Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 6 Αυγούστου 2013



Λέων

23/07 - 

23/08

- Χαρακτηριστικά Ζωδίων -

 







Ο Λέων σαν ζώδιο είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητος και θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο, ωστόσο χρειάζεται κάποιον να τον θαυμάζει και να τον εκτιμάει. Ο Λέων μπορεί μια χαρά να τα καταφέρει μόνος του, αλλά είναι πολύ πιο ευτυχισμένος όταν έχει ακροατήριο και οπαδούς που τον ακολουθούν. Συνήθως, αποφεύγει τη μοναξιά.
 
Δυνατά σημεία του Λέοντα: Σίγουρος - Φιλόδοξος - Γενναίος - Πιστός - Ενθαρρυντικός
Αδυναμίες του Λέοντα: Επιδεικτικός - Τυραννικός - Μελοδραματικός - Πεισματάρης - Ματαιόδοξος 


Ο Λέων και οι Φίλοι
Όλοι έλκονται από το κέφι του Λέοντα για ζωή κι από τη ζεστασιά του. Έχει την ικανότητα να ανεβάζει κάποιον και να τον εμψυχώνει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο ενθουσιασμός του τραβάει τους άλλους, αφού είναι κοινωνικός, όχι μόνο επειδή είναι δική του επιθυμία, αλλά επειδή όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω του. Είναι δύσκολο να μη συμπαθήσεις ένα Λιοντάρι, είναι συνήθως ισορροπημένος και ρεαλιστής. Δεν στέκεται στο παρελθόν και πιστεύει ότι όποιος το κάνει έχει πρόβλημα. Ίσως μπορεί να ασχολείται υπερβολικά με τον εαυτό του και να φέρεται εγωκεντρικά, αλλά δεν είναι ποτέ εγωιστής όταν πρόκειται να βοηθήσει κάποιον που τον χρειάζεται. Περιποιείται τους φίλους τους και τους φέρεται καλά. Είναι ο απόλυτος φίλος. Δεν κρατάει κακία και συγχωρεί εύκολα. Έχει σεβασμό και κατανόηση στις διαφορές των ανθρώπων.
 
Ο Λέων και η Εργασία
Οι επιχειρηματικές συναλλαγές είναι εύκολη υπόθεση και στέφονται πάντα με επιτυχία για ένα Λέοντα, εφόσον μπορεί να διοικεί και να έχει τον έλεγχο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση στο χώρο εργασίας, αν δεν κατέχει θέση ισχύος, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει, χάρη στο ισχυρό κίνητρό του να πετύχει. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικος ηγέτης, γιατί αυτό είναι ένα βασίλειο που πρέπει να διοικήσει και θα το κάνει καλά. Ο Λέων έχει μια καταπληκτική ικανότητα να τα πηγαίνει καλά με τους άλλους και λειτουργεί καλύτερα μέσα σε μια ομάδα, παρά μόνος. Φέρεται διπλωματικά και μπορεί άνετα να αναθέσει αρμοδιότητες, ωστόσο ο ίδιος δε θα δεχτεί να πάρει εντολές. Θέλει να διοικεί, αλλά το κάνει με τέτοιο ενθουσιασμό και κέφι, που οι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα μ’ αυτό, επειδή ποτέ δεν είναι συγκαταβατικός και τους μεταχειρίζεται όλους με σεβασμό και ισότητα. Η ζωή του είναι γεμάτη δράση, ταλέντο και σπατάλη κι αυτό περνάει και στη δουλειά του. Ξέρει να εντυπωσιάζει, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη δουλειά του, να τα κρατήσει όλα σε άψογο συγχρονισμό και να διευθετήσει τα προβλήματα πριν καν προκύψουν. Το ενδεχόμενο αποτυχίας της επιχείρησης, δηλώνει προσωπική ήττα του Λέοντα και είναι αποφασισμένος να μην το επιτρέψει να συμβεί. Είναι το πιο πολυδάπανο ζώδιο του ζωδιακού. Θέλει να περιβάλλεται από όσο το δυνατόν περισσότερη πολυτέλεια. Δεν αρκείται ποτέ σε κάτι δεύτερο.
 
Η ιδιοσυγκρασία ενός Λέοντα
Ο Λέων αγαπάει οτιδήποτε νέο και παράξενο, μισεί κάθε τι βαρετό, απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα δημιουργήσει το δικό του σενάριο για να ανταπεξέλθει. Αυτό τον κάνει επιρρεπή στο να δημιουργεί καταστάσεις από το πουθενά, μόνο και μόνο για να κρατήσει το ζωηρό του πνεύμα σε εγρήγορση. Έχει μια καταπληκτική ικανότητα να ξεπερνάει οποιοδήποτε αίσθημα απελπισίας κι οποιαδήποτε σειρά από ατυχή γεγονότα. Δεν του αρέσει να είναι δυστυχισμένος, πληγώνεται η υπερηφάνεια του, έτσι θα πάρει ξανά την κατάσταση στα χέρια του και θα φτιάξει τα πράγματα. Ο Λέων θα μπορούσε να έρθει σε σύγκρουση με άλλους δυνατούς τύπους ανθρώπων, που δε δέχονται εντολές. Δε θα αλλάξει εύκολα τη γνώμη του, όμως θα κατανοήσει και θα αποδεχθεί τη γνώμη των άλλων. Ωστόσο, δεν τα πάει καλά με αυτούς που προσπαθούν να του επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους. Συχνά έχει τη συμπεριφορά απαιτητικού, κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό φαίνεται μόνο αν κάποιος μπει στα όρια του βασιλείου του. Αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, για να προστατεύσει τα κεκτημένα του.
 
Ο Λέων κατά βάθος
Ο Λέων είναι υπερβολικά ευαίσθητος, αλλά ξέρει να το κρύβει καλά. Λατρεύει τον έπαινο και την κολακεία κι ο εγωισμός του απαιτεί σεβασμό και λατρεία. Είναι πολύ υπερήφανος κι αυτό τον κάνει εγωκεντρικό, αλλά η ζέστη που κρύβει στην καρδιά του τον κρατάει υπό έλεγχο. Εάν το ακροατήριο ενός Λέοντα, δηλαδή οι φίλοι του, δεν του προσφέρουν την απαιτούμενη εκτίμηση, είναι πολύ υπερήφανος να την ζητήσει. Θα υποφέρει ο εγωισμός του, αλλά δε θα επιτρέψει να το καταλάβει ποτέ κανείς. Το μυστικό του είναι ότι έχει την ανάγκη να νοιώθει χρήσιμος.
 
Ο Λέων με λίγα λόγια
Το σύμβολο του ζωδίου είναι το λιοντάρι κι αυτό τον αντιπροσωπεύει μια χαρά. Υπάρχει ένα βασίλειο, το οποίο πρέπει να προστατεύσει και να νοιαστεί. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης, είναι αξιόπιστος και πολύ αφοσιωμένος. Το βασίλειο μπορεί να περιλαμβάνει από τη δουλειά του έως το σπίτι και το σύντροφό του, ο,τι κι αν είναι όμως, αυτός θα είναι ο μόνο που θα το κυβερνά. Βρίσκεται πάντα στο κέντρο και είναι γεμάτος χαρίσματα, του αρέσει να απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Είναι γεμάτος ενέργεια και λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους άλλους, που έλκονται από το πνεύμα, τη χάρη του και όσα έχει να πει. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δε θα αρκεστεί να μείνει στη δεύτερη θέση. Ζητάει πάντα το καλύτερο, κάτι που τον οδηγεί σε πολυτελείς και υπερβολικές συνήθειες, καθώς απολαμβάνει την χλιδή, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο για τον εξαίσιο Λέοντα. Η δημόσια εικόνα είναι πολύ σημαντική. Με τα πολυτελή αποκτήματά του και τον τρόπο ζωής του, κρατάει την εικόνα του σε υψηλή θέση. Θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την υπόληψή του. Είναι πολύ γενναιόδωρο άτομο, ευγενικό κι ανοιχτόκαρδο. Αν νευριάσει, θα επιτεθεί με δύναμη, αλλά χωρίς να κρατήσει κακία. Μπορεί να συγχωρήσει εύκολα, να ξεχάσει και να προχωρήσει. Προσπαθεί συνεχώς να φτιάξει τον κόσμο καλύτερο, έχει συναισθήματα πιο μεγάλα κι από τον ίδιο και έχει την ανάγκη στο τέλος της μέρας να αισθάνεται ότι έχει κατορθώσει κάτι. Αντιδρά στις καταστάσεις της ζωής άμεσα και δεν κάθεται να το σκεφτεί πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι λειτουργεί παρορμητικά. Έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον και να διακρίνει τις συνέπειες των πράξεών του.
 
Ο Λέων και οι Σχέσεις     
Θέλετε να μάθετε πως είναι να βγαίνεις με μια γυναίκα Λέων;
Το πρώτο βήμα είναι να κολακεύσετε την αυταρέσκειά της και να δείξετε την εκτίμηση που της αξίζει. Αν δεν τα εισπράξει αυτά ξεκάθαρα, η σχέση σας δε θα προχωρήσει ποτέ. Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες όταν είστε μαζί της, μόνο εκείνη θα πρέπει να καθρεφτίζεται στα μάτια σας. Η ιδέα και μόνο του ανταγωνισμού την απωθεί εντελώς, γιατί απλά είναι υπέροχη, μεγαλοπρεπής και καλύτερη από κάθε άλλη - ή τουλάχιστον έτσι βλέπει τον εαυτό της! Εσείς όμως, πρέπει να είστε έτοιμος για σκληρό ανταγωνισμό. Προσελκύει τους άνδρες, σκόπιμα ή όχι, λόγω της εκθαμβωτικής προσωπικότητά της. Είναι καλή σύντροφος, αφού ξέρει να δίνει στοργή κι αγάπη και σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικά καλά με τον εαυτό σας. Είναι ευγενική και υποστηρικτική, διαθέτει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα και είναι πάντα διασκεδαστικό να είστε μαζί της. Η γυναίκα Λέων θα κυριαρχήσει. Αλλά όχι εντελώς, γιατί χρειάζεται ένα σύντροφο που θα της δείξει το δρόμο και θα της προσφέρει την αίσθηση της επιδοκιμασίας. Θα πρέπει να έχει δίπλα της κάποιον που τον να θαυμάζει. Η γυναίκα αυτή είναι τέλεια για τον άντρα που είναι στοργικός και διαθέτει ισχυρό χαρακτήρα, αλλά δεν απαιτεί να έχει τον έλεγχο. Θέλει δίπλα της κάποιον παθιασμένο με τη ζωή, που πασχίζει για το καλύτερο σε όλα, γιατί έτσι κάνει κι αυτή.

Θέλετε να μάθετε πως είναι να βγαίνεις με έναν άντρα Λέων;
Ο άντρας Λέων ερωτεύεται εύκολα, αλλά χωρίς διάρκεια. Κι αυτό, γιατί η επιθυμία του για ένα μεγαλοπρεπή και υπέροχο έρωτα γρήγορα μετατρέπεται σε γεγονός που απέχει πολύ από τα συναισθηματικά του ιδανικά. Χρειάζεται μια γυναίκα προσγειωμένη και συντονισμένη στις πραγματικότητες της ζωής, για να τον βοηθάει να παραμένει κι αυτός προσγειωμένος. Μπορεί να φαίνεται ασυγκίνητος κι αποκομμένος από τον έρωτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Χρειάζεται θαυμασμό και επιδοκιμασία κι αν βρεθεί η γυναίκα που θα του τα προσφέρει, τότε παθιάζεται μαζί της και της συμπεριφέρεται με φοβερή τρυφερότητα. Μπορεί να γίνει ένας υπέροχος και χαρούμενος σύντροφος. Ο άντρας Λέων εμφανίζεται ως ένας σταθερός και ανέκφραστος βασιλιάς, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ ευαίσθητος. Θέλει μια γυναίκα να τον φροντίζει, όχι επειδή το απαιτεί, αλλά επειδή πιστεύει ότι το δικαιούται. Μπορεί να έχει την τάση να φέρεται εγωκεντρικά, αλλά κάτω από αυτά είναι ευγενικός κι έχει να δώσει πολλή αγάπη, αρκεί η γυναίκα που είναι μαζί του να μπορεί καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες. Ο Λέων τα πάει καλά σχεδόν με όλα τα ζώδια και θα δέσει με τη γυναίκα που θα τον θαυμάζει, θα παραβλέπει τα λάθη του (αν και ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος) και κυρίως δε θα του γκρινιάζει. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η σχέση θα έχει διάρκεια.   

Πώς να σαγηνεύσετε ένα Λέοντα
Το κλειδί είναι ο θαυμασμός. Θαυμάστε τους και θα γίνουν δικοί σας. Ο Λέων είναι αρκετά εύκολο ζώδιο στην προσέγγισή του, αφού είναι πολύ δεκτικός σε ερωτικές προτάσεις. Επαινέστε τους, δώστε τους τα πάντα, αφού για τα Λιοντάρια οι φιλοφρονήσεις δεν είναι ποτέ αρκετές. Κάντε το, ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε απόλυτα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν την προσοχή σας. Πλησιάστε τους με χιούμορ, τους αρέσει η ψυχαγωγία και το γέλιο. Αν μπορείτε να τους κάνετε να γελούν, τότε αξίζετε μια θέση στο πλάι τους. Συμπεριφερθείτε σους με την μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια που θεωρούν ότι τους αξίζει, καλέστε τους σε δείπνο ή πάτε μαζί σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση. Θέλουν πάντα το καλύτερο και ποτέ μη δοκιμάσετε να τους προσφέρετε κάτι δεύτερο. Τους αρέσουν τα αριστοκρατικά πράγματα, γι’ αυτό ντυθείτε κομψά και όμορφα και βγείτε να διασκεδάσετε με το γοητευτικό σας Λιοντάρι.
 
Η Ερωτογενής Ζώνη ενός Λέοντα
Η πλάτη του είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του. Οι περισσότεροι Λέοντες έχουν καλοσχηματισμένη πλάτη. Επαινέστε την λοιπόν, ενώ παράλληλα χαϊδέψτε την με τα δάκτυλά σας από το σβέρκο έως χαμηλά στη μέση τους. Λατρεύει το μασάζ, γιατί θεωρεί ότι έτσι τον καλομαθαίνετε. Κάντε του ένα αισθησιακό μασάζ με αιθέρια έλαια και να είσαστε σίγουροι ότι θα περάσετε μία νύχτα γεμάτη πάθος. 
  
Το Σεξ με ένα Λέοντα
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι στο Λέοντα αρέσουν τα βίτσια και κάθε τι νέο, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι άκρως αισθησιακός και παθιασμένος. Απολαμβάνει το στιλάτο περιβάλλον. Θέλει αναμμένα κεριά, αρωματικά έλαια και πολύ στοργική σωματική επαφή, όπως το μασάζ και τα χάδια. Του αρέσει να είναι εξοικειωμένος σεξουαλικά με το σύντροφό του, θέλει να ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σεξ μαζί του γίνεται ρουτίνα. Επειδή ακριβώς ο Λέων θέλει να είναι ο καλύτερος σε όλα, αν του προτείνουν να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει, θα προτιμήσει να το προσπεράσει και να το δοκιμάσει αργότερα, για μεγαλύτερη ικανοποίηση. Μην απογοητεύεστε από την έλλειψη καινοτομίας και ποικιλίας, γιατί είναι άψογος σ’ αυτά που ξέρει κάνει. Είναι απλά ο καλύτερος.