Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013


ΚΑΡΟΤΟ , ΑΥΓΟ Η  ΚΟΚΚΟΣ ΚΑΦΕ....; 

 Διάβασα αυτή την ιστορία στο διαδίκτυο και μου άρεσε το νόημά της,διαβάστε κι εσεις..... 
Μία νεαρή γυναίκα πήγε στη μητέρα της και της μίλησε για τη ζωή της και πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εκείνη. Δεν ήξερε πώς να φτιάξει τα πράγματα και ήθελε να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, να τα παρατήσει. Είχε κουραστεί να προσπαθεί και να παλεύει. Της φαινόταν πως μόλις λυνόταν ένα πρόβλημα, ένα άλλο νέο προέκυπτε.
Η μητέρα της την πήγε στην κουζίνα. Γέμισε τρία δοχεία με νερό και έβαλε το καθένα σε δυνατή φωτιά. Γρήγορα το νερό στα δοχεία άρχισε να βράζει.
Στο πρώτο δοχείο έβαλε καρότα,στο δεύτερο έβαλε αυγά, και στο τελευταίο έβαλε κόκκους καφε.
Τα άφησε λίγο να βράσουν, χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Περίπου σε είκοσι λεπτά έκλεισε τα μάτια της κουζίνας. Έβγαλε τα καρότα έξω απ'το νερό και τα έβαλε σ'ένα μπωλ. Έβγαλε τα αυγά έξω και τα έβαλε σ'ένα μπολ. Μετά έβγαλε τον καφέ έξω και τον έβαλε σε ένα φλιτζάνι.
Γυρνώντας στην κόρη της την ρώτησε:
"πες μου τι
βλέπεις".
"Καρότα,αυγά και καφέ",της απάντησε η κόρη. 
Η μητέρα της την έφερε πιο κοντά και της ζήτησε να αγγίξει τα καρότα. Το έκανε και παρατήρησε ότι ήταν μαλακά.
Μετά η μητέρα ζήτησε απ'την κόρη της να πάρει ένα αυγό και να το σπάσει. Αφού έβγαλε τα τσόφλια, παρατήρησε ότι το αυγό ήταν σφιχτό.
Στο τέλος, η μητέρα ζήτησε απ'την κόρη της να πιει μια γουλιά απο τον καφέ. Η κόρη χαμογέλασε καθώς μύρισε το πλούσιο άρωμά του. Μετά η κόρη ρώτησε: "τι σημαίνουν όλα αυτά μητέρα;".
Η μητέρα της της εξήγησε ότι το καθένα απ'αυτά τα διαφορετικά αντικείμενα είχε αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες, δηλαδή βραστό νερό. Το καθένα όμως
αντέδρασε διαφορετικά.

Το καρότο αρχικά μπήκε μέσα στο νερό δυνατό και σκληρό.Εντούτοις, εφόσον τοποθετήθηκε στο βραστό νερό, μαλάκωσε και έγινε αδύναμο.

Το αυγό ήταν εύθραυστο.Το λεπτό εξωτερικό του περίβλημα είχε προστατέψει το υγρό εσωτερικό του, αλλά μετά την τοποθέτησή του σε βραστό νερό, το εξωτερικό του σκλήρυνε.

Όμως οι κόκκοι του καφέ ήταν μοναδικοί. Μετά την τοποθέτησή τους σε βραστό νερό, άλλαξαν το νερό.
"Ποιο απ'αυτά είσαι εσύ;" ρώτησε την κόρη της. "Όταν η δυσκολία χτυπάει την πόρτα σου, πώς ανταποκρίνεσαι;" Είσαι καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ;" Σκέψου το λίγο: Τι απ'αυτά είσαι εσύ;
Είσαι το καρότο που φαίνεται δυνατό, αλλά με τον πόνο και τις δυσκολίες λυγίζεις και μαλακώνεις και χάνεις τη δύναμή σου;
image.php.jpg
Είσαι το αυγό που ξεκινάει με μαλακή καρδιά, αλλά αλλάζει με τη θερμότητα; Μήπως είχες "υγρό" πνεύμα, αλλά μετά από έναν θάνατο, έναν χωρισμό, μία οικονομική δυσκολία ή μια άλλη δοκιμασία σκλήρυνες;Μήπως το περίβλημά σου μοιάζει το ίδιο, αλλά μέσα σου έχεις πίκρα και σκληράδα, με σκληρό πνεύμα και σκληρή καρδιά;
egg.jpg
Ή μήπως είσαι σαν τον κόκκο του καφέ; Ο κόκκος στην πραγματικότητα αλλάζει το καυτό νερό, δηλαδή τις ίδιες τις συνθήκες που προκαλούν τον πόνο. Όταν το νερό ζεσταίνεται, απελευθερώνει το άρωμα και τη γεύση του. Εάν είσαι σαν τους κόκκους του καφέ, όταν τα πράγματα δεν είναι στα καλύτερά τους, εσύ γίνεσαι καλύτερος και αλλάζεις την κατάσταση γύρω σου.
brown+coffee.JPG
Όταν δεν είναι και η καλύτερη στιγμή και οι δοκιμασίες σε συναντούν, ανυψώνεις τον εαυτό σου σε άλλο επίπεδο; Πώς αντιμετωπίζεις τις αντιξοότητες; Είσαι καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ;
τώρα τι είναι ο κάθε μας ...; καρότο ή  αυγό ή  κόκκος καφέ...; ας κοιτάξει μέσα του ...;
Είναι σημαντικό οι δύσκολες συνθήκες να σε γλυκαίνουν και να σε συναδελφώνουν με τους άλλους.Να αλλάζεις τα πράγματα, ναι, αλλά και ν' αλλάζεις κι εσύ.Δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε τα πράγματα, αν παραμείνουμε άκαμπτοι στη φύση μας γιατι ζούμε με αλληλεπιδράσεις. Ο κόκκος του καφέ δε θα έδινε καφέ χωρίς το καυτό νερό.
Όταν δεν είναι και η καλύτερη στιγμή και οι δοκιμασίες σε συναντούν, ανυψώνεις τον εαυτό σου σε άλλο επίπεδο;  Είσαι καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ; Πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες ; Εχεις αρκετή ευτυχία για να σε κάνει γλυκό, αρκετές δοκιμασίες για να σε κάνουν δυνατό, αρκετή λύπη για να παραμείνεις ανθρώπινος και αρκετή ελπίδα για να σε κάνει ευτυχισμένο. 
Οι ευτυχέστεροι των ανθρώπων δεν έχουν απαραιτήτως τα καλύτερα απ όλα,και το λίγο τους φτάνει. 
Απλώς κάνουν το καλύτερο που μπορούν σε αυτά που τους συμβαίνουν στη διαδρομή τους. Το λαμπρότερο μέλλον πάντοτε θα βασίζεται σε ένα ξεχασμένο παρελθόν. 
Δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή μέχρι να αφήσεις πίσω τις αποτυχίες σου και τους πόνους σου. Όταν γεννήθηκες έκλαιγες και όλοι γύρω σου χαμογελούσαν. Ζήσε τη ζωή σου έτσι ώστε στο τέλος εσύ να είσαι αυτός που θα χαμογελά και όλοι γύρω σου θα κλαίνε.

πηγη:http://anastasiag.pblogs.gr/

*****************        *******************************

ΕΓΩ....ΤΙ ΕΙΜΑΙ;;; ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ....;;;;

Όταν δεν είναι και η καλύτερη στιγμή και οι δοκιμασίες σε συναντούν, ανυψώνεις τον εαυτό σου σε άλλο επίπεδο; 
....Όμως οι κόκκοι του καφέ ήταν μοναδικοί. Μετά την τοποθέτησή τους σε βραστό νερό, άλλαξαν το νερό.


Ο ΚΟΚΚΟΣ στην πραγματικότητα ΑΛΛΑΖΕΙ το καυτό νερό, δηλαδή τις ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.....

 Εάν είσαι σαν τους κόκκους του καφέ, όταν τα πράγματα δεν είναι στα καλύτερά τους, ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ και αλλάζεις την κατάσταση γύρω σου.....
(ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ... ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ...ΑΛΛΑΞΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ  ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ....Κ ΕΤΣΙ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Κ ΕΓΙΝΑ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΛΑ!!!)


Είναι σημαντικό οι δύσκολες συνθήκες να σε γλυκαίνουν και να σε συναδελφώνουν με τους άλλους.Να αλλάζεις τα πράγματα, ναι, αλλά και ν' αλλάζεις κι εσύ.Δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε τα πράγματα, αν παραμείνουμε άκαμπτοι στη φύση μας γιατι ζούμε με αλληλεπιδράσεις. Ο κόκκος του καφέ δε θα έδινε καφέ χωρίς το καυτό νερό.

Απλώς κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν στη διαδρομή μας!!!!! 

**ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ  ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

**Δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή μέχρι να αφήσεις πίσω τις αποτυχίες σου και τους πόνους σου....!!!!

Κ ΕΓΩ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!!!!!!!!


2 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

μακάρι όλοι να ήμασταν κόκκοι του καφέ!
θα σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τις 7+8 Μαρτίου. ίσως, αυτές οι μέρες ν' αξίζουν την μεγαλύτερη, την καλύτερή σου γιορτή!

σε φιλώ!

valia είπε...

ΛΥΧΝΕ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!

ΑΧ ΝΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ Η ΑΛΛΑΓΗ....ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ....

....ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΟΣ ΚΑΦΕ...!!!

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΙΚΥ ΜΟΥ!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ "ΙΣΩΣ" ΑΛΛΑ "ΣΙΓΟΥΡΑ" ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΖΩ ΠΛΕΟΝ...ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΠΛΟΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΩ!!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ!!ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!