Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ...Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!

                      Αποτελεί σίγουρα το πιο ισχυρό δομικό στοιχείο της επικοινωνίας.
Αν αγαπήσουμε μια φωνή, νιώθουμε εμπιστοσύνη σε αυτά που μας λέει, αισθανόμαστε αυτό τον άνθρωπο ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

  Η φωνή μας είναι η ταυτότητά μας.Ακούμε μια φωνή ακόμα και χωρίς  να έχουμε δει ποτέ το πρόσωπο
στην οποία αντιστοιχεί, και αμέσως μπορούμε να εκφράσουμε  άποψη: <<Αυτήν τη φωνή την εμπιστεύομαι, αυτή με φοβίζει, αυτή μου δημιουργεί εκνευρισμό, αυτή νιώθω ότι μπορεί να με προστατεύσει>>.
Κι αυτό γιατί στο άκουσμά της προκαλούνται πλούσια συναισθήματα.Ένα ηχόχρωμά της μπορεί να εκπέμπει δύναμη, μπορούμε να φανταστούμε μόνο από τη χροιά της ή τον τόνο της, τη σωματοδομή ενός άνδρα.

Όπως τα  μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας έτσι και
Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!

Είναι πολλές φορές αυτή που μας προδίδει όταν θέλουμε να κρύψουμε κάτι.Δεν υπάρχει συναίσθημα που να μην μπορεί να εκφραστεί μέσα από αυτήν!

Οι τόνοι...οι αποχρώσεις.... οι εντάσεις....οι σφυγμοί της φωνής εναλλάσονται ανάλογα με τη διάθεσή μας.
Άλλη είναι η φωνή μας όταν είμαστε χαλαροί.... άλλη όταν ζούμε μια έντονη στιγμή...αλλιώς μιλάμε όταν είμαστε θλιμμένοι...αλλιώς όταν είμαστε χαρούμενοι!

Από τον τονισμό και μόνο μιας λέξης μπορούν να αποκαλυφθούν όσα βρίσκονται μέσα μας εκείνη την στιγμή...ακόμα κ όταν μας χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις από αγαπημένα μας πρόσωπα μπορούμε να καταλάβουμε άκουγοντάς τους από το τηλέφωνο αν είναι καλά ή κάτι τους βασανίζει....
Είναι ένα μαγικό μέσο επικοινωνίας,τα ίδια λόγια σε άλλη φωνή μπορούν να μεταφέρουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα!

 Αλλά κ εμείς οι ίδιοι "αλλάζουμε" μέσα από τις φωνές μας: άλλη φωνή έχουμε όταν θέλουμε να επιβληθούμε στα παιδιά μας...άλλη όταν φλερτάρουμε...άλλη όταν ντρεπόμαστε...άλλη όταν είμαστε χαρούμενοι, άλλη όταν είμαστε  θυμωμένοι και εκνευρισμένοι!!
Όταν παρατηρούμε τις φωνές άλλων, άλλες μας ανατριχιάζουν  στο άκουσμά τους, άλλες μας απωθούν χωρίς να εξετάσουμε τίποτα άλλο θετικό σ αυτόν που μιλάει!

Η ένταση της φωνής ενός ανθρώπου έχει να κάνει με την ενέργειά του: Έχεται δει κανέναν να "σέρνεται" και να μιλάει δυνατά; Η φωνή ηχεί την ψυχή! Είναι το μέσο που χρησιμοποιεί η ψυχή μας για να δηλώσει την ύπαρξή της. ΔΙΝΕΙ  ήχο και μορφή στα συναισθήματα, ΕΙΝΑΙ αυτά που αισθανόμαστε και μερικές φορές είναι αυτά που θέλουμε να πούμε, αλλά δεν τα λέμε ποτέ!!!Ή πάλι όταν είμαστε εκνευρισμένοι...λέμε κάποια λόγια ενώ ουσιαστικά δεν θέλουμε να τα πούμε...

Μπορεί να συμπαθήσουμε ή να αντιπαθήσουμε έναν άνθρωπο μόνο από το ηχόχρωμά του.
Από τη στιγμή που αρχίζεις να φαντάζεσαι έναν άνθρωπο μέσω της φωνής του, γεννιέται ένα έντονο συναίσθημα. Μικρή σημασία έχει αν πρόκειται για συμπάθεια ή αντιπάθεια.Επίσης η  φωνή είναι στοιχείο  που ελκύει κάποιον στο άλλο φύλο...πόσες φορές έχουμε ακούσει να λένε: τον/την ερωτεύτηκε για τη φωνή του/της!

Η φωνή είναι το κλειδί για να πείσεις κάποιον ότι είσαι εσύ!

                                       ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!


                                                             ΠΗΓΗ: Αποσπάσματα από το περιοδικό "psychologies"

    ***αφιερωμένο στην καρδιακή μου φίλη από την Πάτρα που με νιώθει μέσω της φωνής μου***