Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

...ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

Οι περισσότεροι θα θυμόμαστε αυτή την ερώτηση της φιλολόγου, όταν αναλύαμε ένα ποίημα και ψάχναμε ανάλογα με το ύφος κ τη γραφή ν ανακαλύψουμε κάτω από την επιφάνεια την ουσία,το κρυμμένο μήνυμα, το προσωπικό στίγμα!
Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως αυτή την ερώτηση πρέπει να τη θέτουμε καθημερινά στον εαυτό μας!
Όχι μόνο για να βρούμε τον πραγματικό λόγο των διαφόρων αντιδράσεων, αλλά και για να εντοπίσουμε τι  έχουμε πραγματικά να μάθουμε!
Τα γεγονότα συμβαίνουν γιατί είναι μια αλληλουχία συνθηκών, συμβάντων, επιλογών σε βάθος χρόνου.Δεν είναι τυχαία αλλά συνεπαγωγικά,συνδυασμοί πολλών παραγόντων, σαν τη θεωρία του χάους(που μόνο χαώδης δεν είναι), με δυο απλά λόγια λέει ότι το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο μπορεί να προκαλέσει βροχή στη Σαχάρα.
Η θεωρία αυτή δεν έχει εφαρμογή μόνο στο περιβαλλοντικό σύστημα αλλά και στο κοινωνικό και κυρίως στο οικογενειακό...
Σίγουρα, όταν αποφορτισμένοι εξετάζουμε ένα πρόβλημα,λίγο ως πολύ το έχουμε διαπιστώσει, ότι σε κάθε δυσκολία υπάρχει και κάποιο καλό στοιχείο, ένα μάθημα ζωής που οι επιμελείς μαθητές αν το δουν όχι μόνο με τα μάτια του σώματος, αλλά και της σκέψης, της ψυχής, ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρουν αυτό που θέλει να πει ο ποιητής!!
Και ίσως με πολύ εσωτερική δουλειά και παρατήρηση να καταφέρουν να γίνουν πραγματικοί ποιητές της δικής τους ζωής!!!  

2 σχόλια:

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

ποσο αληθινό και συνάμα αναγκαίο είναι να κάνει κανείς και "δεύτερες σκέψεις" - από που λέμε μέτα-σκέψεις πάνω στην συμπεριφορά του!

καλημέρα αου από τη μουντή θεσσαλονίκη

valia είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑΣΩ Κ ΣΕ ΣΕΝΑ!
Ακριβώς έτσι το νιώθω κ εγώ.πολλές φορές μου έτυχε πάνω στον παρορμητισμό μου να σκεφτώ ή να πω ή να κάνω κάτι που ήταν αβάσιμο...μετά όμως που το ξαναείδα με καθαρή σκέψη σίγουρα έδωσα πιο καλύτερη λύση ή απάντηση!..το θέμα είναι όμως να προλάβει τις όποιες αρνητικές εξελίξεις...πριν είναι αργά!!Γι αυτό πιστεύω, όπως κ άλλοι νομίζω,ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ...αλλά αποφορτισμένοι κ με καθαρό μυαλό!
Τα φιλιά μου κ απ το δικό μου συννεφιασμένο νησί!