Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

...KAI ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ!


Η αντίστροφη μέτρηση για το Συριανό Καρναβάλι έχει ξεκινήσει. Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, η Σύρος, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα ζήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μοναδικές στιγμές απέραντου αποκριάτικου κεφιού.karnavali4
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό και ιστορικό καρναβάλι της Άνω Σύρου, ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων στην Ερμούπολη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων, αλλά και ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο οποίο είναι προσκεκλημένοι όλοι.
Οι προετοιμασίες έχουν κορυφωθεί και το ευχάριστο είναι ότι τα πάντα κυλούν βάση σχεδίου και κάτω από οργανωμένα πλαίσια. Επίσης, σύμφωνα με τις ως τώρα προβλέψεις, ο καιρός θα είναι καλός το τριήμερο της αποκριάς.
Στο Συριανό Καρναβάλι αναμένεται να λάβουν μέρος 15 με 18 ομάδες καρναβαλιστών, Μάλιστα υπάρχουν ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν μέχρι και 50 με 60 άτομα! Δηλαδή σε πρότυπα Πάτρας και άλλων μεγάλων καρναβαλιών.

Έφτασαν στην Σύρο τα άρματα!

Η υπόθεση των αρμάτων, όπως είχε γράψει το cyclades24, είχε αίσιο τέλος. Την Δευτέρα το βράδυ ήρθαν στην Σύρο τέσσερα άρματα, τα οποία αγοράστηκαν από τον Δήμο Νίκαιας Ρέντη και θα χρησιμοποιούνται σε μόνιμη βάση από δω και στο εξής.Στο Συριανό Καρναβάλι θα συμμετέχουν συνολικά 7 άρματα. 5 του Δήμου, 1 του Θεατρικού Ομίλου «Ο Σουρής» και ακόμη 1 του τοπικού Φοιτητικού Συλλόγου.
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες, ενώ θα δοθεί κι ένα βραβείο σε παιδική ομάδα. Όλα αυτά θα τα κρίνει η αρμόδια Επιτροπή του Καρναβαλιού, η οποία κατά syriano_karnabaliπάσα πιθανότητα θα είναι 7μελής.



Αισιόδοξα μηνύματα για την κίνηση



Επίσης, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την κίνηση της Σύρου το 3ήμερο της αποκριάς. Παρά τη δυσκολία των εποχών, ήδη έχουν γίνει κάποιες κρατήσεις. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ειδικό πακέτο προσφορών για το Συριανό Καρναβάλι και σε συνδυασμό με τη διαφημιστική προβολή που έγινε στο Σύνταγμα και στα τηλεοπτικά κανάλια, εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη και θα υπάρξει προσέλκυση επισκεπτών.
Στο Συριανό Καρναβάλι θα συμμετέχει και η πρόεδρος του Πολιτισμού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη Δέσποινα Σωτηροπούλου, η οποία είναι φίλη της Σύρου και βοήθησε σημαντικά στην αγορά των αρμάτων με φθηνό κόστος. Η κ. Σωτηροπούλου είναι δημοσιγράφος (έχει εργασθεί πολλά χρόνια στην κρατική τηλεόραση) και θα βρίσκεται μάλιστα στην κριτική Επιτροπή του Καρναβαλιού.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου, που είναι ο στυλοβάτης του Καρναβαλιού, ευχαριστεί θερμά την Blue StarFerries και τη Μεταφορική Θεόφιλος για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη μεταφορά των αρμάτων.



                                                                                                               ΠΗΓΗ: http://www.cyclades24.gr/

14 σχόλια:

Leviathan είπε...

Θα ειναι υπέροχα!!!!! :) :)

valia είπε...

Σιγουρα!ειναι κατι καινουριο για το νησι και εχει πολλη ανταποκριση!!

Τουλαχιστον για 3 μερες ας παρει ο κοσμος μια ανασα χαρουμενη κ ευχαριστη ξεφευγοντας απ τα μιζερα κ βλεποντας το καρναβαλι!

Μας χρειαζεται...για ν αντιμετωπισουμε μετα πιο ξεκουραστοι το χαλι...που μας περιμενει στη γωνια...!!

kaliakouda είπε...

Καλημερα.

Ηταν αναγκη τωρα με τετοια κριση, να ξοδεψει ο δημος τοσα χρηματα για αρματα και μασκες, την στιγμη που περικλειομαστε απο πληθος μασκαραδων;

Η Ελλαδα εχει γινει ενα απεραντο καρναβαλι και ολοι μας συμετεχουμε στο κυνηγι του θησαυρου που δεν ειναι αλλο απο το μεροκαματο!

Περα απο τουτα, τα στεναχωρα, η ιδεα για λιγη χαλαρωση δεν ειναι ασχημη.

Την πρωτη χρονια που ο δημος Ερμουπολης ειχε διοργανωσει καρναβαλι, πριν 25 χρονια περιπου, ειχα παρει μερος σαν πληρωμα σε αρμα.

Υποδυομουν τον γιατρο στο αρμα - κυκνο του ΚΑΠΗ, που τοτε εκανε το ντεμπουτο του και γνωριζε την αποθεωση απο τους ηλικιωμενους.

Να' σαι καλα ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ που μου τα θυμησες. Ξενοιστα χρονια!

valia είπε...

@Kaliakouda
KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!

Να πω οτι δεν εχεις δικιο...;;
Εμεις ετσι σκεφτομαστε αλλα αυτοι ισως να εχουν το "Μπρος Γκρεμος και Πισω Ρεμα" που λενε!
Ισως ομως κ αυτοι στο βαθος του μυαλου τους (αν υπαρχει...απ αυτα που βλεπω καθημερινα λογω δουλειας...) το ιδιο να σκεφτονται αλλα δεν το πραττουν...

ισως και να κατεληξαν σ αυτην την περιττη αποφαση γιατι επρεπε με καποιο τροπο να προσελκυσουν τον ντοπιο...τον επισκεπτη να κινηθει λιγο παραπανω βγαινοντας απ το σπιτι του...που φοβαται πια λογω κρισης!

Σιγουρα ομως οπως θα σκεφτουμε ολοι θα μπορουσαν να βρουν λιγοτερο δαπανηρους τροπους..Οτι και να πουμε εμεις δυστυχως αυτοι αποφασιζουν για πολλα εδω....

Α!Οσο για το κυνηγι του θησαυρου του μεροκαματου παιρνω κ εγω μερος αυτες τις μερες..Ελπιζω κατι να αποκομισω...με τοσο τζερτζελε που θα γινει!!!

Φανταζομαι οτι θα περασες ωραια τοτε..ηταν ωραιες εποχες...
κ εγω στα σχολικα χρονια περνουσα φανταστικα κ ξενοιαστα οπως ειπες με συμμαθητες που τρεχαμε στα σπιτια των καθηγητων μας για χουνερια...

Κ Μια 10ετια πριν ειχα λαβει μερος με τον Εκπολιτιστικο Συλλογο Μαννα στην Ανω Συρο Με θεμα τον Μπιν Λαντεν τοτε...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ απ το να εισαι απλος θεατης...σε γεμιζει Ζωντανια!

...Αλλα δυστυχως τα χρονια περνανε...μαζι και η διαθεση ομως μερικες φορες!!

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ!

Levina είπε...

Koριτσάκι μου θα σου ευχηθώ να περάσεις πολύ πολύ καλά, να το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας αλλά όντως είναι υπερβολή σήμερα να γίνεται τόσος τζερτζελές με τόσα έξοδα για καρνάβαλους όταν ο κόσμος πεινάει και η Σύρος ειδικά που είναι ένα μέρος που οικονομικά βασανίστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πολλούς Δήμους που παραδοσιακά έκαναν μεγάλες εκδηλώσεις και φέτος τις ακύρωσαν εξ αιτίας των καταστάσεων.
Τουλάχιστον να το γλεντήσετε όσο καλύτερα γίνεται!!
Τα φιλιά μου και Καλό Τριήμερο!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αγγελάκι μου Καλές Απόκριες, καλά Κούλουμα!
Nα περάσεις πολύ όμορφα!
Φιλιά!

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

εύχομαι να το απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται το τριήμερο Βάλια μου

valia είπε...

@Levina
Eτσι οπως τα λες θα ηταν το πιο σωστο και το πιο πρεπων...σε τετοιες δυσκολες περιοδους!
Δεν ξερω με ποιο σκεπτικο ο δικος μας Δημος δεν εκανε κατι αναλογο...

Ισως επειδη κατι τετοια τριημερα το νησι εχει αυξημενη κινηση απο επισκεπτες...ηθελε να τους προσελκυσει.. Και να ζωντανεψει την αγορα του νησιου που μαραζωνει και ολους οσους ζουν απο τον τουρισμο
ΤΙ ΝΑ ΠΩ!
Σ ευχαριστω, εγω ειδικα θα συνδυασω δουλεια και διασκεδαση μαζι δεν γινεται αλλιως!
ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!

valia είπε...

@ΕΛΕΝΑ
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΕΝΑ!
Κ ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΣΥΡΑ!

valia είπε...

@Βάσω Α.
Σ ευχαριστω για την ευχη σου Βάσω!
Θα προσπαθησω αν και το βλεπω δύσκολο..

Βλεπεις δουλευω ταξι και κατι τετοιες αργιες εγω παιρνω μερος "στο κυνηγι του θησαυρου για το μεροκαματο" οπως είπε κ ο συνταξιδιωτης μου παραπανω!

...Παντα ομως προσπαθω και διασκεδαζω μεσα απο την δουλεια μου...παιρνω κεφι απο τους πελατες που μεταφερω!!
Καλο βραδυ να εχεις!
Φιλια να περασεις κ εσυ ευχαριστα το τριημερο!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Καλά να περάσετε. Θα είναι ένα τέλειο τριήμερο.

valia είπε...

@ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ!

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ 3ΜΕΡΟ!!!

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΡΑ!!

Ροδανθη είπε...

Καλησπέρα γειτόνισα εύχομαι να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς να ξεχάσεις για λίγο τις έννοιες και τις σκοτούρες και να το χαρείς.Καλό τριήμερο!!!!!!!!!

valia είπε...

@Ροδανθη μου καλησπερα!
Σ ευχαριστω νασαι καλα!

Χρειαζεται να ξεχασω για λιγο τις εννοιες, οπως και ολοι μας φανταζομαι...!!

Να περασεις κ εσυ ενα ευχαριστο 3μερο διαλειμμα απο την καθημερινοτητα σου!!Φιλια γειτονισσα!!