Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΑΣ!!

Όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται, γίνονται συχνά το κέντρο της ζωής  ο ένας του άλλου.Ακούν προσεκτικά κ σέβονται ο ένας τον άλλον, κ πάνω απ΄όλα συμπονούν τον σύντροφό τους!
Όταν ο ένας δεν αισθάνεται καλά ο άλλος βρίσκεται στο πλευρό του, όταν είναι πληγωμένος-σωματικά ή συναισθηματικά-, μοιράζεται τον πόνο με τον σύντροφό του.Θέλουν να μαθαίνουν πώς πέρασε  ο άλλος τη μέρα του κ μιλάνε για τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη ζωή τους.Κ αυτό το κάνουν όχι από υποχρέωση αλλά από ΑΓΑΠΗ.Θεωρούν ΠΡΟΝΟΜΙΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ τους να ακούν τις ιστορίες ο ένας για τον άλλον κ να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
ΣΥΜΠΟΝΙΑ σημαίνει ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙΣ με τον άλλον, σημαίνει να προσπαθείς να κατανοήσεις τη θέση  στην οποία βρίσκεται ο άλλος.Συνήθως αισθανόμαστε συμπόνοια όταν βλέπουμε κάποιον να υποφέρει κ του απλώνουμε το χέρι μας-του προσφέρουμε την αγάπη,την υποστήριξη,τη βοήθεια κ την κατανόησή μας.Η συμπόνια είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο.Όσο περισσότερη συμπόνια αισθανόμαστε και εκφράζουμε, τόσο πιο πολύ άνθρωποι γινόμαστε!
Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει κάτι παράξενο στις σχέσεις-ειδικά στις μακροχρόνιες...
Σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου, χάνουμε τη συμπόνια που νιώθαμε για το σύντροφό μας.
Αρχίζουμε να τον βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο απ ότι βλέπουμε τους άλλους-Τον θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ Κ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ή ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ κ αυτός όπως οποιοσδήποτε άλλος.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είμαστε διατεθειμένοι να νιώσουμε συμπόνια για έναν άγνωστο που μπορεί να πεινάει,να είναι άρρωστος, πληγωμένος ή να βιώνει κάποια τρομερή θλίψη, δεν μπορούμε ν ανοίξουμε με τον ίδιο τρόπο την καρδιά μας στον άνθρωπο που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο-ειδικά όταν ο πόνος αφορά καθημερινά πράγματα
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!
Παραμείνετε συμπονετικοί και η αγάπη σας θα έχει γερά θεμέλια!!
Αν όμως δεν αισθάνεστε πλέον συμπόνια γ αυτόν,ή νιώθετε ότι όσο περνάει ο καιρός όλο κ μειώνεται, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να την ξαναβρείτε.Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ο πόνος του συντρόφου σας είναι εξίσου αληθινός με τον πόνο οποιουδήποτε ανθρώπου.
Ο άνθρωπος που αγαπάτε έχει τους φόβους, τα αισθήματα, τις αμφιβολίες κ τις αγωνίες που έχει οποιοσδήποτε άλλος.
Όταν νιώθει πληγωμένος ή φοβισμένος, έχει ανάγκη από ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ κ κάποιον ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ όπως κ εσείς...
'Οταν έχει περάσει μια πραγματικά δύσκολη μέρα, η ανάγκη του να μιλήσει γι αυτή είναι απόλυτα κατανοητή κ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ....!!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι, όταν ο σύντροφός σας είναι θυμωμένος ή στεναχωρεμένος-ακόμα κ αν αυτά τα αισθήματα έχουν αποδέκτη εσάς-, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...!!!

         ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Κ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΑΣ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!!!!
Κ όταν το κάνετε θ ανακαλύψετε ότι  τις πιο πολλές φορές ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της καθημερινότητας λύνονται από μόνα τους!!!
Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Κ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ που νιώθετε ο ένας για τον άλλον!!!
Είναι μεγάλη ανακούφιση να ξέρετε ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ-ειδικά όταν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφός σας!
ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ Κ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τη συμπόνια που αισθάνεστε για τον σύντροφό σας, το πιθανότερο είναι ότι ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ Κ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΧΕΣΗ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!!
Να θυμάστε ότι κ εσείς είστε άνθρωπος.Όταν κάνετε λάθος, λέτε κάτι που δεν έπρεπε, χάνετε την αυτοκυριαρχία σας ή απλώς περνάτε μια άσχημη μέρα, ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!
ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ!!! 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!




            *απόσπασμα από "Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη" Richard Carlson Ph.D.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστά τα λένε τα βιβλία...
στην πράξη κάπως τα χαλάμε...
παρόλα πολύ σωστό το κείμενο..

καλό βράδυ.

valia είπε...

@Dark13Sun
...στο χέρι μας είναι λοιπόν να μην τα χαλάμε στην πράξη!!!!
...τα βιβλία απλά υπάρχουν κ μας υπενθυμίζουν τα αυτονόητα που ξεχνάμε...
Καλό Βράδυ κ σε σένα!

Apokalipsis999 είπε...

Αυτά είναι σωστά μεν, αλλά στην πράξη πολλοί θέλουν από μια σχέση, το γνωστό (και κατ' εμέ ανεύθυνο) «να περνάω καλά». Κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει διάθεση για αντιμετώπιση από κοινού των προβλημάτων του καθενός εκάστου.
Μακάρι οι σχέσεις να στηρίζονται σε βαθιά αισθήματα γιατί μόνο τότε υπάρχει μέλλον.

valia είπε...

@Apokalipsis999
Σίγουρα δεν υπάρχει η διάθεση σε τέτοιου είδους ζευγάρια είναι ψιλά γράμματα...εδώ αναφέρεται στις σχέσεις με κάτι βαθύτερο κ πιο ουσιώδες απ το "περνάω καλά"!!Ναι μακάρι αλλά Σπανίζει στην εποχή μας βέβαια...

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

μακάρι το πρόβλημα να ήταν τόσο απλό ... ότι δεν γνωρίζουμε ή ότι ξεχάσαμε ...
μακρύς όμως ο δρόμος από την ανάγνωση στην πράξη!

valia είπε...

@Βάσω Α.
πολύπλοκο είναι σίγουρα γιατί υπάρχουν τόσα εμπόδια...αλλά αν το ζευγάρι έχει ΘΕΛΗΣΗ να μείνει ενωμένο ως τα βαθιά γεράματα τότε είναι απαραίτητη να γίνει πράξη αυτή...η ανάγνωση...!!!όταν υπάρχουν γερές βάσεις αντέχετε ο δρόμος όσα χιλιόμετρα κ να είναι!!!!ΚΑΛΌ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!