Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!



Γράφει ο Νικόλαος Ι. Ρωτσιάμης, Iατρός, M.Sc. στην Κλασσική Ομοιοπαθητική, Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής OMIASIS, www.omiasis.gr, e-mail:nikosrotsiamis@omiasis.gr



1. Τι είναι η Ομοιοπαθητική: Η ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα το οποίο ενισχύει τους αμυντικούς μηχανισμούς ενός οργανισμού με σκοπό να επιτύχει την ίαση και τη διατήρηση της υγείας του. Αναφέρεται λοιπόν σε ολόκληρο τον οργανισμό και όχι μόνο σε ένα σύμπτωμα.

2. Ποιές ασθένειες θεραπεύει:http://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathy-cures.shtml
Η ομοιοπαθητική έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθολογιών. Στην ομοιοπαθητική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς. Η έκβαση της θεραπείας εξαρτάται από την ποιότητα της υγείας του κάθε οργανισμού, το είδος και τη χρονιότητα της ασθένειας που τον καταβάλει. Επίσης, είναι η κατεξοχήν προληπτική μέθοδος η οποία ενισχύει εν γένει την υγεία του οργανισμού.

3. Τί είναι τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα: Είναι φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία:
  • Είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994.
  • Μπορεί να είναι φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης.
  • Δεν προκαλούν τοξικές παρενέργειες, αλλεργίες, εθισμό, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.
  • Μπορούν να χορηγηθούν σε περιπτώσεις όπως: η κύηση, η βρεφική ηλικία, αλλεργίες σε συμβατικά φάρμακα κ.α.

4. Πώς διατηρούνται:
Πρέπει να φυλάσσονται μακριά από έντονες μυρωδιές, σε μέρη δροσερά και μακριά από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (TV, κινητό τηλέφωνο κ.α.) Επίσης να μην φυλάσσονται στο ψυγείο και να μην εκτίθενται σε ηλιακή ακτινοβολία.

5. Πόσο διαρκεί μια θεραπευτική αγωγή και από τι εξαρτάται:
Σε οξείες καταστάσεις το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ σε χρόνιες περιπτώσεις απαιτείται περισσότερος χρόνος. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την βαρύτητα του προβλήματος, την χρονιότητά του, τη χρήση άλλων φαρμάκων, τη κληρονομικότητα, την ηλικία του ατόμου κ.ά.

6. Είναι δυνατόν να γίνονται συγχρόνως με την Ομοιοπαθητική και άλλες θεραπείες;
Ναι, είναι δυνατόν. Αν παραδείγματος χάρη κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρουσιαστεί κάποιο οξύ πρόβλημα όπως: κρυολόγημα, διάρροια, αμυγδαλίτιδα, κ.λ.π., το καλύτερο είναι ο ασθενής να έλθει σε επαφή με τον ομοιοπαθητικό του γιατρό. Σε σοβαρές και επείγουσες καταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε φάρμακο χρειαστεί ανεξάρτητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας χωρίς κίνδυνο συνέργειας των ομοιοπαθητικών φαρμάκων με οποιαδήποτε άλλη ουσία.

7. Είναι απαραίτητο να συνεχίζει ο ασθενής επ' άπειρον την Ομοιοπαθητική αγωγή;
Όχι. Από τη στιγμή που θα αισθανθεί καλά, συμβουλευόμενος και τον ομοιοπαθητικό γιατρό του, μπορεί να σταματήσει την αγωγή του και να επανέλθει στο γιατρό μόνο σε περίπτωση υποτροπής της αρχικής ασθένειας ή σε εμφάνιση κάποιας άλλης.

8. Μπορεί να υποτροπιάσω μετά την Ομοιοπαθητική θεραπεία;
Είναι δυνατόν ένας ασθενής μετά από μια επιτυχή Ομοιοπαθητική θεραπεία κάποια στιγμή να υποτροπιάσει. Αυτό εξαρτάται:
  • από το πόσο υγιής είναι ο οργανισμός
  • από το είδος και τη χρονιότητα της αρρώστιας που είχε
  • από τις ταλαιπωρίες, ψυχικές ή σωματικές, που έδρασαν επάνω του κατά τον χρόνο που είναι βελτιωμένος από την αρχική του αρρώστια
  • από το πόσο σωστά τηρεί τις συστάσεις του γιατρού μετά τη διακοπή των φαρμάκων.


9. Μπορώ να δοκιμάσω μόνος μου Ομοιοπαθητικά Φάρμακα;
Η ορθολογική χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων είναι αυτή που θα καθορίσει και το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η σε βάθος και μόνιμη θεραπεία, απαιτεί βαθιά γνώση της ομοιοπαθητικής θεωρίας και φαρμακολογίας, καθώς και γνώση της παθολογίας που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Η αφελής και επιπόλαια λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων, θα έχει επιφανειακά αποτελέσματα, προκαλώντας απλώς τροποποίηση των συμπτωμάτων, και καθιστώντας δυσχερέστερη την εύρεση του κατάλληλου φαρμάκου από τον γιατρό. Για αυτό και δεν συνίσταται να παίρνετε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μόνοι σας, χωρίς την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου ομοιοπαθητικού γιατρού.

10. Τι πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής θεραπείας:
ΚΑΦΕΪΝΗ:
Δεν επιτρέπονται: καφές, γκουαράνα, αναψυκτικά ή παυσίπονα με καφεΐνη, λικέρ ή γλυκά με γεύση καφέ ή μόκα.
Επιτρέπονται: σοκολάτα, υποκατάστατα του καφέ από κριθάρι, ρεβίθι, κιχώρι, σύκα κ.α. Σε μικρές ποσότητες, αναλόγως της ευαισθησίας του ασθενούς και των οδηγιών του γιατρού, επιτρέπονται τσάι(1 φλιτζάνι/μέρα), ντεκαφεϊνέ (1 φλιτζάνι/μέρα) Coca-cola (1 ποτήρι/μέρα).

ΜΕΝΤΑ-ΜENTHOL
Δεν επιτρέπονται: τσίχλες, καραμέλες, κρέμες, καλλυντικά και οδοντόκρεμες με μέντα. Επιτρέπονται: τσίχλες, καραμέλες, κρέμες, καλλυντικά και οδοντόκρεμες με γλυκάνισο, δυόσμο ή ευκάλυπτο.

ΚΑΜΦΟΡΑ-ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ
Δεν επιτρέπονται: Αντισκωρικά, έμπλαστρα, αλοιφές, κρέμες για εντριβή, για κρυολόγημα, μυοχαλαρωτικές, θερμαντικές που περιέχουν κάμφορα. Επιτρέπονται: αντισκωρικά με λεβάντα, όλα τα παραπάνω εφόσον δεν περιέχουν κάμφορα.

ΦΑΡΜΑΚΑ
Δεν επιτρέπονται: αντιβιοτικά, κορτιζόνη, ορμόνες, μείζονα ηρεμιστικά, αναισθητικά, ευγενόλη (πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό). Επιτρέπονται: ήπια παυσίπονα εφόσον δεν περιέχουν κάτι από τα παραπάνω.

ΠΗΓΗ:http://www.holisticlife.gr/


    ***ΑΝ και ήμουν διστακτική να ξεκινήσω Ομοιοπαθητική ο οργανισμός μου ο ΙΔΙΟΣ με παρακίνησε δείχνοντάς μου τα σημάδια στην καθημερινότητά μου.Πριν 2 χρόνια λόγω εξαντλητικού τρόπου εργασίας(λόγω κρίσης) κ κατ' επέκταση ζωής, μετά από ένα απλό χειμωνιάτικο κρύωμα έπαθα λοίμωξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνέλθω καθόλου... ξηρός συνεχόμενος βήχας(απελπιστικά κουραστικός ιδίως τις ώρες που κοιμόμουν) η φωνή να μην βγαίνει καθόλου κ να συννενοούμε με νοήματα για να μην ερεθίζω άλλο την τραχεία μου...κ για 7 συνεχόμενους μήνες ν αναγκάζομαι να  παίρνω αντιβίωση...γιατί μόλις στις 15 μέρες που περνούσε κ ένιωθα καλύτερα...ο οργανισμός μου που είχε κουραστεί από τον τρόπο ζωής μου (12ωρη βάρδια στο Ταξί  κ το συγκεκριμένο διάστημα ολοήμερο με ακατάστατα ωράρια) δεν είχε άμυνα στα μικρόβια κ με την πρώτη επαφή μου με τον υπόλοιπο κόσμο ξαναέπαιρνα το μικρόβιο ...ΕΥΤΥΧΩΣ που η γιατρός που με είχε(ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ!), με προώθησε στο να εμπιστευτώ την ομοιοπαθητική κ για δοκιμή να ξεκινήσω να ΣΥΝΕΦΕΡΩ τον οργανισμό μου!!ΕΙΧΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ Κ Δεν είχα τίποτα να χάσω...μόνο τον καφέ!!

ΑΠΟΤΕΛΕΜΑ;; ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΣΥΝΗΛΘΕ!! Για ένα ολόκληρο χειμώνα(τον περσινό συγκεκριμένα)αρρώστησα μια φορά (6 Ιανουαρίου 2012) για 2 μέρες ΜΟΝΟ γιατί μόλις ήπια το συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο σαν αντιβίωση το πρωί...το ίδιο απόγευμα το κρύωμα άρχισε να υποχωρεί!ΕΝΙΩΣΑ τόσο εμπιστοσύνη στην ομοιοπαθητική που ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΚΟΜΑ στα δικά μου άτομα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ όταν η γιατρός μου πήρε το ιστορικό μου,έμαθε ότι πάσχω από ημικρανίες και κολίτιδα....μου είπε ότι ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!Κ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ!!

Για ένα χρόνο κ λίγο παραπάνω (Ιούνιο 2011-Αύγουστο 2012) έκανα ομοιοπαθητική κ από τους πρώτους μήνες θεραπείας άρχισα να βλέπω σημάδια βελτίωσης του οργανισμού.ΔΕΝ είχα ΟΥΤΕ βήχα,ΟΥΤΕ ημικρανίες,ΟΥΤΕ κολικούς!!  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!, ο οργανισμός άρχισε να ΓΙΝΕΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΠΙΑ!! Επίσης συνήλθε σταδιακά η διάθεσή μου κ ο τρόπος που έβλεπα τις καταστάσεις γύρω μου με αποτέλεσμα ν ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ τα πάντα πιο δυναμικά!!
Θυμάμαι μου έλεγε η Ομοιοπαθητικός μου,
"ΟΙ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ...ΑΛΛΑ ΕΣΥ(!) Θ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ!!Κ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ!!Κ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!

Απορούσα κάποιες στιγμές κ απ την χαρά μου την ρωτούσα τι έχουν τα φάρμακα μέσα κ έχω συνέλθει τόσο σύντομα....κ μου έλεγε εκείνη ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο μπαίνοντας στον οργανισμό βρίσκει το ΟΜΟΙΟ του κ το συνεφέρει!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ  πλέον να σταματήσω αφού ένιωθα τον εαυτό μου Κ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ!Η γιατρός μου συμφώνησε λέγοντάς μου  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ Ο,ΤΙ  ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΑΔΥΝΑΜΟ Κ ότι αν  κάποια στιγμή  υποτροπιάσει ξαναξεκινάμε!

Μου είπε συγκεκριμένα...εδώ είμαι πάντα γιατί
 <<ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ(!) ΤΟ ΣΩΜΑ....!!!>>

 Έτσι μόλις νιώσω το παραμικρό ...δεν το αμελώ πλέον κ μιλάω μαζί της!

ΒΕΒΑΙΑ αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν και η ΘΕΛΗΣΗ μου στο ν ΑΛΛΑΞΩ  λίγο
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ κ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ το κυριότερο...κ να κοιτάξω κ άλλα πράγματα εκτός της δουλειάς!!!!

Ίσως η Ομοιοπαθητική  να μην κάνει για όλες τις παθήσεις πάντως στην δική μου περίπτωση έκανε ΘΑΥΜΑΤΑ!!Αυτή είναι η δική μου προσωπική εμπειρία  και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας!!***