Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ...ΤΡΑΓΟΥΔΩ!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Κι αν είναι συννεφιασμένη η μέρα ή βροχερή...
μια καλημέρα...ένα χαμόγελο...μια καλή κουβέντα
είναι βάλσαμο...είναι ανάγκη...είναι άμυνα....δίνει κουράγιο
για τα ζόρια της κάθε μας μέρας!
Όσοι με γνωρίζουν έχουν να λένε για το χαμόγελό μου που το χαρίζω καθημερινά
πάντα μέσα από την ψυχή μου!
Σε σας τους συνταξιδιώτες μου λοιπόν το χαρίζω σήμερα τραγουδιστά!!
...μέσα από την αξέχαστη φωνή του Νίκου Παπάζογλου!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.....

ΠΟΥ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΠΟΝΕΣΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ!!

**.....κ ξέρεις πως αν μια μέρα εξαντληθείς θάμαι στο πλάι σου επάνω μου να γύρεις!!**

ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΣΥΡΙΑΝΟ!!

"Μια φούντωση μια φλόγα έχω μέσα στην καρδιά....
                                            
                                    λες και μάγια μου 'χεις κάνει Φραγκοσυριανή γλυκιά!!"
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Σύρος είναι γνωστή για τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Το πλέον ονομαστό συριανό τυρί είναι το «Σαν Μιχάλη». Είναι σκληρό, υποκίτρινο τυρί και παράγεται αποκλειστικά στη Σύρο από συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος. Έχει για βάση του το παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Από το 1996 έχει επίσημα αναγνωριστεί ως προϊόν ονομασίας προέλευσης.



Η οικονομική κρίση χτύπησε και το «Σαν Μιχάλη», το ακριβότερο ΠΟΠ ελληνικό τυρί

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το «Σαν Μιχάλη», το ακριβότερο ΠΟΠ ελληνικό τυρί
Το «Σαν Μιχάλη» είναι το ακριβότερο ελληνικό τυρί το οποίο είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα στο νησί της Σύρου. Παράγεται με παραδοσιακή τεχνολογία τα τελευταία 60 χρόνια στο νησί και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές. Η μόνη διαφορά στην παραγωγή του είναι ότι σήμερα χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη παστεριωμένο γάλα. Παράγονται συνολικά 46 τόνοι τυριού ετησίως. Για κάθε κιλό τυριού χρειάζονται 10 κιλά γάλακτος. Σήμερα η τιμή παραγωγού για το αγελαδινό γάλα κυμαίνεται στα 50 – 55 λεπτά το κιλό. Η τιμή λιανικής του τυριού κυμαίνεται στα 22,5 – 23 ευρώ το κιλό.
«Αυτή η υψηλή τιμή είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΠΟΠ τυρί της Σύρου», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Νέστορας Αυγουστινιάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΣΥΡ, στην οποία παράγει το τυρί στη Σύρο. «Πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στη χώρα μας η παραγωγή του «Σαν Μιχάλη» δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Τώρα όμως έχει μειωθεί η κατανάλωση και μεγάλο ποσοστό της παραγωγής παραμένει απούλητο. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον για να κάνουμε εξαγωγές, οπότε όλη η παραγωγή κατευθυνόταν προς την ελληνική αγορά».
«Πάντως εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την παραγωγή του», προσθέτει στον ΑγροΤύπο ο κ. Αυγουστινιάτος «για αυτό θα κάνουμε προσπάθεια να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Αυτό βέβαια θα έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση της τιμής παραγωγού».

Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Σύρου, από το 1964 έκανε την παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού, στη βιομηχανία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί στο νησί. Από το 2010 δημιουργήθηκε η εταιρεία ΒΙΟΣΥΡ Α.Ε., στην οποία παραμένει σαν μέτοχος η Ένωση με ποσοστό 20%. Η εταιρεία συνεργάζεται σήμερα με περίπου 20 αγελαδοτρόφους στο νησί από τους οποίους αγοράζει το γάλα.

Το «Σαν Μιχάλη» είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο λευκό έως λευκοκίτρινο τυρί με συμπαγή μάζα, σκληρή και ξερή επιδερμίδα, χαρακτηριστικό άρωμα, αλμυρή και πικάντικη γεύση. Έχει κυλινδρικό σχήμα και μάζα συμπαγή με πολύ μικρές ακανόνιστες οπές. Έχει εξωτερικό περίβλημα συχνά παραφινωμένο, μέγιστη υγρασία 40% κατά βάρος και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 36%.

Το γάλα, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή του τυριού, είναι άριστης ποιότητας. Πρέπει να προέρχεται από φυλές αγελάδων εκτρεφομένων και προσαρμοσμένων στην περιοχή παρασκευής του τυριού αυτού, η διατροφή των οποίων πρέπει να βασίζεται στη χλωρίδα της ίδιας περιοχής.
Για την παρασκευή του τυριού απαιτείται μερικά αποκορυφωμένο, παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Μετά την πήξη του γάλακτος στους 32 - 34 οC το τυρόπηγμα που δημιουργείται διαιρείται, αναθερμαίνεται στους 48 - 50 οC, αλατίζεται μερικά, μεταφέρεται σε καλούπια και πιέζεται ισχυρά. Ακολουθεί αλάτισμα με εμβάπτιση του τυριού σε άλμη θερμοκρασίας 10 – 14 οC για 12 ημέρες περίπου και μεταφορά σε χώρους ωρίμανσης με θερμοκρασία 14 - 16 οC και σχετική υγρασία 85% περίπου, όπου παραμένει για 4 τουλάχιστον μήνες.
ΠΗΓΗ:Σταύρος Παϊσιάδης http://www.agrotypos.gr/



Επίσης στη Σύρο παράγεται εξαιρετική «Κοπανιστή», που γίνεται από νωπό γάλα (αγελαδινό κατά βάση ή μείγμα με πρόβιο ή κατσικίσιο) που δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία. Ακόμη, η Σύρος παράγει τα φημισμένα «σκορδολουκάνικα». Όμως, πέραν όλων των άλλων, η Σύρος είναι πασίγνωστη για τα γλυκά της: τις χαλβαδόπιτες (που φτιάχνονται από με θυμαρίσιο συριανό μέλι και φρεσκοψημμένα αμύγδαλα) και τα ξακουστά λουκούμια της. Ειδικά τα λουκούμια έχουν μια ιστορία σχεδόν 170 χρόνων, μια και έφεραν τη συνταγή οι Χιώτες, όταν ήρθαν στη Σύρο το 1822, μετά τη δραματική καταστροφή του νησιού τους. Τα πρώτα λουκούμια παρασκευάστηκαν το 1832 και η πρώτη λουκουμοποιία, έτος ίδρυσης 1837, του Σταματελάκη. Περίφημα ήταν τα ραχάτ μαστίχας και ροδοζάχαρης με αμύγδαλο. Το μυστικό της νοστιμιάς τους είναι το υφάλμυρο νερό των πηγών του νησιού καθώς επίσης και το «ξινό», δηλαδή το κιτρικό οξύ σε μορφή κρυσταλλική που προστίθεται στην αρχή της διαδικασίας παρασκευής τους και τους προσδίδει ρευστότητα και ελαστικότητα, δηλαδή τα κάνει όσο πρέπει μαλακά.






ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ  ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ.......






         ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ  ΣΥΡΑ!!!