Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της αγάπης

Πριν μερικά χρόνια παρακολουθούσα ένα σεμινάριο σχέσεων, όταν κάποιος απ το κοινό ρώτησε τον ομιλητή<<Γιατί να φέρομαι με αγάπη στην γυναίκα μου?εκείνη δε μου φέρεται με αγάπη!>>. Ο ομιλητής  του απάντησε ευγενικά κ με  καθόλου επικριτικό ύφος <<Γιατί χρειάζεσαι την εξάσκηση>>.Τα λόγια του με χτύπησαν σαν κεραυνός κ από τότε θυμάμαι τη συμβουλή του....ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε εξάσκηση στην ανεπιφύλακτη αγάπη. Μπορούμε  όλοι να γίνουμε  λιγότερο αμυντικοί, εγωιστές και αντιδραστικοί.Οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι ακροατές, πιο καλοί,ευγενικοί κ γενναιόδωροι άνθρωποι.Όμως για ν αποκτήσουμε αυτές τις αρετές χρειαζόμαστε εξάσκηση-και όχι τόσο στις περιόδους που ο σύντροφός μας μας υποστηρίζει κ μας δείχνει την αγάπη του, αλλά τότε που κ εκείνος έχει χάσει το δρόμο του κ μας φέρεται μη αγαπητικά.
Μπορείτε να μεταμορφώσετε οριστικά τη σχέση σας χρησιμοποιώντας τη δύναμη της αγάπης.Αν μπορέσετε ν αντιδράσετε μ αγάπη κ όχι με ένταση κ αν μπορέσετε να κρατήσετε την καρδιά σας ανοιχτή, ακόμα κ αν αυτό φαίνεται περιττό,τότε θ ανακαλύψετε τη δύναμη της αγάπης κ τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να εξασφαλίσετε διάρκεια κ ευτυχία στις σχέσεις της ζωής σας.
Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις..το μόνο που απαιτείται είναι η αληθινή πρόθεση κ πάρα πολύ εξάσκηση..Όταν ο σύντροφός σας σας αγαπάει κ σας φροντίζει, απολαύστε το και εκτιμήστε το.Αλλά όταν δεν το κάνει τότε έχει έρθει η ώρα για να μπείτε σε θέση <<δράσης>>.
Αντί να περιμένετε να συμπεριφερθεί ο άλλος διαφορετικά, βάλτε τα δυνατά σας να προσφέρετε εσείς ανεπιφύλακτη αγάπη κ κατανόηση.
Συγχωρείστε και ακούστε προσεκτικά τον άλλο.Διατηρήστε την αίσθηση του χιούμορσας κ στηρίξτε το σύντροφό σας....
Ένα απ τα μυστηριώδη κ μαγικά  πράγματα που συμβαίνουν σε μια σχέση είναι ο σύνδεσμος που αναπτύσσεται μεταξύ των  2 ανθρώπων.
Όταν η καρδιά σας είναι γεμάτη θυμό, το πιθανότερο είναι ότι η σχέση σας υποφέρει.
Όταν είστε απαιτητικός κ επιθετικός ο σύντροφός σας έχει την τάση να κλείνεται στον εαυτό του.
Όταν το μυαλό σας εστιάζεται στο τι δεν είναι σωστό στο σύντροφό σας, κ έχετε αρνητική στάση άπεναντί του τότε εκείνος θα αισθανθεί τα συναισθήματα σας κ θα μένει απόμακρος κ σ επιφυλακή.Η σχέση σας δεν θα φτάνει στην κορύφωση που μπορεί-ούτε καν θα πλησιάζει.
Από την άλλη πλευρά, όταν η καρδιά είναι γεμάτη αγάπη, στις περισσότερες περιπτώσεις , ο σύντροφός σας  θα μπορέσει να το διαισθανθεί.
Οι άμυνές του θα πέσουν κ θα επιστρέψει σε πιο αγαπητικά συναισθήματα.
Όταν λέει ή κάνει κάτι στραβό κ εσείς μπορείτε να το ξεπεράσετε κ να παραμείνετε αγαπητικοί τότε εκείνος θα μπορέσει να επανακάμψει γρηγορότερα παρά αν αντιδρούσατε με σκληρές σκέψεις ανταπόδωσης.
Αν μπορέσετε να διατηρήσετε ένα περιβάλλον που παραμένει  ανεπηρέαστο  απο την ατελή συμπεριφορά του άλλου τα περισσότερα προβλήματα θα λύνοντας από μόνα τους.Δεν εννοώ να ανέχεστε μια σκληρή συμπεριφορά, αλλά απλώς να ξεπερνάτε τα μικροπράγματα ώστε η καρδιά να παραμένει ανοιχτή .
Την επόμενη φορά που θα νιώθετε εκνευρισμένοι ή ενοχλημένοι από το σύντροφό σας, δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική στρατηγική.
Αντί να επιμείνετε στην τυπική αντίδρασης της απαίτησης ν αλλάξει ο άλλος συμπεριφορά, δοκιμάστε ν αλλάξετε εσείς.
ΜΠΟΡΕΙ να εκπλαγείται απ το πόσο γρήγορα θα καλυτερέψουν τα πράγματα...
            ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!
   

         *απόσπασμα από το Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη-Richard Carlson Ph.D.

6 σχόλια:

Helen Gr είπε...

Καλημέρα. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρεθήκαμε! Καταπληκτικά τα κείμενα των αναρτήσεών σου. Μπράβο σου! Να είσαι καλά, θα σε παρακολουθώ στο εξής.

valia είπε...

@Helen Gr
Καλό μεσημέρι κ καλώς ήρθες κ στα δικά μου ταξίδια σκέψεων!Χαίρομαι που σ αρέσουν!Eίναι δύσκολο στην εποχή αυτή να πετύχεις ανθρώπους που να τους αγγίζουν τέτοιες αξίες...ευτυχώς που μέσα από εδώ έστω κ άγνωστοι θα ταξιδεύουμε παρέα με τις όμορφες σκέψεις μας!! Σ ευχαριστώ κ καλά μας ταξίδια λοιπόν!!

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

η σειρά μου να πάρω κάτι όμορφο μαζί μου για τον ύπνο ...
" ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!"
καληνυχτα

Ανώνυμος είπε...

Έλεγαν κάνει θαύματα..τώρα το πιστεύω!

καλώς ήρθες!

valia είπε...

@Βάσω Α.
...Κ Πολύ Καλά κάνεις!!Αυτό το όμορφο παντού πρέπει να το έχουμε μαζί μας!!!!Καλό απόγευμα!

valia είπε...

@Dark13Sun
...κ ποιος δεν το πιστεύει!!!Αφού αυτό είναι το μάθημα ζωής που μας χάρισε με τη δική του ζωή ο Χριστός!
Καλώς σας βρήκα!!Καλό απόγευμα νάχεις!