντικές προοπτικές προς όφελος σας. Μια σειρά από ευκαιρίες θα φέρουν νέα ευχάριστα γεγονότα στην επαγγελματική σας ζωή!

Οικονομικά
Το 2012 θα είναι μια καλή χρονιά στον οικονομικό σας τομέα, με σταθερή και διαρκή αρμονία, με χρηματοδοτήσεις και αυξήσεις που θα αναπτερώσουν το ηθικό και τη διάθεση σας. Θα πρέπει όμως να κάνετε σωστό προγραμματισμό και να περιορίσετε σημαντικά τα έξοδα, παραβλέποντας τους πειρασμούς που θα προκύψουν από το πουθενά. Ωστόσο, πολλοί από εσάς θα επικεντρωθείτε σε νέους στόχους στην προσωπική σας ζωής, συνδεδεμένες με τη βελτίωση του σπιτιού ή την αλλαγή της κατοικίας σας. Από την άλλη πλευρά, αν απασχολείστε στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, η καταβολή εξόδων και αγορών θα είναι αναγκαία.

Αισθηματικά- Οικογενειακά
Σε σύγκριση με το περασμένο έτος, οι κοινωνικές επαφές και γνωριμίες θα είναι περισσότερες. Πολλοί από εσάς, από την αρχή του έτους θα αποφασίσετε να αναπροσαρμόσετε τη ζωή σας, με μια μόνιμη αγάπη που ενδέχεται μελλοντικά να καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Δίας θα απελευθερώσει τα συναισθήματα σας και να βοηθήσει να τα εκφράσετε, αποκαλύπτοντας την πραγματική σας ψυχή. Θα ζήσετε και θα αισθάνεστε συναισθηματικά κορεσμένες στιγμές, που θα σας αναγκάσουν να ξεκαθαρίσετε οριστικά με σχέσεις που σας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια, και κινδυνεύετε αν δεν λάβετε τα μέτρα σας, να πληγωθείτε βαθιά και τα τραύματα να παραμείνουν στη μνήμη σας για πάντα. Τη χρονιά αυτή θα εμπλουτίσετε τον εαυτό σου εσωτερικά και θα νιώσετε την ανάγκη να έρθετε πιο κοντά στο ιδανικό σας σύντροφο, που εδώ και καιρό σας πολιορκεί. Ίσως καταλάβετε επιτέλους ότι υπάρχει έλλειψη αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό σας.  Η θέση του Ουρανού και τουΔία θα αυξήσουν την επιτυχία στην προσωπική σας ζωή και θα σας δώσουν μια ιδιαίτερη ευκαιρία!  Αν είστε μόνοι, αυτό το έτος που θα αποβεί κρίσιμο για σας. Από το Ιούνιο του2012 θα ξεχάσετε τις άσχημες μέρες και θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση νέων σχέσεων. Το πάθος θα έρθει στη ζωή σας και αυτή η περίοδος θα είναι γεμάτη με έντονα συναισθήματα. Εκτός από τις υπάρχουσες καταστάσεις θα νιώσετε έτοιμοι να βυθιστείτε στον κόσμο του έρωτα, των συναισθημάτων, του πάθους και του ρομαντισμού. Το μόνο αρνητικό σημείο θα είναι οι επιφανειακές και επιπόλαιες σχέσεις, που αν δεν προσέξετε καλά, υπάρχει περίπτωση να σας ταλαιπωρήσουν μελλοντικά. Για τους δεσμευμένους, από τα μέσα του έτους θα πρέπει να οπλιστείτε με αυτοκυριαρχία και υπομονή, εξαιτίας εντάσεων και ζήλιας που θα ξεσπάσουν από την πλευρά του συντρόφου σας, λόγω αδυναμίας συναισθημάτων και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Υγεία

Χάρη στην επίδρασης του Δία αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλή και η υγεία σας σε εξαιρετική κατάσταση. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, καλό είναι να δώσετε προσοχή στα νεφρά, να πίνετε πολλά υγρά και να προσέχετε τι τρώτε. Κάντε τις απαραίτητες σωματικές ασκήσεις, μια και ορισμένοι από εσάς υπάρχει μια πιθανότητα να νοσήσετε, εξαιτίας των πλανητικών επιρροών. Κατά τη διάρκεια του έτους και για μικρά διαστήματα ενδέχεται να νιώσετε αδυναμία και έντονη κούραση, ωστόσο θα ανακτάτε γρήγορα τις δυνάμεις σας και θα επανέρχεστε δριμύτεροι.

Συμβουλή

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των συχνών αλλαγών της διάθεσης σας θα σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν αισθάνεστε και τόσο καλά, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα γεγονότα που σας αφορούν. Η θέση τουΔία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να μην μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την διαμόρφωση των καταστάσεων, με αποτέλεσμα να γίνει η αιτία, να παρουσιάσετε μια σύγχυση ως προς τις ικανότητες και την δύναμη της προσωπικότητας σας.  Να  είστε σίγουροι ότι οι συνεργάτες και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν και να καταλάβουν την ουσία της προσπάθειας σας, να επενδύσετε σε νέους στόχους και πρωτοποριακές ιδέες για ένα νέο μέλλον. Αποφύγετε να βγάλετε συμπεράσματα, κάνοντας εικασίες με το πίσω μέρος του μυαλού σας. Κάντε διάλογο, για να σπάσετε τα ταμπού και οποιαδήποτε άλλα όρια, προκειμένου να αποφύγετε καταστάσεις αδιεξόδου και αμφιβολιών, τόσο στον αισθηματικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.




ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΤΑΥΡΟΙ
Queen Elizabeth of England, Evita Peron, Martha Graham, Audrey Hepburn, Barbara Streisand, Cher, Bianca Jagger, Grace Jones, Jessica Lange, Debra Winger, Michelle Pfeiffer, Andie MacDowell, Uma Thurman, Renee Zellweger, Linda Evangelista, Tori Spelling, Penelope Cruise, Μιμή Ντενίση, Ντόρα Μπακογιάννη, Δήμητρα Λιάνη, Ανίτα Πάνια, Τάνια Τρύπη, Ρέα Τουτουνζή


ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΑΥΡΟΙ

Adolf Hitler, Karl Marx, Joseph Lenin, Sigmund Freud, William Shakespeare, Salvador Dali, Tony Blair, Saddam Hussein, Jack Nicholson, Al Pacino, Pierce Brosnan, George Clooney, Daniel Day-Lewis, Bono, Iggy Pop, David Byrne, Dennis Rodman, David Beckham, Enrique Iglesias, Κωνσταντίνος Καζάκος (υιός), Λάκης Λαζόπουλος, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αλιάγας, Κώστας Σόμερ

Σχέσεις Ταύρου με τα άλλα ζώδια του Ζωδιακού κύκλου:


Ταύρος με Κριό:
Σχέση αρμονική, γεμάτη πρακτικότητα, κοινά ενδιαφέροντα, αλληλοκατανόηση και δημιουργικότητα στη συνύπαρξη.

Ταύρος με Ταύρο:
Σχέση λίγο αρμονική, γεμάτη εγωισμούς και έντονο πείσμα. Υπάρχει όμως σταθερότητα στο συναίσθημα και τη σχέση τους.

Ταύρος με Δίδυμο:
Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη αστάθεια και επιπολαιότητα από την πλευρά του Διδύμου.

Ταύρος με Καρκίνο:
Σχέση καλή και αρμονική, γεμάτη σιγουριά, σταθερότητα, αγάπη για το σπίτι  και την οικογένεια, αλληλοκατανόηση και αμοιβαία συναισθήματα.

Ταύρος με Λέων:
Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη κυριαρχία από την πλευρά του Λέοντα.

Ταύρος με Παρθένο:
Σχέση πάρα πολύ αρμονική, γεμάτη σιγουριά αλληλοκατανόηση και αμοιβαία συναισθήματα.

Ταύρος με Ζυγό:
Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη πίεση και αυταρχισμό από την πλευρά του Ζυγού.

Ταύρος με Σκορπιό:
Σχέση αρκετά αρμονική, γεμάτη έρωτα, πάθος και αμοιβαία συναισθήματα.

Ταύρος με Τοξότη:
Σχέση αρκετά αρμονική, γεμάτη γοητεία, κοινωνικότητα, αλληλοκατανόηση και αμοιβαία συναισθήματα.

Ταύρος με Αιγόκερω:
Σχέση πολύ αρμονική, γεμάτη σταθερότητα κοινά ενδιαφέροντα, κοινωνικότητα, εργασία και αρμονία στη συνύπαρξη.

Ταύρος με Υδροχόο:
Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη αστάθεια από την πλευρά του Υδροχόου, ενώ ο Ταύρος νιώθει ανασφάλεια και έντονα παραμελημένος.

Ταύρος με Ιχθύ:
Σχέση καλή και αρμονική, γεμάτη σιγουριά, σταθερότητα, αγάπη για την οικογένεια  και το σπίτι, αλληλοκατανόηση και αμοιβαία συναισθήματα.

Ευνοϊκές ημέρες : 7, 12
Ερωτικά:  3, 4, 12, 13, 21, 22, 30, 31
Αγχωτική ημέρα:  5, 6, 19, 20, 21,25, 26

πηγη:http://www.zwdia-shmera.gr/
                          Ο ΜΑΙΟΣ &

                          Η Εργατική Πρωτομαγιά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Εργατική Πρωτομαγιά Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.
Το γνωστό σκίτσο ενός αναρχικού που πετάει μία βόμβα εμφανίστηκε έπειτα αυτού του συμβάντος.
Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αφαίρεσε μόνος τη ζωή του στην φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής.

Πρωτομαγιά στην Ελλάδα Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".
Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων ανδρών από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Έτσι, η Καισαριανή δεν εορτάζει μόνο την Εργατική Πρωτομαγιά όπως όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.    
*****************************************                  *************************************************

Ο Μάιος, ή Μάης, ή Καλομηνάς (Ποντιακά), είναι ο πέμπτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο ενδέκατος μήνας Θαργηλιών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα 23 Απριλίου-23 Μαΐου. Οι λατίνοι συγγραφείς τον εκφέρουν πάντα με τη λέξη «mensis» (μήνας) ή KalendaΚατά τον Πλούταρχο(Βίος Νουμά 19) η ονομασία του Μήνα (Maja) προήλθε από το όνομα της νύμφης Μαίαςπου ήταν η ομορφότερη από τις Πλειάδες τιςεπτά κόρες του Άτλαντα(Ατλαντίδες) και τηςΠλειόνης και μητέρα του θεού Ερμή στον οποίο ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος. Από άλλους υποστηρίζεται ότι αυτό το όνομα είναι προσδιοριστικό πρεσβύτερης ηλικίας εκ του major (μεγαλύτερος): «Μαϊώρεις γαρ οι πρεσβύτεροι» (Πλούταρχος), ο δε Οβίδιος παράγει το όνομα του μήνα από το Majestas (Μεγαλειότης) που έχει αποδεχθεί και ο τεκτονισμός.
Στην αρχαία Ρώμη κατά τον μήνα Μάιο τελούνταν γιορτές προς τιμή της πηγαίας ΝύμφηςΗγερίας, στο άλσος της, προς ανάμνηση των συμβουλών της, που παρέσχε στον Νουμά για τις θρησκευτικές αρχές που εισήγαγε στη Ρώμη. Κατά δε την 1η (Μπόνα Ντέα) και 2η Μαΐου συνεχιζόντουσαν τα από 28 Απριλίουαρχόμενα Φλοράλια, εορτές προς τιμή της θεάς της βλάστησης της Χλωρίδας (Flora). Επίσης κατά τον ίδιο μήνα οι Ρωμαίοι τελούσαν τα "Lemuria" Μειλίχια που ήταν εορτές προς ιλασμό των ψυχών των νεκρών. Στη τέχνη τον μήνα Μάιο οι Ρωμαίοι τον παρίσταναν με μορφή μεσήλικου άνδρα που έφερε πλατύ χιτώνα με μεγάλες περιχειρίδες (σαν το σημερινό ράσο) και έχοντας στη κεφαλή το κάνιστρο γεμάτο άνθη ενώ στα πόδια του υπήρχε ένα παγώνι (ταώς) με ανοιγμένα τα φτερά.
Ο Μάιος συνδέεται επίσης και με την όλη πορεία της Βασιλεύουσας πόλης του Μεγάλου Κωνσταντίνου του οποίου τη μνήμη γιορτάζουμε στις 21 του μήνα. Δέκα ημέρες νωρίτερα γιορτάζονται τα γενέθλια ή εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης κατά το έτος 330 μ.Χ., ενώ στις 29 η μνήμη μας γυρνάει πίσω στην Άλωσή της (1453). Η απόφαση του Κωνσταντίνου να μεταφέρει την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στη θέση του αρχαίου Βυζαντίου πάρθηκε το έτος 324. Σύμφωνα με την παράδοση ο ίδιος ο Κωνσταντίνος , κρατώντας ένα ακόντιο, χάραξε τα σύνορα της πόλης που φάνηκαν πολύ μεγάλα στους συμβούλους του. Έτσι τον ρώτησαν πόσο θα προχωρήσει ακόμη, κι εκείνος τους απάντησε: «Θα προχωρήσω μέχρις ότου σταματήσει αυτός που προχωρεί εμπρός μου».

Ο Μάιος στην Ελληνική λαογραφία 

Παρ’ όλο που γενικά ο Μάιος θεωρείται ως ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης, είναι στην ουσία το μέσο της ανθοφόρας αυτής εποχής αφού το Καλοκαίρι δεν αρχίζει παρά δύο δεκαήμερα μετά το τέλος του, στις 21 Ιουνίου. Ο Μάιος, είναι πράγματι «μήνας χαράς και λατρείας της βλάστησης, με δοξασίες και έθιμα διαχρονικού χαρακτήρα», όπως το παραδοσιακό έθιμο με το πρωτομαγιάτικο στεφάνι το οποίο στολίζει την πόρτα του σπιτιού μέχρι τις 24 Ιουνίου οπότε καίγεται στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη. Οι λαϊκές προλήψεις θεωρούν τον Μάιο«μαγεμένο» γι’ αυτό αποφεύγονται οι γάμοι και οι σοβαρές εργασίες στη διάρκειά του, εξ ου και η παροιμία «Στον καταραμένο τόπο, τον Μάη μήνα βρέχει». Όλοι οι λαοί, πάντως, την Πρωτομαγιά γιόρταζαν την ανθοφορία της Φύσης και την απαρχή των «καλών καιρών». Κι ενώ οι λαϊκές παροιμίες, όπως, «Μάη μου, Μάη δροσερέ κι Απρίλη λουλουδάτε» και «ο Μάης έχει τ’ όνομα κι ο Απρίλης τα λουλούδια», προσπαθούν να μας επαναφέρουν στην τάξη, οι παιδικές αναμνήσεις δεν μας το επιτρέπουν. Κι έτσι συνεχίζουμε να τραγουδάμε: «Ο Μάιος μας έφτασε/εμπρός βήμα ταχύ/να τον προϋπαντήσουμε/παιδιά στην εξοχή».

Πρωτομαγιά

Aπεικόνιση των διαδηλώσεων στο Σικάγο τον Μάη του 1886.
Η 1 Μαΐου έχει χαρακτηρισθεί σχεδόν παγκόσμια ημέρα αργίας (αν και δεν είναι αργία, είν' απεργία) και διατυπώσεων των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αφού είναι συνδεδεμένη με το εργατικό κίνημα όταν το 1886 έγιναν οι μεγάλες διαδηλώσεις στο Σικάγο με αίτημα τα τρία οχτάρια: οχτώ ώρες εργασίας, οχτώ ψυχαγωγία και οχτώ ύπνος. Στην χώρα μας, η απεργία των καπνεργατών του 1936 στη Θεσσαλονίκηβάφτηκε με αίμα που καταγράφηκε, στις εφημερίδες της άλλης ημέρας, με μια χαρακτηριστική φωτογραφία η οποία έδειχνε μια μάνα να οδύρεται πάνω από το σκοτωμένο της παιδί. Η φωτογραφία εκείνη ενέπνευσε τον Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον «Επιτάφιο»«Μέρα Μαγιού μου μίσεψες/μέρα Μαγιού σε χάνω…».

Άλλα στοιχεία 

Στο παλιό Ιαπωνικό ημερολόγιο, ο μήνας καλείται Σατσούκι (Ιαπωνικά: 皐月). Είναι επίσης ένα κοινό όνομα για τις γυναίκες. ΣτηνΙαπωνία, υπάρχει η αποκαλούμενη ασθένεια του Μάη, ένα είδος ασθένειας όπου οι νέοι σπουδαστές ή οι εργαζόμενοι αρχίζουν να βαριούνται το σχολείο ή την εργασία τους. Οφείλεται σε μια ιαπωνική συνήθεια που όλα τα σχολικά έτη και τα οικονομικά έτη αρχίζουν την 1η Απριλίου.

Στα Φινλανδικά, ο μήνας καλείται toukokuu, που σημαίνει "ο μήνας της σποράς". Στα Σλοβένικα, καλείται veliki traven, ποια μέσα που σημαίνει "ο μήνας της υψηλής χλόης".

Σημαντικά γεγονότα

Εορτές τον Μάιο 

Ο Μάιος είναι ο μήνας που διεξάγεται τις περισσότερες φορές ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision.