Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μην αφήνεις το θυμό να σε αφοπλίζει....

Μας παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες στη ζωή για να εφαρμόσουμε αυτή τη στρατηγική.Στη δουλειά...  στο σπίτι...στο σχολείο...στα γήπεδα..στα καφενεία...Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στην επικοινωνία μας με κάποιον με τον οποίο έχουμε συγκρουστεί.
Όταν το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι...καλό είναι να παίρνουμε μικρές ανάσες να συγκρατιόμαστε κ ν αποφασίσουμε να μην αφήνουμε το θυμό μας να επικρατήσει της λογικής, αφού όλοι ξέρουμε ότι η συνήθης αντίδραση σε μια προσωπική επίθεση είναι η αντεπίθεση.
Σε περίπτωση αντιπαράθεσης, όταν χειριστούμε τον αντίπαλο με σεβασμό, συνήθως
(όχι πάντα βέβαια) ανταποκρίνεται και προσπαθεί ν ανταποδώσει.

Αν ελέγξουμε το θυμό μας, μπορούμε  να διοχετεύσουμε την έντονη ενέργειά μας στην επίλυση του προβλήματος.Η αποφασιστικότητά μας θα αναγκάσει αυτόν με τον οποίο έχουμε τη διαφορά να μας πάρει στα σοβαρά. Είναι προτιμότερο να χειριστούμε  την κατάσταση με ηπιότητα αν θέλουμε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά μας.Διαφορετικά, οι έντονοι τόνοι θα οξύνουν το πρόβλημα και θα εντείνουν την αντιπαράθεση.Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δέχονται επίθεση ανταποδίδουν και σε καμμιά περίπτωση δεν παραδέχονται το σφάλμα τους.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε μια οικογενειακή αντιπαράθεση με τα παιδιά ή το σύζυγο μας.
Αν επιπλήξουμε τα παιδιά με άσχημο τρόπο γιατί δεν έχουν συμμαζέψει τα δωμάτιά τους, πιθανότατα θα μας αγνοήσουν.Αν όμως τους μιλήσουμε με ήπιο τόνο και αιτιολογήσουμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνεις εμείς, λόγω του περιορισμένου χρόνου μας, είναι πιθανό ότι θα θελήσουν να επανορθώσουν.

Μαθαίνοντας να αντιδρούμε λιγότερο έντονα στις δύσκολες καταστάσεις, όχι μόνο αναγκάζουμε τον υπαίτιο του θυμού μας  να μας λάβει υπόψη του, αλλά και η ζωή μας διευκολύνεται αφού γίνεται λιγότερο αγχώδης.Αν αποφασίσουμε να μην επιτρέπουμε στο θυμό να μας αφοπλίζει και να μας αφαιρεί τη διαπραγματευτική ικανότητα, θα είναι μια απ τις πλέον σημαντικές αποφάσεις που πήραμε ποτέ...!!!


6 σχόλια:

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

όπως πάντα με ενδιαφέρουσες προτάσεις - προτροπές!

πόσο ανάγκη έχουμε μια ήρεμη ζωη χωρις άγχος!

καληνυχτα

valia είπε...

Βάσω

Η ίδια η ζωή μας δίνει την ευκαιρία με τέτοιες προτάσεις...

αρκεί να μπορέσουμε όλοι να τις διακρίνουμε...
μας τις καμουφλάρει αλλά μας δίνει το περιθώριο της επιλογής...να τις αντιμετωπίσουμε
έτσι ή αλλιώς....

ΤΑ ΦΙΛΙΑ και ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΟΥ!!!

Levina είπε...

Aχ αγγελέ μου πόσο με φοβίζουν αυτού του είδους οι καταιγίδες !!!
Και όταν καμιά φορά χάνω την ψυχραιμία μου κάνω το κόλπο που μου έμαθε η μαμά μου... μετράω ...
λέω θα μετρήσω μέχρι το 20 και μετά θα μιλήσω και στο μεταξύ βρίσκω τον χρόνο να σκεφτώ για να μη πω πράγματα που ξέρω πως θα τα μετανοιώσω μετά!!!

valia είπε...

Levina

ΑΧ δεν είσαι η μόνη!!!!
Ούτε εμένα μ αρέσουν αυτές οι καταιγίδες όταν έρχονται...

αλλά καμιά φορά είναι τόσο ξαφνικές που δεν βρίσκεις το χρόνο...να σκεφτείς τίποτα....εκτοξεύεται ο θυμός στα ύψη και δεν τον προλαβαίνεις με τίποτα σου λέω!!!!...κ φυσικά εκτοξεύεις κ εσύ κουβέντες που μετά σίγουρα τις μετανιώνεις...

Προσπαθώ και δοκιμάζω πάντα όλες τις εναλλακτικές μεθόδους να κρατηθεί σε ισσοροπία η αντιπαράθεση...άλλες φορές πετυχαίνουν κ άλλες όχι...
ειδικά όταν η αιτία του θυμού είμαι εγώ και κρατάω μια ήρεμη και ήπια στάση απέναντι στον άλλον...τον κάνω πιο πολύ ταύρο...σε υαλοπωλείο!!!

Άλλες φορές πάλι κάνω αυτό που κάνεις κ εσύ...αφήνω ώρα να ξεθυμάνει η όλη ένταση...και ξεκινάω συζήτηση ασφαλώς πιο ήρεμη!!!

Θυμάμαι αυτό που μου έχουν πει:

"ΜΗΝ ΛΥΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ...ΛΥΣΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΦΟΥ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ"

Όταν το κάνω αυτό πράξη σαφώς βγαίνω πιο κερδισμένη...και λύνεται στα σίγουρα η διαφορά...!!!

Φιλιά καλό βράδυ να έχεις!!!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

ο θυμός είναι σύμβουλος κακός. πολλές φορές και ολέθριος.
είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε.
καλό σου ξημέρωμα!

valia είπε...

ΛΥΧΝΕ


ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.....

ΓΙ ΑΥΤΟ..."ΑΝΑΠΝΟΕΣ" ΠΟΛΛΕΣ..ΑΠΕΙΡΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΠΕ Κ Η Levina πιο πάνω!!!!

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ!!!!!