Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχή)
zwani.com myspace graphic comments
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ...
ΕΝΩ ΠΟΝΑΜΕ!!!!

Η ΑΓΑΠΗ Μ Ε Τ Ρ Ι Ε Τ Α Ι ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΠΑΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ........
....ΕΣΤΩ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Α Γ Α Π Η........


Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013Aγκαλιαστείτε σφιχτά και ελάτε πιο κοντά: Η αγάπη κάνει καλό στη υγεία!
Οι περισσότεροι ερευνητές ανθρώπινης συμπεριφοράς υποστηρίζουν ότι το σεξ, η καλοσύνη και η αγάπη μάς κάνουν πιο δυνατούς, με οφέλη που ξεκινούν από την ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης μέχρι... τη μακροζωία.
Περισσότερα στο http://www.myself.gr/
Ποιος δεν θέλει να είναι ερωτευμένος; Ένας αληθινός σύντροφος μας επιτρέπει να μιλάμε ατελείωτες ώρες για τη δουλειά, μας προσφέρει (συνήθως) το τελευταίο κομμάτι της πίτσας, μας κρατάει το χέρι όταν βλέπουμε θρίλερ και βρίσκει χαριτωμένα τα βαμβακερά μας εσώρουχα.
Τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, είναι και μετρήσιμα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μακροβιότητας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας από το 1979 περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα, συμπέρανε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, παθαίνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εκδηλώνουν σπανιότερα καρκίνο. Ακόμα και πνευμονία παθαίνουν πιο σπάνια από τους εργένηδες!
Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa έδειξε ότι τα ανοσοκύτταρα (δηλαδή αυτά που "επιτίθενται" στις ασθένειες) γυναικών που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών και έχουν ευτυχισμένη ερωτική σχέση και ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι πιο δυνατά από αυτά των γυναικών που δεν αισθάνονται ευτυχισμένες. Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι γιατροί θα συνιστούν έντονο σεξ, ρομαντικά διήμερα και ευτυχισμένες σχέσεις, αντί για ξεκούραση και δίαιτες για χαμηλή χοληστερίνη.
Aγκαλιαστείτε σφιχτά

Ειδικά για τις γυναίκες οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό τους κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν μια ορμόνη, την οκυτοκίνη, η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα λέει η Kathleen Light, PhD, καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι άντρες, βέβαια, δεν έχουν την ίδια οργανική αντίδραση. (Το σεξ έχει για εκείνους το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά μια ερωτική βραδιά μπορεί να ξεκινήσει από ένα αγκάλιασμα, σωστά;) Η οκυτοκίνη συνδέεται στις γυναίκες με το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Ο θηλασμός, επίσης, συνδέεται με τη μείωση καρκινικών κυττάρων του μαστού και των πιθανοτήτων για καρκίνο του μαστού.
Η Kathleen Light συμπληρώνει: "μπορούμε να πούμε ότι η οκυτοκίνη συνδέεται με το συναισθηματικό και το σωματικό δέσιμο δύο συντρόφων. Και μπορεί η θεραπευτική της δύναμη να μην έχει ακόμα κατοχυρωθεί επιστημονικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα". Το κατά πόσο το σεξ κάνει από μόνο του καλό στην υγεία μας δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα, αυτά σχετική έρευνα σε 2.632 γυναίκες απέδειξε ότι ένας οργασμός (ακόμα και με τη μορφή αυνανισμού) τις χαλαρώνει κατά 39%, κατά 32% τις βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα και κατά 9% τις ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου.
Eλάτε πιο κοντά

Οι ειδικοί επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι το σεξ μόνο του, όσο έντονο κι αν είναι, δεν έχει τη μαγεία μιας αληθινής σχέσης που δημιουργεί το δέσιμο. Αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, είναι, όπως την ορίζει ο Brian Baker, Ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Toronto, μια "συνεκτικότητα"... Μια έρευνά του αποδεικνύει ότι αυτή η "συνεκτικότητα", η συνοχή των δύο συντρόφων, κάνει πολύ περισσότερο καλό στην υγεία τους απ' όσο μια βραδιά εξαιρετικού σεξ.
Μετρήθηκε συστηματικά η πίεση 229 άνεργων αντρών, που είχαν οικονομικά προβλήματα. Όσοι βίωναν έναν ευτυχισμένο γάμο ή μακροχρόνια σχέση είχαν μικρότερη πίεση κατά 2,5 μονάδες από τους υπόλοιπους, για περισσότερο από 12 μήνες. Ο Brian Baker σημειώνει ακόμα ότι: "Εντυπωσιακό είναι πως αυτά τα ζευγάρια φαίνεται να κατανοούν ενστικτωδώς ότι το να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να έχουν κοινές δραστηριότητες τους δένει ακόμα περισσότερο και τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Όσο για το σεξ, όσα ζευγάρια στην έρευνά μου έκαναν σπανιότερα σεξ ή όχι τόσο ικανοποιητικό δεν έδειξαν σημάδια μικρότερης συνεκτικότητας".
Ίσως οι παντρεμένοι αισθάνονται ότι ζουν μέσα σε ένα "κουκούλι"πού τους προστατεύει από τον έξω κόσμο. Μια ευτυχισμένη σχέση σου δίνει την ευκαιρία να επιστρέφεις σπίτι και να "γεμίζεις τις μπαταρίες σου". Πώς θα μπορούσε να μην κάνει καλό και στην υγεία μας;

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.....


Μακροζωία: To «μυστικό» είναι στην ενέργεια της αγάπης


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η δύναμη της αγάπης έχει τεράστια επίδραση στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Η «ενεργειακή αγάπη» που ρέει μέσα στο σώμα, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας τρέφονται από αυτή τη θετική ενέργεια.

Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους, έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κλπ.

Όταν για παράδειγμα είμαστε ερωτευμένοι, τα επίπεδα της «αντιγηραντικής» ορμόνης DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη φθορά του χρόνου, αυξάνονται δραστικά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε νέοι και δραστήριοι.

Επίσης, η αγάπη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την πρόληψη παραγωγής ελευθέρων ριζών, αλλά και ως αγχολυτικό, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η αγάπη και το αίσθημα ευτυχίας που νιώθουμε μέσα από αυτήν, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών, ορμόνες οι οποίες παράγονται στον εγκέφαλό μας και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα την πιο ήπια, λεία και νεανική εμφάνισή του.

Η έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών στον εγκέφαλο έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή, ενώ παράλληλα δρα ευεργετικά στον οργανισμό και στη διάθεση των ανθρώπων, προκαλώντας ευεξία και εφορία. Σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη θνησιμότητας, η δύναμη της αγάπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιον προκειμένου να ζήσει περισσότερο, αντίθετα με την έλλειψη αγάπης, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου εώς και κατά πέντε φορές.

Η πραγματική αγάπη λοιπόν μπορεί και θεραπεύει, προσφέρει αληθινή και απέραντη ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας, διατηρώντας έτσι τη νεανικότητα στο πρόσωπο, το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Η γιορτή των ερωτευμένων ...μεγάλα λόγια για την αγάπη

Ο Άγιος Βαλεντίνος και τα στιχάκια της αγάπης για την γιορτή των ερωτευμένωνΣ αγαπώ, όχι για το τι είσαι, αλλά για το τι είμαι εγώ, όταν είμαι μαζί σου.

Δεν μπορείς να αγοράσεις την αγάπη, αλλά είναι πιθανό να την πληρώσεις ακριβά!

Η αγάπη είναι μια φωτιά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις,αν θα ζεστάνει τη καρδιά σου ή θα σου κάψει το σπίτι. Joan Crawford

H αγάπη σε κάνει να λαχταράς του άλλου τη λαχτάρα. Να διψάς τη δίψα του. Να πεθαίνεις για τον δικό του πόθο. [ΤΟΥΛΟΥΖ-ΛΩΤΡΕΚ]

Την βλέπω κάθε μέρα. Και κάθε μέρα είναι σαν να την βλέπω για πρώτη φορά. [ΡΑΚΙΝΑΣ]

Η αγάπη γεννιέται.. από την ευχαρίστηση που νοιώθουν δυο άνθρωποι, όταν κοιτάζονται. Φουντώνει από την ανάγκη που νιώθουν να βλέπονται. Και ολοκληρώνεται με την αδυναμία τους να αποχωριστούν ο ενας τον άλλο! [Jose Marti]

H αγάπη φωτίζει με τη λάμψη του παραμυθιού την καθημερινότητα. [ΣΕΛΛΕΥ]

Η αγάπη ομορφαίνει με κάθε μοιρασμένη χαρά και δυναμώνει με κάθε μοιρασμένη λύπη.[PAM BROWN]

H αγάπη δεν ξέρει από αξιοπρέπεια. Η αγάπη είναι μεγαλειώδης και τολμηρή. [Elizabeth Von Arnim]

Aν δεν θυμάσαι τις τρέλες, που η αγάπη σε ανάγκασε να κάνεις, τότε στ' αλήθεια δεν αγάπησες. [william Shakespeare]

H αγάπη είναι μια ατέλειωτη συχώρεση, ένα βλέμμα τρυφερό, που σου γίνεται συνήθεια. [Peter Ustinov]

Αγάπη θα πει να νοιώθω τόση σιγουριά, που να εμπιστεύομαι στον άλλο τον πιο καλό μου εαυτό. Carol Travis

Αγάπη είναι η λαχτάρα της καρδιάς να φανερώσει όλα τα μυστικά της και να πάρει για όλα συχώρεση.
(Van Dyke)                                                                  
                

Αναρωτιέμαι γιατί όλοι μιλάνε για τη χαρά της αγάπης, ενώ η αγάπη δεν είναι μόνο χαρά. Είναι συντριβή, βάλσαμο, τρέλα. Είναι να δίνεις και να παίρνεις τα πάντα. Κι ύστερα, πάλι να τα χάνεις. Είναι τα μάτια εκείνα που σε βλέπουν όπως ίσως δεν είσαι, αλλά όπως σίγουρα μπορείς να γίνεις. Η αγάπη είναι πληγή και γιατρειά. Είναι πέρα από τη συμπόνια και πάνω από το νόμο. [FLORIDA SCOTT-MAXWELL]

Η αγάπη είναι μια κατάρα που όχι μόνο θολώνει το νου, αλλά καταστρέφει και την ψυχή.
Αποσπασμα απο <<ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΙΝΓΚΣΟΡ>> του Χόρχε Βόλμπι

Όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν..>>
Θανάσης Χατζής

 Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση.
Α. Ντε Σεντ Εξιπερί

Όταν χάνεις αυτούς που αγαπάς, τότε νιώθεις πόσο τους αγαπούσες.
Α. Ντε Μυσσέ.

Αν μια αγάπη διαρκεί, είναι γιατί κάτι μένει ακόμη μέσα μας ανικανοποίητο.
Σαπφώ

 Η απιστία είναι σαν το θάνατο: δεν έχει αποχρώσεις.
Δ. Ζιραρντέν*

 Η πιο γλυκιά εκδίκηση είναι η συγχώρεση.
Ι. Φρίντμαν*


Λίγο βαστάει ο θυμός όσων αγαπούνε πραγματικά.
Μένανδρος                                                                                   

 Ν' αγαπήσουμε σημαίνει να καταθέσουμε την ευτυχία μας στην ευτυχία κάποιων άλλων.
GOTTFRIED WILHELM VAN LUBREITZ

Σ' αγαπώ αληθινά … όπως οι δροσοσταλίδες αγαπούν τ' αεράκι, όπως οι μητέρες αγαπούν το πρωτότοκο τους, όπως η μνήμη αγαπά πρόσωπα απ' το παρελθόν, όπως η παλίρροια το φεγγάρι, όπως οι άγγελοι αγαπούν τους αγνούς στην καρδιά.
Μαρκ Τουεϊν

Αν, αγάπη μου, ζητάς να κοιμηθείς, μέτρα τα' αστέρια που δεν τελειώνουν ποτέ. Αν εξακολουθείς να είσαι ξύπνια, μέτρα τις σταγόνες που αποτελούν έναν ωκεανό. Ύστερα, αν δεν σ' έχει πάρει ο ύπνος ακόμα, μέτρα τις φορές που σου έχω πει ότι σ' αγαπώ. Κι αν ο ύπνος σε διώχνει ακόμα, τότε μέτρα τις φορές που δεν σου το έχω πει.
Φ. Π. Άνταμς

Χωρίς χαρές ήταν η σύντομη αγάπη μας Χωρίς λύπη θα 'ναι και ο χωρισμός.
Μ. Λέρμοντοφ

Μου έδωσες το κλειδί της καρδιάς σου, αγάπη μου, τότε γιατί με κάνεις και χτυπάω; "Μα, αυτό έγινε χτες! Χτες το βράδυ άλλαξα κλειδαριά!"
 Τζ. Ο' Ρήλλυ

 Το φιλί είναι ένα χαριτωμένο τέχνασμα, σχεδιασμένο από τη φύση για να σταματάει τα λόγια όταν περιττεύουν.
Ι. Μπέργκμαν

 Η πραγματικά ερωτευμένοι είναι σαν τη χαραυγή και το ηλιοβασίλεμα: και για τους τρεις συχνά γράφουν και μιλάνε, αλλά πολύ σπάνια τους βλέπουν.
Σ. Μπάτλερ*

 Η συμφιλίωση με την αγαπημένη σου ύστερα από την απιστία της μοιάζει με το κρυστάλλινο βάζο συγκολλημένο από θραύσματα: ακόμη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, αλλά ήδη δεν μπορείς να το κοιτάς με θαυμασμό.
Ν. Βέκσιν*

Ο πόνος της αγάπης είναι γλυκύτερος απ' όλες τις άλλες απολαύσεις.
Τζ. Ντράιντεν

Το θλιβερό στον έρωτα δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα αλλά και ότι οι γλυκές απελπισίες που προκαλεί ξεχνιούνται γρήγορα.
 Γ. Φόκνερ

 Δεν αγαπά πραγματικά όποιος δεν αγαπά για πάντα.
Ευριπίδης

 Περιμένουμε κάποιον να μας φορτωθεί στην πλάτη του, κι αυτό το λέμε αγάπη.
Φ. Σαμπέο

 Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούνε να δώσουμε σε κάποιον που αγαπάμε, είναι να τον κάνουμε να καταλάβει, ότι τον αποδεχόμαστε όπως είναι.
 Φ. Σαμπέο

Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που όσο το προσφέρεις, τόσο περισσότερο έχεις.
 Τ. Γουϊλσον

Ο έρωτας παίρνει τα μυαλά εκείνων που έχουν μυαλά και δίνει μυαλό σ' εκείνους που δεν έχουν.
 Ντ. Ντιντέρο

 Η ζωή είναι ένα λουλούδι κι ο έρωτας το μέλι του.
Β. Ουγκώ

 Πάνω στην πόρτα της καρδιάς μου έγραψα: "Απαγορεύεται η είσοδος". Αλλά ο έρωτας ήρθε γελώντας και φώναξε: "Εγώ μπαίνω παντού!"
Χ. Σίπμαν

Βαθύτερα στις καρδιές των ανθρώπων βλέπουν εκείνα τα μάτια, που έκλαψαν πολύ.
 Ε. Οζέσκο

 Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα.
Ζ. Μορό

Εκείνος που αγαπώ, θέλω να είναι ελεύθερος, ακόμα κι από μένα.
Α. Λίντμπεργκ

Η επαναστατικότερη δήλωση στην ιστορία είναι "αγάπα τον εχθρό σου".
Ε. Κλήβερ

 Έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης.
Χ. Μένκεν

 Ο ήχος του φιλιού δεν είναι τόσο δυνατός όσο του κανονιού, αλλά η ηχώ του διαρκεί περισσότερο.
 Ο. Χολμς

Το φιλί μπορεί να είναι ένα κόμμα, ένα ερωτηματικό ή ένα θαυμαστικό.
Μισενγέτ

 Η αφοσίωση δεν πρέπει να είναι πολύ διορατική… έρωτα δεν κάνουν φορώντας γυαλιά. Τ. Μπράουν*

 Αν το εγώ είναι μισητό, το ν' αγαπάς τον πλησίον σου ως σε αυτόν καταντά μια φριχτή ειρωνεία. Π. Βαλερή

 Τέσσερις είναι οι βασικές μου ανάγκες: τροφή, στέγη, ρουχισμός κι εσύ.
 Γκ. Ρίντλς

 Γάμος: δεν είναι ο τρόπος να παρατείνεις τη ζωή της αγάπης, αλλά μάλλον ο τρόπος μουμιοποίησης των λείψανών της.
Π. Βούντχαους*

 Το βάθος της αγάπης δεν μπορείς να το εκφράσεις ούτε με λόγια, ούτε με σιωπή. Καθηγητής Ντουρακόφ*

 Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του σοφού και βλάκα, όταν ερωτεύονται. Αγνώστου*

 Η αγάπη βλέπει με το τηλεσκόπιο, ο φθόνος με το μικροσκόπιο.
Γ. Σω*

Η αγάπη είναι μια άμιλλα μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας για να φέρουν ο ένας στον άλλων όσο γίνεται πιο πολύ ευτυχία.
Σταντάλ

Ζήλια: η υπόνοια για την δική μας κατωτερότητα.
Γ. Ρίμπνικοφ*

 Τα χέρια μιας καλής γυναίκας που περιτύλιξαν το λαιμό ενός άνδρα είναι το σωσίβιο που του έριξε από τον ουρανό η μοίρα.
Τζ. Κ. Τζερόμ*

* Ζήλια: η τέχνη να προκαλέσεις στον εαυτό σου μεγαλύτερο κακό, παρά σε άλλους.
Α. Ντουμά-γιος*

 Η αγάπη όπως τη δέχεται η κοινωνία είναι ένα παιγνίδι δυο ιδιοτροπιών και άγγιγμα δυο επιδερμίδων.
Ν. Σαμφόρ*

Η αγάπη γλιστράει στην καρδιά εν μέσο των ματιών.                                      
Ισπανική παροιμία*

Πολύ περισσότεροι οι εραστές, παρά οι ερωτευμένοι.
 Μ. Σαφίρ*

 Εάν θέλετε ν' αγαπήσετε, πρώτα απ' όλα να μάθετε να συγχωρείτε.
Α. Βαμπίλοφ*

 Εάν κανένας δεν σας αγαπάει, να είστε σίγουρος ότι φταίτε εσείς ο ίδιος.
Ντ. Ντόντρίντζ*

 Η αγάπη κάνει ανακαλύψεις, αλλά η ακολασία εφευρέσεις.
Χ. Στέϊνχαους*

 Η αγάπη είναι μια μαγευτική απάτη την οποία ο άνθρωπος δέχεται με την καλή του θέληση.
Α. Πούσκιν*

 Δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από το όμορφο πρόσωπο και δεν υπάρχει μουσική πιο γλυκιά από το ήχο της φωνής της αγαπημένης.
Λα Μπρυγιέρ*

 Δεν είναι έγκλημα ν' αγαπάς μερικές φορές στη ζωή σου, αλλά δεν είναι και αξία ότι αγάπησες μόνο μια φορά: να κατηγορείς τον εαυτό σου για το πρώτο και να καυχιέσαι για το δεύτερο είναι στον ίδιο βαθμό ανοησία.
Β. Μπελίνσκι*

 Ο καθένας ονειρεύεται ν' αποκτήσει τέτοια αγάπη, που αυτός δεν αξίζει.
 Λ. Κούμορ*

 Εκείνος που αγαπά δεν έχει ανάγκη να συγκρίνει, όταν η σύγκριση μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει απ' το παράθυρο.
Γ. Χακί

 Ο, τι μπορώ να δω, ν' ακούσω, ν' αγγίξω και να πιστέψω σ' αυτό τον κόσμο υπάρχει μέσα στην ίδια την καρδιά μου.
Χ. Γκιμπράν

 Έρωτας, είναι το " σύνολο" των ενστίκτων, των καταστάσεων και των λειτουργιών, που συντηρούν τη ζωή, και την κάνουν ολοένα και πιο όμορφη.
Β. Ράϊχ                                                                                           

 Ο στοργικός άνθρωπος ζει μέσα σε στοργικό κόσμο. Ο εχθρικός άνθρωπος ζει μέσα σε εχθρικό κόσμο: ο καθένας που συναντάτε είναι η δίκή σας αντανάκλαση.
 Κεν-Κέϊς, ο μικρότερος*

  Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει το μακρόχρονο χωρισμό, αλλά εκείνη που αντέχει την μακρόχρονη οικειότητα.
Χ. Ρόουλεντ*

Η σημασία της ερωτικής πράξης είναι πάρα πολύ υπερτιμημένη: η στάση είναι παράλογη, η απόλαυση διαρκεί ούτε καν λεπτό, αλλά τα έξοδα τεράστια.
Φ. Τσέστερφιλντ*


Τι μηνύματα να στείλετε στον Βαλεντίνο σας
Ευχές για κάθε Ζώδιο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

από τη Νάνσυ Πατμάνογλου

Η αγάπη και ο έρωτας θα υπάρχει στον κόσμο, όσο υπάρχει ζωή.
Και η 14η Φεβρουαρίου είναι το σύμβολο της αθάνατης και αιώνιας αγάπης.

Το να στείλετε κάρτες, λουλούδια και ρομαντικά δώρα είναι μόνο μερικοί τρόποι για να εκφράσετε την αγάπη σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με το ζώδιο του αγαπημένου σας προσώπου;
Αν δεν είστε σίγουροι για το τι να γράψετε στο μήνυμα σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή τι να πείτε για να αγγίξετε την καρδιά του, η αποστολή ενός μηνύματος σύμφωνα με το ζώδιο του εραστή σας, θα μπορούσε να κάνει το μήνυμα ακόμα πιο αξέχαστο.
Κάθε ζώδιο προσεγγίζει εντελώς διαφορετικά το καθένα την αγάπη και τις σχέσεις. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε με το σύντροφο σας, δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά να στείλετε ένα μήνυμα στον Βαλεντίνο σας στις 14 Φεβρουαρίου και, στην πραγματικότητα, σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους.
Παρακάτω θα σας υποδείξω κάποιες προτάσεις για την αποστολή του κατάλληλου μηνύματος ανάλογο με το ζώδιο του αγαπημένου σας προσώπου, οι οποίες θα μπορούσαν να αγγίξουν πραγματικά το μυαλό του, την καρδιά του και την ψυχή του.


ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι εκρηκτικός όσον αφορά το πάθος, τον ενθουσιασμό και τον ζήλο. Είναι παρορμητικός στην αγάπη και πολύ ιδεαλιστής. Το όνειρο του είναι η αληθινή αγάπη και πάντα… την κυνηγάει ακόμα κι αν χρειαστεί να ψάχνει συνέχεια. Είναι πολύ θερμός και παθιασμένος και δείχνει πόσο πολύ αγαπάει και ποθεί τον σύντροφο του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Κριό σας;
«Η αγάπη σου είναι σαν το λουλούδι…. Σαν πυροτέχνημα….»
«Η αγάπη μας είναι ένα ταξίδι,…. μια αρχή…. και δεν έχει τέλος. Θα περπατάμε το μονοπάτι της ζωής για πάντα μαζί.»
«Σ’ ευχαριστώ που γεμίζεις την ζωή μου.»
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι προσεκτικός, διακριτικός, υπολογίζει τα πάντα και προσγειωμένος. Θέλει το χρόνο του για να ερωτευθεί και μέσα του έχει την ελπίδα για μακροπρόθεσμη δέσμευση και ασφάλεια. Έχει πολύ αισθησιασμό και όταν τον ελκύσει το άτομο που τον ενδιαφέρει, δύσκολα θα κάνει το πρώτο βήμα και θα εκφράσει τα συναισθήματα του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Ταύρο σας;
«Η σχέση μας είναι σαν ένας κήπος που γίνεται όμορφος όταν ποτίζεται με αγκαλιές αγάπη και χαρά.»
«Είσαι η αγάπη της ζωής μου.»
«Είσαι δικός (-η) μου για πάντα.»
ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι είναι ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι στον τρόπο που προσεγγίζουν τον έρωτα και πολύ ερωτύλοι. Κυβερνώνται από τον Ερμή, και έτσι, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και οι ποικίλες εμπειρίες είναι όλα συστατικά στοιχεία για τον έρωτα. Τολμάει και κάνει το πρώτο βήμα στο να εκφράσει τα συναισθήματα του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Δίδυμο σας;
«Ο ήχος της φωνής σου φωτίζει τη μέρα μου… φέρνει την αγάπη και το γέλιο στη ζωή μου.»
«Είσαι τα πάντα για μένα. Ευλογώ την ημέρα που σε βρήκα.»
«Δεν μπορώ να σταματήσω να σε σκέπτομαι.»
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος αγαπά το σπίτι και την οικογένεια του και τελικά το όνειρο του είναι μία ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι αφιερωμένος στον σύντροφο του, περισσότερο εσωστρεφής παρά κοινωνικός και εξαιρετικά ευαίσθητος. Έχει όμως ανασφάλεια και δύσκολα δείχνει τα συναισθήματα του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Καρκίνο σας;
«Μαζί σου, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα: σ ‘αγάπησα, σ ‘ αγαπώ και θα σ ‘αγαπώ για πάντα.»
«Δεν σκέφτηκα να σου στείλω αυτό το μήνυμα γιατί σήμερα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η καρδιά μου και οι σκέψεις μου για σένα δεν είναι μόνο για σήμερα, αλλά για κάθε μέρα.»
ΛΕΩΝ
Ο Λέων έχει μεγάλη καρδιά. Είναι γενναιόδωρος στον έρωτα και την αγάπη. Δραματικός και θεατρικός, απολαμβάνει τον ενθουσιασμό στο ρομαντισμό και πάντα θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής του εραστή του. Μπορεί να δώσει όλο του τον εαυτό στη σχέση και στον άνθρωπο που αγαπάει και με πολύ πάθος εκφράζει τα συναισθήματα του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Λέοντα σας;
«Θέλω να βάλω φωτιά στην καρδιά σου!»
«Είσαι τα πάντα για μένα.»
«Έχεις μια καρδιά από χρυσάφι, είσαι ο θησαυρός μου.»
«Σ ‘αγαπώ με όλη μου την καρδιά… με κάθε κτύπο της.»
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος εραστής είναι μετρημένος, σοβαρός, προσεκτικός και αφοσιωμένος. Έχει υψηλές προσδοκίες από τον σύντροφο του και αγαπάει πολύ σοβαρά. Δεν εκδηλώνεται ολοκληρωτικά, δεν παύει όμως να αγαπάει και να ποθεί. Τα συναισθήματα του είναι ειλικρινή.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στην Παρθένο σας;
«Θα περιμένω όσο κι αν χρειαστεί για να περάσω μία ευχάριστη στιγμή μαζί σου.»
« Με απλά λόγια θέλω να ξέρεις πόσο σ’ αγαπώ.»

ΖΥΓΟΣ
Φιλικός και ευγενικός, ο Ζυγός είναι πραγματικά ρομαντικός. Εκφράζει τον έρωτα του με σαμπάνια, ποιήματα αγάπης και χορό….. κάτω από το φως του φεγγαριού. Η συντροφικότητα είναι σημαντική γι’ αυτόν και πρέπει να αισθάνεται ότι ο εραστής του τον χρειάζεται. Τα συναισθήματα έχουν πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτόν και θα πρέπει να τα νιώσει βαθειά και να τα αισθανθεί για να τα πει.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Ζυγό σας;
«Σ΄ αγαπώ όχι γιατί σε χρειάζομαι, αλλά σε χρειάζομαι γιατί σ ‘αγαπώ.»
«Σ ‘αγαπώ όχι μόνο γι’ αυτό που είσαι, αλλά γι’ αυτό που είμαι όταν είμαι μαζί σου.»
«Η παρουσία σου στη ζωή μου με κάνει να νιώθω γεμάτος (-η) .»
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Χαρισματικός και μαγνητικός, ο Σκορπιός μπορεί να είναι πολύ μυστηριώδης εραστής. Παθιασμένος και συναισθηματικός, ο Σκορπιός βλέπει σοβαρά τον έρωτα και την αγάπη και ποτέ δεν θα μπει σε μια ερωτική σχέση με… ελαφρά τη καρδία. Έχει βαθιά και μεγάλα συναισθήματα, αλλά θα τα δείξει μόνο στον εκλεκτό της καρδιάς του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Σκορπιό σας;
«Δικός (-η) σου ως την αιωνιότητα.»
«Είμαι μαγεμένος (-η) από την γοητεία σου.»
«Γεμίζεις την καρδιά μου, την ψυχή μου και την ζωή μου.»
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης σαν εραστής είναι αυθόρμητος, παθιασμένος και περιπετειώδης. Αγαπάει την ελευθερία του και απολαμβάνει την σχέση σαν διασκέδαση χωρίς κανόνες ή περιορισμούς. Έχει πολύ ενεργητική ερωτική ζωή, αλλά βαριέται με την ίδια ρουτίνα. Θεωρείτε παθιασμένος και φλογερός εραστής στην έκφραση των συναισθημάτων του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Τοξότη σας;
«Ο Θεός του Έρωτα μου έριξε τα βέλη του…., είσαι τα πάντα για μένα!»
«Μακάρι η αγάπη μας να μεγαλώνει συνέχεια, να γίνεται ολοένα και πιο δυνατή μέρα με τη μέρα.»
«Είσαι όλος ο κόσμος για μένα.»
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως ψάχνει για μια σταθερή σχέση, με διάρκεια και προβλέψιμη. Αφοσιώνεται στον σύντροφο του και θέλει να τον κάνει ευτυχισμένο. Στη σχέση του δεν ανοίγεται ποτέ και έτσι δεν εκφράζει και τα συναισθήματα του. Είναι λιγάκι δύσκολο να καταλάβετε το μυαλό του και την καρδιά του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Αιγόκερω σας;
«Θα σ ‘ αγαπώ για πάντα.»
«Σ’ ευχαριστώ για την υπομονή σου, για την αγάπη σου, για την καλοσύνη σου και τη φιλία σου.»
«Η καρδιά μου είναι άδεια χωρίς εσένα».
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος επιδιώκει παράλληλα με την ερωτική σχέση και μία φιλική επαφή με τον σύντροφο του και ελπίζει να μοιραστεί μαζί του τα ίδια ενδιαφέροντα. Δεν αισθάνεται και τόσο άνετα να δείχνει τα συναισθήματα του, αλλά αγαπάει βαθιά και εκτιμά τις ευγενικές χειρονομίες αγάπης από τον σύντροφο του.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Υδροχόο σας;
«Στο φως της ζωής μου…. Χρόνια πολλά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου»
«Ανάβεις τις στιγμές της ζωής μου.»
«Το χαμόγελο σου είναι η ανατολή μου. Το φιλί σου το ηλιοβασίλεμα μου.»
ΙΧΘΥΣ
Με πάθος, συναίσθημα και έντονο ρομαντισμό, οι Ιχθύς δίνουν τα πάντα στον έρωτα και την αγάπη, και εκφράζουν τα βαθιά, αισθησιακά, μυστηριώδη και ονειρικά συναισθήματα στον σύντροφο τους αλλά μόνο όταν είναι απόλυτα σίγουροι γι’ αυτόν. Ο Καζανόβας γεννήθηκε στο ζώδιο των Ιχθύων.
Τι μηνύματα αγάπης μπορείτε να στείλετε στον Ιχθύ σας;
«Αγάπη σημαίνει ότι ακόμα κι όταν κάποιος ραγίζει την καρδιά σου να τον αγαπάς ακόμα.»
«Θα σ’ αγαπώ ως την αιωνιότητα και όχι μόνο….»
«Γίνε ο Βαλεντίνος μου και πες μου ότι είσαι δικός (-η) μου για πάντα.


             *************                *******************         *********************


  ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 

                        ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ;

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια καλή ευκαιρία να ετοιμάσεις κάτι ξεχωριστό για σένα και το ταίρι σου και να αναθερμάνεις την ερωτική σας ζωή!Πώς θα το καταφέρεις αυτό;Διάβασε το ζώδιο του έρωτά σου πάρε ιδέες και προγραμμάτισε του Αγίου Βαλεντίνου να του κάνεις μια ιδιαίτερη ερωτική έκπληξη, για να περάσετε  απίστευτες ερωτικές στιγμές που θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά.Μάθε τα ερωτικά γούστα του ατόμου που ποθείς και αιφνιδίασέ το με μια μοναδική, ερωτική έκπληξη!Ακολούθησε τις προτάσεις του oroskopos.gr και κάνε την ημέρα των ερωτευμένων "ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ"!!

                                                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.oroskopos.gr