Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


Φτιάξτε το δικό σας χαρταετό!Από την Έλσα Αρκοπούλου


Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Φτιάξτε το δικό σας χαρταετό!
Με μια βόλτα στα καταστήματα παιχνιδιών, στα εποχιακά, αλλά και στους δρόμους ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα βρείτε χαρταετούς με διάφορα σχέδια, χρώματα και από διαφορετικά υλικά. Γιατί, όμως, να μη φτιάξετε μαζί με το παιδί σας το δικό σας μοναδικό χαρταετό, έτσι όπως τον φαντάζεστε; Τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή θα σας φανεί αρκετά εύκολη, χρειάζεται όμως προσοχή, για να πετύχετε στη συνέχεια με τη βοήθεια του αέρα το ψηλότερο πέταγμα.
Ψηλά στον ουρανό!
Για να υψωθεί ο χαρταετός, χρειάζεται να αναπτυχθούν επάνω του δυνάμεις αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει φυσικός ή τεχνητός άνεμος (όταν αυτός που τον πετάει τρέχει αντίθετα στον άνεμο). Το ύψος της πτήσης του ρυθμίζεται, όταν εκείνος που τον χειρίζεται “μαζεύει” ή “αμολάει” ανάλογα την καλούμπα με το σπάγκο.
Όσον αφορά την ουρά του χαρταετού, η αποτελεσματικότητά της δεν εξαρτάται από το βάρος της, αλλά από την αντίσταση που παρουσιάζει στον αέρα. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται ελαφρά κομμάτια - λωρίδες, που τοποθετούνται σε οριζόντια θέση και δένονται με τρόπο, ώστε ο αετός να ανακτά την ισορροπία του.
Οι πιο καλές και ασφαλείς τοποθεσίες, για να πετάξετε αετό, είναι ανοιχτοί χώροι, όπου ο άνεμος πνέει σταθερά και κοντά στο έδαφος. Ιδανική ταχύτητα του ανέμου θεωρείται 13 - 32 χλμ / ώρα. Αν είναι μικρότερη, τότε γίνεται δύσκολη η ανύψωση του αετού, ενώ αν είναι μεγαλύτερη θα δυσκολευτείτε να τον χειριστείτε και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.

Πώς να φτιάξετε έναν εξάγωνο χαρταετό

Υλικά:
  • 3 πηχάκια ισομήκη για το σκελετό
  • χρωματιστές κόλλες χαρτί (ελαφρύ & ανθεκτικό)
  • εφημερίδες
  • πολλά μέτρα σπάγκος, κατά προτίμηση κερωμένος
Κατασκευή:
Τοποθετήστε τα 3 πηχάκια σταυρωτά και δέστε τα στο κέντρο τους, δημιουργώντας 6 ίσες εσωτερικές γωνίες 60°. Συνδέστε τις άκρες του σκελετού (άκρες από τα πηχάκια) με σπάγκο και… έχετε έτοιμο το σκελετό. Κόψτε το χαρτί στο σχήμα του σκελετού, αφήνοντας περίσσευμα 2 - 3 πόντους σε κάθε πλευρά και καλύψτε το σκελετό, δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια. Διπλώστε και κολλήστε το περίσσευμα του χαρτιού περικλείοντας τους σπάγκους της περιφέρειας.
Για την ουρά: Κόψτε λωρίδες από εφημερίδες, πλάτους περίπου 2 εκ. και μήκους 20 εκ. Δέστε τις ανά ματσάκια σ’ ένα σπάγκο, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Στη συνέχεια προσαρμόστε την ουρά δένοντάς τη με ένα σπάγκο κάτω στα δυο κάτω άκρα του αετού.
Ζύγια: Τρυπήστε προσεκτικά το κέντρο του αετού. Φτιάξτε με σπάγκο μια ισόπλευρη πυραμίδα που να συνδέει την καρδιά του αετού με τις δυο επάνω γωνίες του. Κάθε μια πλευρά έχει μήκος ίσο με το μισό της διαμέτρου του αετού. Τα ζύγια ξεκινούν από το κέντρο και τα δυο ανώτερα άκρα του αετού και καταλήγουν στην καλούμπα, που είναι τυλιγμένος ο σπάγκος.
ΠΗΓΗ:www.yeskid.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: