Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αγαπημένοι μου "άνδρες σκληροί"!

Η πρώτη φράση που άρθρωσε, γύρω στα δυόμιση,ήταν  "άντλας σκληλός"!
Δασκαλεμένη απάντηση,στην υπερήφανη ερώτηση μπαμπά και θείου "πες μας τι είσαι συ;"...
Σ ένα σπιτικό με πάντοτε ψυχικά παρούσες γυναίκες που, ακόμα κ αν δούλευαν εκτός σπιτιού, καταμέριζαν τα οικιακά μεταξύ τους, έμαθε από νωρίς ότι ο άνδρας είναι ο προστάτης της οικογένειας, που φέρνει τον έξω κόσμο μέσα στο σπίτι,φέρνει το χρήμα,φροντίζει το αυτοκίνητο,λύνει τεχνικά προβλήματα,δεν γκρινιάζει, δεν μιλάει πολύ, δεν κλαίει!

Πίστευε βέβαια στην ισότητα.Η γυναίκα του μπορούσε να οδηγεί, αλλά όταν βρισκόταν μαζί θα κρατούσε  πάντοτε αυτός το τιμόνι, μπορούσε να εργάζεται, αλλά τα παιδιά και το ζεστό σπιτικό ήταν δική της ευθύνη, μπορούσε να κερδίζει χρήματα, αλλά όχι περισσότερα από εκείνον και μπορούσε πού κ πού να βγαίνει με τις φίλες της, αρκεί η πεθερά να κρατούσε τα παιδιά.

Γύρω στα 50 σήμερα, αυτός ο σκληρός άνδρας,που πίστευε στην ισότητα, έχασε τη δουλειά του και μαζί μ αυτήν και το έδαφος κάτω απ τα πόδια του!Δεν φέρνει πια χρήματα, ούτε τον έξω κόσμο μέσα στο σπίτι,δεν μπορεί να προστατέψει την οικογένεια, δεν έχει καν αυτοκίνητο για να οδηγήσει.Δεν μπορεί να γκρινιάξει, να κλάψει ή να πει τον πόνο του, "δεν ξέρει πως να ζητήσει βοήθεια"...
....."οι γενναίοι άνδρες δεν ζητάνε βοήθεια λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα"......
κ αυτό το έμαθε από νωρίς!

Από μια κεκτημένη ταχύτητα, ξυπνάει κάθε πρωί,πλένεται, ξυρίζεται,φοράει κουστούμι και γραβάτα, δεν έχει που να πάει αλλά περιμένει....Το βραδάκι βουτάει στο αλκοόλ για να πνίξει την απελπισία,τη μοναξιά, την αίσθηση ότι είναι άχρηστος, την  ενοχή και την ντροπή του που δεν μπορεί να φερθεί  πια σαν "άνδρας"!

Στο μεταξύ η γυναίκα του, ρωτώντας γνωστούς και φίλους, κατάφερε να βρει δεύτερη δουλειά, όχι περιωπής, αλλά δουλειά.Την πρώτη που βρήκε.

Τέτοιες ιστορίες για άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους και κατέρρευσαν, την ίδια στιγμή που οι γυναίκες τους ανασκουμπώθηκαν για να καλύψουν όπως όπως το κενό,τις ακούω πολύ τελευταία με μια ύποπτη συχνότητα κ αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες πιο ανθεκτικές στις αναπάντεχες αλλαγές της ζωής.....!!Μήπως ότι δεν συγκροτούν την ταυτότητά τους γύρω από ένα παράγοντα,, όπως συνήθως οι άνδρες κάνουν με το επάγγελμά τους, αλλά ορίζουν τον εαυτό τους κυρίως μέσα από τις σχέσεις τους;;Μήπως ότι γι αυτές όχι δεν απαγορεύεται αλλά επιβάλλεται να δείχνουν την αδυναμία τους και να αναζητούν βοήθεια από τα κοινωνικά τους δίκτυα;;Μήπως γιατί τους επιτρέπεται να φοβούνται, να αποσταθεροποιούνται και γενικά να είναι τόσο μελοδραματικές την ώρα που οι άνδρες πρέπει να κρύβουν το φόβο τους κ να παραμένουν ψύχραιμοι;

               
                ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ  ΜΟΥ "ΑΝΔΡΕΣ ΣΚΛΗΡΟΙ":

ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ, ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΗΡΘΕ, ΝΟΜΙΖΩ, Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.

Ν ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Ν  ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΣΟΥ ΠΛΕΥΡΕΣ

ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ

ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ  ΚΑΙ

ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ,

                ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!!!

**από το περιοδικό PSYCHOLOGIES αφιερωμένο στους άνδρες/μπετίνα ντάβου**
http://www.facebook.com/pages/PSYCHOLOGIES-Magazine-Greece/123839314317161

6 σχόλια:

Eleni είπε...

Καλησπέρα Αγγελάκι!!!Τι ωραία που τα λες!!!!Ιδιαίτερα τα τελευταία κεφαλαία γράμματα!!!
Φιλιά!!!

magda είπε...

Πάρα πολύ ωραίο κείμενο!!!
Από καταβολής κόσμου, έτσι τους έμαθαν, να είναι οι ισχυροί.
Δύσκολο να αλλάξει αυτό, νομίζω.
Σου εύχομαι καλό Πάσχα!
Πολλά φιλάκια και καλό βράδυ!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

έτσι, από χρόνια και χρόνια πριν, ήταν η ανατροφή των ανδρών. την πρώτη φορά που χάσανε τα νερά τους ήταν όταν οι γυναίκες διεκδικήσανε ισότητα και κοινωνική αλλά και μέσα στο σπίτι. πελάγωσαν και τότε. τους ήταν μια κατάσταση άγνωστη δεν ξέρανε πως να την αντιμετωπίσουν.

έτσι και τώρα. είναι αυτοί που σιωπηρά κατέβασαν το κεφάλι, που ηττήθηκαν πρώτοι. δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους αφορούσαν στους "άνδρες-κουβαλητές-στηρίγματα".

σε φιλώ αγγελούδι μου. ένα όμορφο βράδι να έχεις!

valia είπε...

ΕΛΕΝΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ....ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ Ή ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΏ Κ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΕΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ... Κ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΥΣΙΚΑ!

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ...ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...
ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ....ΜΙΑ ΠΙΚΡΙΛΑ...ΜΙΑ ΜΟΥΡΤΖΟΥΦΛΑ ΜΟΝΙΜΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ...

...Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ!!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ!!

valia είπε...

magda

...αυτό το "ισχυρό" τους έκανε όμως να μην παραδέχονται κάποια ήττα τους που κ αυτή στο πρόγραμμα είναι!

..σίγουρα δεν αλλάζει αυτό βέβαια...αλλά πρέπει να μάθουν κ αυτοί (όπως κ εμείς) να προσαρμοστούν στον καινούριο τρόπο ζωής που εύχομαι να μην κρατήσει πολύ...

φιλιά μια όμορφη μέρα να έχεις!!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά επιτέλους!!!

valia είπε...

ΛΥΧΝΕ ΜΟΥ

...πόσο δίκιο έχεις!!

...κ ενώ το έχουν ξαναπεράσει..πάλι τους παίρνει από κάτω και νιώθουν ανήμποροι να το αντιμετωπίσουν!

Σου στέλνω ένα "αγκαλάκι" αγκαλίτσα δηλαδή που λέει κ το βαφτηστήρι μου...
μια αγκαλιά που να χωράει μέσα μπόλικη αισιοδοξία!!!
φιλιά μια όμορφη μέρα να έχεις!!