Γενικά μ αρέσει "η κουζίνα",αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν ασχολιόμουν τόσο έντονα και περιοριζόμουν στα απαραίτητα...!
Εγώ το βρίσκω και εκτόνωση...απασχόληση του μυαλού μου απ τις αρνητικές σκέψεις που μ απασχολούν τελευταία λόγω κρίσης...Έτσι μου βγήκε η δημιουργικότητα που έτσι κ αλλιώς στη ζαχαροπλαστική την έχω στο αίμα μου απ τον παππού μου τον Αντρέα τον λουκουματζή!!
Λοιπόν όταν μπω στην κουζίνα ξεχνάω να βγω!....γίνεται πεδίο μάχης κυριολεκτικά!...Η απορία του Τάσου είναι ποιος θα τα φάει όλα αυτά...αφού εγώ είμαι σε περίοδο διατροφής....κ εκείνος τι να πρωτοφάει...Μα τ αγαπημένα μου πρόσωπα του λέω:οικογένεια και φίλοι!Εγώ δημιουργώ κ η ευχαρίστησή μου είναι να τα απολαμβάνουν οι άλλοι...Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπω τις εκφράσεις τους από τις γεύσεις που γαργαλάνε τους ουρανίσκους τους!! Έχω φτιάξει αρκετά κ θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας,προς το παρών μια κ είναι επίκαιρα λόγω Πάσχα θα σας κεράσω ΜΕΛΕΤΙΝΙΑ τα Πασχαλινά γλυκά από τη Σαντορίνη.Αχ αυτή η Σαντορίνη!Την επισκέφθηκα το 1999 και με ΜΑΓΕΨΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!Δεν έχω καταφέρει να ξαναπάω από τότε αλλά την έχω σε καρτ ποστάλ στο χώρο της κουζίνας για να θαυμάζω καθημερινά την "άγρια ομορφιά" της!!
Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΑΣ! |
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΑ! |
ΜΕΛΕΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ: ΖΥΜΗ
5ΟΟ γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ΓΕΜΙΣΗ:
600 γρ.φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
1/2 φλυτζάνι θυμαρίσιο μέλι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας φρυγανιά
1/4 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 αυγά
1 αυγό για επάλειψη
κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε με κουτάλι ή στο μίξερ.Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι προσθέτουμε μετά τη μαργαρίνη σε κομματάκια ψυχουλιάζουμε με τα δάχτυλα (τρίβουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος).Κάνουμε λακούβα προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό τη ζάχαρη.Ζυμώνουμε καλά και τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη,την αφήνουμε 45 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με αλέυρι όποτε είναι αναγκαίο ανοίγουμε τα κομμάτια σε πολύ λεπτό φύλο.Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε δίσκους ζύμης 10 εκ.
Σε κάθε κομμάτι ακουμπάμε 1 κουτ γλ. γέμιση.Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά, τσιμπώντας τα,φυλακίζοντας μέσα τη γέμιση. Εγώ τα έβαλα κ σε φόρμες για ταρτάκια.Τ' αραδιάζουμε σε λαδωμένες λαμαρίνες, τ αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στους 180 C για 25',να ροδίσουν.Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η συγκεκριμένη δόση είναι για 35-40 κομμάτια αναλόγως το μέγεθος που τα φτιάχνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!!