Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗN ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ...

Στην πολιτική κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ψεύτικη ή απατηλή "διαστρέβλωση" που αποσκοπεί στο προσωπικό συμφέρον.Στο θέμα των προσωπικών σχέσεων είναι όμως τελείως διαφορετικά.Το να δίνετε μια θετική τροπή στα γεγονότα, στις συνθήκες κ στις προκλήσεις της σχέσης σας αποτελεί μια απ τις πιο σημαντικές συνήθειες που μπορεί να εντάξετε στη κοινή σας ζωή!Για την ακρίβεια αν απουσιάζει αυτή η συνήθεια, σχεδόν  τα πάντα-μικρά ή μεγάλα- μπορούν ΝΑ  ΣΑΣ  ΕΝΟΧΛΟΥΝ  Η  ΝΑ  ΣΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ!!
Ο τρόπος που βιώνουμε τις καταστάσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική μας γωνία.Υπαρχει μια ιστορία για δύο χτίστες που έκαναν την ίδια δουλειά.Κάποιος ρώτησε τον πρώτο;"τι είναι αυτό  κάνεις:"κ  εκείνος  απάντησε με αρνητική διάθεση νιώθοντας φανερά άσχημα για τον εαυτό του:"Έρχομαι εδώ κάθε μέρα κ βάζω το ένα τούβλο πάνω στο άλλο".Μετά στράφηκε στον άλλο χτίστη κ του έκανε την ίδια ερώτηση,η απάντησή του όμως ήταν τελείως διαφορετική, γεμάτη αυτοπεποίθηση:"Είμαι ένας χειροτέχνης, βοηθάω στην κατασκευή όλων αυτών των όμορφων κτιρίων που βλέπεις γύρω σου.Χωρίς τη συνεισφορά μου τίποτα δεν θα υπήρχε απ αυτά που βλέπεις"
Το ηθικό δίδαγμα απ αυτή την ιστορία είναι ότι είχαν κ οι δύο δίκιο!
Γνωρίσαμε ένα ζευγάρι που είχε χάσει τα πάντα σε μια φοβερή φωτιά.Εκείνοι όμως αποφάσισαν ότι αυτό που τους συνέβη ήταν μεταμφιεσμένο δώρο...Η άποψή τους ήταν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουν απ την αρχή κ να ξαναχτίσουν τη  ζωή τους ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  όπως ακριβώς την
ήθελαν !!
Το ιδιο γεγονός όμως μπορεί κ πολύ συχνά το καταφέρνει να χωρίσει ένα ζευγάρι.Κ όμως μπορείτε να δείτε αυτή την κατάσταση  από δύο οπτικές γωνίες:Μπορείτε  να ψάξετε γι αυτό που σας προσφέρει, μπορείτε ν ανακαλύψετε τα μεταμφιεσμένα δώρα που κρύβει μέσα της, μπορείτε ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ...Ή μπορείτε να τη δείτε με το συγκεκριμένο τρόπο κ ν αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια κ τις δυσκολίες ως μια απόδειξη ότι η ζωή είναι δύσκολη και άδικη.
Είναι αυτονόητο βέβαια ότι δεν φτάνει να διαβάσετε αυτή τη στρατηγική  για να μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα από μια θετική οπτική γωνία αλλά σας ανακουφίζει τουλάχιστον η γνώση ότι υπάρχει ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!!
Είτε υπάρχει κάτι ασήμαντο ή κάτι πιο σοβαρό πάντα θα έχετε την ευκαιρία αν το καλοσκεφτείτε να στρέψετε την όποια κατάσταση επικρατεί στη ζωή σας ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ!!
Μπορεί να σκεφτείτε ότι όλα αυτά δεν είναι κ τόσο  ρεαλιστικά αλλά μπορεί  και να αναρωτηθείτε :"ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΩ;" Η μόνη επιλογή που γνωρίζουμε είναι να φανούμε αρνητικοί: να δούμε το όλο θέμα απαισιόδοξα κ με ηττοπάθεια...αν το καλοσκεφτούμε όμως δεν είναι κ τόσο καλή εναλλακτική λύση..το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει την κατάσταση να φανεί ακόμα πιο άσχημη κ πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση της...επίσης κάνει όλους τους άλλους γύρω σας να αισθάνονται στεναχώρια κ ανασφάλεια κ μειώνει τις πιθανότητες σας να αντιμετωπίσετε το όλο  θέμα αποτελεσματικά!!
Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι όποτε έχουμε καταφέρει να δώσουμε μια  θετική χροιά σε μια κατάσταση -όποια κ αν είναι αυτή-έχουμε κερδίσει ως ζευγάρι έχουμε ανακαλύψει δημιουργικές λύσεις κ έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ευρύτερη οπτική μας πάνω στη ζωή.
Επίσης μας βοηθάει να μην κάνουμε ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ τις άσχημες  μέρες μας καθώς κ να μην επιτρέπουμε στις δυσκολίες να διασπάσουν τη συνοχή μας...
Κ το σπουδαιότερο μας επιτρέπει να μην βασανιζόμαστε για μικροπράγματα
Άρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη: όποτε κάτι τέτοιο είναι δυνατόν,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΝΑ  ΣΤΡΕΦΕΤΕ   ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ  ΣΑΣ.... ΤΙΣ  ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ  ΣΑΣ!!!!!



              *απόσπασμα από "Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στην αγάπη"Richard Carlson Ph.D.

8 σχόλια:

Apokalipsis999 είπε...

Ωραία ακούγεται το «στρέψετε την όποια κατάσταση επικρατεί στη ζωή σας ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ!!» αλλά στην πράξη δεν γίνεται τα πάντα να στρέφονται προς όφελος.
Τι δηλαδή να κάνει κάποιος που έχει χρέη ή τα παιδιά του πεινάνε και είναι άνεργος; Πως να στρέψει τη δεινή θέση του για να είναι προς όφελός του;
Αυτό το αμερικανίστικο think positive είναι πολύ θεωρητικό και άνευ ουσίας. Για φαντάσου μόνο, κάποιος να είναι ετοιμοθάνατος. Τι θα προέτρεπε άραγε ο Richard Carlson; Να στρέψει προς όφελός του τις εμπειρίες του;

Την καλημέρα μου, στο ενδιαφέρον blog σου.

valia είπε...

@Apokalipsis999
Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες στα δικά μου ταξίδια σκέψεων!
Δεν αμφιβάλλω κ Σίγουρα το δικό σου σκεπτικό έχει γερή βάση για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι στη ζωή κ περισσότερο το τελευταίο διάστημα, που όλοι έχουμε στο μυαλό μόνο ένα πράγμα...με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την όλη κρίση για να επιβιώσουμε!Πάντα τα λόγια οι θεωρίες οι στρατηγικές κ οι λύσεις είναι εύκολο να λέγονται ο κόσμος όμως έχει ανάγκη να δει ΠΡΑΞΕΙΣ, κ εγώ το ίδιο βέβαια...κ είναι στο χέρι μας να βρούμε λύσεις για να μην πεινάνε τα παιδιά τουλάχιστον...τα χρέη είναι άλλη υπόθεση...Όλα αυτά τα δύσκολα ερωτήματα που έχεις δεν λύνονται μ αυτά που διάβασες στην ανάρτησή μου...ο συγγραφέας εδώ ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με θέματα που αφορούν τις όποιες αρμονικές σχέσεις του κάθε ζευγαριού...μεταξύ τους!Η αντιμετώπιση όλων των άλλων κοινών δυσκολιών που έχουν είναι άλλο πονεμένο θέμα συζήτησης...!Ο συγγραφέας εδώ απλά μας δίνει τη δυνατότητα της επιλογής...εμείς τη φιλτράρουμε σύμφωνα με τη δύναμη που έχουμε ν αντιμετωπίσουμε το κάθε δεινό που μας συμβαίνει...Όπως τα λες, στο θάνατο σηκώνουμε τα χέρια ψηλά αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ και χρειαζόμαστε δύναμη κουράγιο κ εφευρετικότητα για να επιβιώσουμε..ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Σ ευχαριστώ για την βόλτα σου στο blog μου!

love2love είπε...

Ολα μπορουνα να γινουν προς οφελος μας κανε θετικες σκεψεις και θα γινουν

Ξύλινος Ιππότης είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω.
Υπάρχει ένα ποτήρι που είναι γεμάτο μέχρι τη μέση ή άδειο μέχρι τη μέση!
Η θετική σκέψη δεν αλλάζει την κατάσταση, θα έλεγα στον Apokalipsis999,
αλλά βοηθά και στην υγεία, ψυχολογικά, και είναι πιο πιθανό να σου συμβεί κάτι καλό, διότι η ενέργεια που βγάζουμε παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας...
Η αντιμετώπιση κάθε γεγονότος παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση της, κι αυτό το γνωρίζω εκ πείρας.
...
Την καλησπέρα μου άγγελε μου και φιλιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Νομίζω ότι ο άνθρωπος έχει τόσες αντοχές, όσες δεν φαντάζεται!
Και μέσα από αρνητικές καταστάσεις και δυσάρεστες εμπειρίες, πολλές φορές προβάλλει κάτι θετικό, που μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα δυσάρεστα.
Πιστεύω ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έχει και τα θετικά της, γιατί μας ανάγκασε να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας και να δούμε με άλλο μάτι τις προτεραιότητές μας.
Είχε πολύ περισσότερα αρνητικά θα μου πεις, και δεν θα διαφωνήσω.
Γενικά προσπαθώ να αντιμετωπίζω ψύχραιμα και με θετική διάθεση τις όποιες δυσκολίες, αλλά υπάρχουν καταστάσεις όπως ο χαμός κάποιου αγαπημένου μας, που όση προσπάθεια και να κάνουμε, δύσκολο να αντιμετωπισθεί θετικά.
Κάποιες καταστάσεις ειναι όπως λες πονεμένο θέμα.
Καλό απόγευμα, φιλιά!

valia είπε...

@love2love
Εγώ κ αν είμαι υποστηρικτής αυτής της άποψης!! κ στην καθημερινή μου ζωή προσπαθώ πάντα να την κάνω πράξη περιμένοντας βέβαια ότι υπάρχει κ η περίπτωση να μην έχει το αποτέλεσμα που επιθυμώ...Η θετική σκέψη πάντα βοηθάει στη ψυχική υγεία μου κ την έχω προτεραιότητά μου,έτσι παίρνω δύναμη για ν αντιμετωπίζω τους πάντες κ τα πάντα!!Να τα εκατοστήσει το blog σου κ από εδώ!!

valia είπε...

@Ξύλινε Ιππότη
Σωστός!Το ίδιο πιστεύω κ εγώ,εκ πείρας βλέπω ότι η δική μου ενέργεια με βοηθάει στην καθημερινότητά μου να την αντιμετωπίζω πιο αποτελεσματικά!!σε αντίθεση με στιγμές που μ έχει πάρει από κάτω κ δεν μπορώ ν ανταπεξέλθω σωστά εκεί που πρέπει...!!Καλό Βράδυ να έχεις και εσύ!!

valia είπε...

@ΕΛΕΝΑ
Κ να συνεχίσεις να το κάνεις όπως κ εγώ!Οι αντοχές μας είναι κρυμμένες τελικά, κ απ ότι διαπίστωσα προσωπικά μέσα από δυσάρεστες εμπειρίες όπως λες μου βγήκε στην επιφάνεια μια αντοχή που δεν περίμενα να είχα κ έτσι αντιμετώπισα μια δύσκολη για μένα κατάσταση..."Κ ο άγιος φοβέρα θέλει" ένα πράγμα τέτοιο ας πούμε!Αυτή η κρίση ήρθε για να μας δώσει ένα γερό μάθημα του πόσο καλομαθημένοι είμαστε (τουλάχιστον εγώ..)στη ζωή μας...όσο είχαμε τόσο θέλαμε κ περισσότερα απλά κ μόνο για να περνάμε πιο ευχάριστα...γιατί έτσι μεγαλώσαμε κ έτσι συνηθίσαμε...ΚΑΚΩΣ βέβαια...όλα έχουν το τίμημά τους...κ εμείς δυστυχώς το πληρώνουμε τώρα!Τι να κάνουμε θα μάθουμε κ στα αλλιώς...Θα προσαρμοστούμε κ θα τα αντιμετωπίσουμε θέλοντας κ μη...ο καθένας με τον τρόπο του!Κ Εύχομαι πάντα με αισιοδοξία!!!
Καλό Βράδυ Να έχεις!!