Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!

    Κατά τη διάρκεια της ζωής, οι άνεμοι φυσούν προς τη μεριά μας ατέλειωτες εμπειρίες οι οποίες μας αγγίζουν βαθιά.
Όλοι έχουμε βιώσει τον άνεμο της απογοήτευσης, της θλίψης, της απελπισίας, αλλά κ αυτόν της χαράς, της ελπίδας κ της έμπνευσης.
Γιατί, εφόσον όλοι ξεκινάμε τη ζωή με το ίδιο πλοίο προς κάποια κατεύθυνση, ξαφνικά συνειδητοποιούμε  πως οι άνεμοι έχουν αλλάξει και ο καθένας μας φτάνει σε διαφορετικά σημεία στο τέλος του ταξιδιού;
Πέρα απ το θάνατο, το μόνο βέβαιο στη ζωή είναι η αλλαγή...Είναι ο άνεμος που φυσάει στο ήρεμο κ προβλέψιμο ταξίδι μας,που αλλάζει την πορεία μας,σχίζει τα πανιά μας,αλλά κ που μας προκαλεί να αναπτυχθούμε κ να  ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΜΕ.....!!!!!
Η διαδικασία της αλλαγής μάς δείχνει πως, όποιος άνεμος και να φυσήξει προς εμάς,
ΣΗΜΑΣΙΑ έχει εμείς τι θα κάνουμε!!
Θα του επιτρέψουμε να μας τσακίσει τα πανιά και να βουλιάξει το πλοίο μας   Ή
Θα τον αντιμετωπίσουμε με τα εφόδια που αποκτήσαμε μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά μας;

             ΑΛΛΑΖΩ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΖΩ!!
                 ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!

                                 
Η ακόλουθη ιστορία εξηγεί παραστατικά τη διαδικασία της αλλαγής κ τη χρησιμότητά της:
   
                " Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ"
Κάποιος, κάποτε βρήκε το κουκούλι μιας πεταλούδας.Μια μέρα, παρουσιάστηκε ένα  μικρό άνοιγμα
στο κουκούλι.Ο άνθρωπος κάθισε κ παρατηρούσε την πεταλούδα γι αρκετές ώρες καθώς εκείνη αγωνιζόταν να περάσει το σώμα της μέσα από τη μικρή τρύπα.Κάποια στιγμή φάνηκε ανήμπορη να προχωρήσει άλλο.Έτσι ο άνθρωπος αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα.μ ένα ψαλίδι έκοψε το υπόλοιπο κομμάτι του κουκουλιού.Η πεταλούδα πρόβαλε εύκολα, αλλά είχε πρησμένο σώμα κ μαραμένα φτερά.Ο άνθρωπος συνέχισε να παρατηρεί την πεταλούδα, γιατί περίμενε ότι τα φτερά της θα μεγάλωναν κ θα άπλωναν για να στηρίξουν το σώμα της, το οποίο θα ξεπρηζόταν σιγά σιγά.Αυτό, όμως δεν έγινε.Αντίθετα, η πεταλούδα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σέρνοντας το πρησμένο σώμα της κ έχοντας μαραμένα φτερά.Ποτέ δεν μπόρεσε να πετάξει.
        Αυτό που ο άνθρωπος, με την καλοσύνη κ τη βιασύνη του, δεν κατάλαβε ήταν πως ο αγώνας για να βγει η πεταλούδα από το άνοιγμα, ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ΦΥΣΗ διοχέτευε υγρό απ το σώμα της
προς τα φτερά, ούτως ώστε να είναι έτοιμη να πετάξει μόλις απελευθερωθεί απ το κουκούλι.

Μερικές φορές, οι δυσκολίες είναι ακριβώς αυτό που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.
Αν ο Θεός μάς επέτρεπε να διασχίσουμε τη ζωή χωρίς εμπόδια, δεν θ αποκτούσαμε τη δύναμη που δικαιούμαστε......
Δεν θα πετούσαμε ποτέ......
                                                                                                                Άγνωστος

Πολλοί από εμάς βρεθήκαμε, αναμφισβήτητα, κάποιες φορές στη ζωή μας να αναζητάμε την αλλαγή, ενώ άλλες φορές ευχόμαστε ποτέ να μην αλλάξουν τα πράγματα η οι καταστάσεις....
Όποιο απ τα δύο συνέβη, μάλλον σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη με ή χωρίς τη συγκατάθεσή μας.Τίποτα δεν μένει αμετάβλητο αιώνια....Συχνά, πολλοί από εμάς αναμένουμε κ σχεδιάζουμε συνειδητά τις αλλαγές της ζωής μας. Λίγοι όμως συνειδητοποιούμε ότι η αλλαγή, αν κ είναι  μια περίπλοκη διαδικασία, είναι ο τρόπος που διαλέγει η φύση να μας δείξει ότι είμαστε ζωντανοί!
Τί σημαίνει, λοιπόν αλλαγή; ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ!
Σημαίνει ότι διακινδυνεύω ν αγαπήσω αλλά μπορεί να μην αγαπηθώ...
Σημαίνει ότι τολμώ να δοκιμάσω αλλά μπορεί ν αποτύχω...
Σημαίνει μαθαίνω, αναπτύσσομαι μα και πονώ....
Ζω τη δική μου περιπέτεια και βιώνω τη δική μου Ιθάκη....
Γι αυτό λοιπόν.....

    ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!


   *αποσπάσματα από: "Οι αλλαγές στο ταξίδι της ζωής"-ΠΕΓΚΥ ΠΕΛΩΝΗ-ΠΙΝΗΡΟΥ

3 σχόλια:

Ξύλινος Ιππότης είπε...

Πράγματι άγγελε μου,
ασχοληθήκαμε με το ίδιο θέμα,
και χωρίς να το ξέρουμε!
...
Η ιστορία με την πεταλούδα,
μου άρεσε,
γιατί περιγράφει ακριβώς
αυτό που
αγνοούμε τις περισσότερες φορές!
Την χρησιμότητα των δυσκολιών...
της μπόρας, αν θες να το πω αλλιώς,
και της φουρτούνας...
Άλλωστε πως θα ταξιδεύαμε
αργότερα...
άπειροι...;
...
Μια όμορφη βραδιά να έχεις!

valia είπε...

Σ αυτό το ειδικό ταξίδι μας το συγκεκριμένο πλοίο λέγεται ΖΩΗ κ μπήκαμε όλοι να ταξιδέψουμε.Ο καθένας έχει έναν προορισμό που θέλει αισίως να φτάσει για Ν ΑΡΑΞΕΙ κ όσο γίνεται με περισσότερες καλοσύνες...το ζήτημα είναι ότι ποτέ όλα δεν είναιτόσο ρόδινα κ τόσο εύκολα κ δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι ν αντιμετωπίσουμε κ τις φουρτούνες που θα βρεθούν μπροστά μας!! Λένε"ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται" κ σίγουρο είναι ότι θα βρεί την καλύτερη δυνατή λύση για να ξεπεράσει την αναπόφευκτη φουρτούνα ή το ακόμα καλύτερο να την αποφύγει κ ν αλλάξει τη ρώτα του πλοίου γιατί εκεί θα φανεί το πόσο καλός καπεταναίος είναι!!!!Αυτό είναι θέμα επιλογής, διαίσθησης ή εμπειρίας του καπετάνιου(δηλαδή του καθένα μας)
Κάθε φουρτούνα είναι και μια εμπειρία αλλά πάντα διαφορετική...μερικές φουρτούνες όμως μπορεί να κρατήσουν καιρό (κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό μόνο ο Θεός).ΕΚΕΙ θα φανεί η δύναμή μας η δύναμη του καπεταναίου να κρατήσει σταθερή πορεία στο πλοίο του να μην το αφήσει να βουλιάξει...να συνεχίσει να παλεύει με τα κύματα ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ γιατί έχει ένα σκοπό,ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ που τόσο θέλει μέχρι να φανεί στον ορίζοντα η γαλήνη...ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΑΛΗΝΗ!!ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ...Οι δυσκολίες που εμφανίζονται σαν φουρτούνες στη ζωή μας είναι Θεού Θέλημα τελικά για να μάθουμε να παλεύουμε κ να μην τα παρατάμε εύκολα να γίνουμε πιο δυνατοί Κ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ απ τα παθήματα κ να μάθουμε να κυβερνάμε πλέον σωστά το καράβι της ζωής μας για να το πάμε επιτέλους σ ένα απάνεμο λιμάνι ικανοποιημένοι πως καταφέραμε κ ξεπεράσαμε τα δύσκολα!!Αυτός είναι ο τελικός σκοπός μας κ γιαυτόν ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!! ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ Κ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!

valia είπε...

@ΞΥΛΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ
....Όχι βέβαια άπειροι...Σίγουρα οι εμπειρίες είναι απαραίτητες για την εξέλιξή μας για να μπορούμε να κάνουμε κ άλλα ταξίδια...ασφαλή κ πιό ώριμα!!
Μας απασχολούν κ μας στεναχωρούν συνεχώς "οι φουρτούνες" της καθημερινότητας κ γι αυτό εξωτερικεύουμε τα "έσω" μας γράφοντας...κ στους περισσότερους είναι κοινά αυτά απ ότι διαπίστωσες...όχι ότι έτσι βέβαια φεύγουν οι φουρτούνες αλλά μια εκτόνωση γίνεται!!!! Πιστεύω ότι Εξωτερικεύοντας κ μοιράζοντας με άλλους απόψεις κ σκέψεις αδειάζει λίγο,ξεφορτώνει το μυαλό κ ίσως να ξαναφορτώσει με περισσότερη διάθεση μετά πιό σωστά κ πιο ώριμο!!! ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!