Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Κυριακή 14 Ιουλίου 2013











ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΩΝ / ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την αρχή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Καρκίνου από τις 22 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Εδώ, η Σελήνη είναι σε κυριαρχία, ο Δίας βρίσκεται σε έξαρση, ο Κρόνος σε αδυναμία και ο Άρης σε πτώση.

Στοιχείο: Νερό
Προτερήματα:Συναισθηματικός, προστατευτικός, διαισθητικός, εφευρετικός
Μειονεκτήματα:Ευμετάβλητος, επιφυλακτικός, εύθικτος, δύσθυμος
Κυρίαρχος Πλανήτης: Σελήνη
Σύμβολο: Κάβουρας
Απόφθεγμα: Νιώθω
Ευαίσθητα σημεία σώματος:Στήθος, στέρνο, πεπτικό σύστημα, δέρμα
Λίθοι: Μαργαριτάρι
Φυτά:Λουίζα, άσπρα τριαντάφυλλα, γεράνια, πελαργόνια
Χρώματα:Παλ χρώματα, λευκό, εκρού
Ταιριάζει με: Ιχθύες, Σκορπιό, Υδροχόο
Διάσημοι Καρκίνοι: Ιούλιος Καίσαρας, Κάθλιν Τέρνερ, Μέριλ Στριπ, Νέλσον Μαντέλα, Μάικ Τάισον, Μπίλ Κόσμπι, Τζορτζ Όργουελ, Ρέμπραντ, Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Περλ Μπακ

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά του Καρκίνου είναι η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, η οικογενειακή ζωή, οι συχνές μεταβολές και ανακατατάξεις, η διαίσθηση, αλλά και η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια, η δυσπιστία. Διακατέχεται από έντονη συναισθηματικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής του και όλα τα γεγονότα τον επηρεάζουν εις βάθος. Θέλει να έχει την αποδοχή των άλλων και δεν μένει σε ένα περιβάλλον που δεν αισθάνεται άνετα. Επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι γι αυτόν και στεναχωριέται ιδιαίτερα όταν τον σχολιάζουν αρνητικά. Οι διαθέσεις του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή.

Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους και τους περνάει από κόσκινο για να τους αφήσει να εισβάλλουν στην ζωή του. Έχει γρήγορη αντίληψη και έντονα φιλοσοφικό πνεύμα. Συχνά όμως γίνεται εγωιστής και ευερέθιστος, ενώ σκέφτεται το όφελος που θα έχει από τους άλλους. Αγαπάει την άνεση, την πολυτέλεια, το χρήμα, την ζεστασιά και την οικογένεια. Παρόλα αυτά, έχει συχνά προβλήματα με την οικογένειά του και εμφανίζει στοιχεία προσκόλλησης. Του αρέσουν τα πράγματα αξίας και συλλέγει διάφορα και συχνά σπάνια πράγματα. Η θάλασσα τον ελκύει αρκετά και θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που την αφορούν.

Σε μικρή ηλικία περνάει διάφορες διακυμάνσεις μέχρι να καταλήξει τι ακριβώς θέλει να κάνει επαγγελματικά, αλλά όταν αποφασίσει ότι κάτι του ταιριάζει, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά και σταθεροποιείται. Είναι πολύ σημαντικό γι αυτόν να κάνει κάτι που τον αντιπροσωπεύει και θεωρεί εξίσου σημαντικές τις συνεργασίες του, γιατί η ανάγκη του να τον αποδέχονται στον χώρο που κινείται είναι μεγάλη. Τελικά καταφέρνει να αποκτήσει την οικονομική ανεξαρτησία που τόσο επιθυμεί, για να αισθανθεί ασφάλεια. Είναι οικονόμος και ξέρει πώς να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματά του.

Η οικονομική του κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος, από κάποιο κληροδότημα, ενώ πρέπει να προσέχει για να μην εμπλακεί για τέτοιου είδους ζητήματα σε δικαστικές διενέξεις. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ευαίσθητος, δίνεται ολοκληρωτικά και αγαπάει πολύ βαθιά και αληθινά. Είναι πιστός και ιδιαίτερα περιποιητικός ως σύντροφος, αλλά πληγώνεται πολύ εύκολα συνήθως όταν νιώθει ότι τον παραμελούν. Αν και συχνά αποστρέφεται την έννοια του γάμου, είναι ένα μοιραίο γεγονός για τη ζωή του, που συνήθως έχει πολλά να αποκομίσει. Αγαπάει τα παιδιά και όταν αποκτήσει δικά του, βρίσκεται σε μία διαρκή και αδικαιολόγητη ανησυχία και άγχος γι αυτά.