Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΥ...

  Πολλές φορές συμβαίνει να είμαστε εκνευρισμένοι με κάποιον  για κάτι που μας έκανε. Έχουμε καθίσει  να σκεφτούμε ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθουμε εκείνη τη στιγμή;....και τί είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει να είμαστε  θυμωμένοι;Έχουμε κάτσει ποτέ να μιλήσουμε μ αυτό το άτομο κ να του εκφράσουμε το συναίσθημά μας; Αν το κάναμε, κ εμείς θα νιώθαμε καλύτερα κ θ αποφεύγαμε τους καυγάδες!
    Υπάρχει όμως κ η περίπτωση να το θέλουμε εμείς αλλά ο άλλος να το αποφεύγει επειδή στις συζητήσεις υπάρχει διαφορά απόψεων κ δεν καταλήγουν πουθενά!! Στις συζητήσεις καμιά φορά επιμένουμε στις απόψεις μας θέλοντας να πείσουμε κ τον άλλο γύρω απ αυτές.
Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις, ανάλογα με το που κοιτά ο καθένας.Μπορεί να έχεις δίκιο, όμως δες κ την άποψη του άλλου. Ίσως κ αυτός να έχει δίκιο απ την πλευρά του,εξάλλου όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, μην γίνεσαι απόλυτος μόνο σε ό,τι λες εσύ, σεβάσου κ τον τρόπο που βλέπει εκείνος τις καταστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τις βλέπεις κ εσύ με το ίδιο μάτι....προσπάθησε  με κάποιο τρόπο να μπεις στην ψυχή του κ να δεις τι είναι αυτό που έφταιξε κ σε κάνει να εκνευρίζεσαι μαζί του...μίλησέ του με το δικό του τρόπο.....!!
 Χωρίς να φανεί εγωιστικό ΙΣΩΣ να είναι το κλειδί για  τη λύση που αναζητάς!Γιατί είναι κρίμα να χάνονται στιγμές με άτομα που σημαίνουν κάτι για σένα,εξαιτίας μιας κακής διαχείρησης ή μιας κακής συννενόησης.
Όλοι μας έχουμε συνήθειες, ιδιοτροπίες και αντιδράσεις που είναι αρκετά προβλέψιμες.Όταν δεν  δίνουμε σ αυτές την απαραίτητη σημασία τότε μπορούν κάποια θέματα να λυθούν από μόνα τους.
    Όταν μιλάς στον άλλο με το δικό του τρόπο δυναμώνεις τη μεταξύ σας επικοινωνία.Νιώθει ότι Υπάρχει. Νιώθει ότι εκτιμάς κ τις δικές του απόψεις.Έτσι  αμέσως σταματάει να είναι  εκνευριστικός, αντιδραστικός κ  επικριτικός ενώ αντίθετα αποδεικνύεται καλύτερος ακροατής! Μια δοκιμή θα πείσει...