Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....



Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ....


"Όπως η φυσική μας καρδιά δέχεται το αίμα και το ωθεί στη συνέχεια για να κυκλοφορήσει μέσα στο σώμα, έτσι και η ψυχική μας καρδιά χρειάζεται να δέχεται και να δίνει αγάπη. Κι όπως η σωματική μας καρδιά είναι ένας μυς, ας πούμε πως και η αγάπη είναι ένας μυς εμπιστοσύνης για την ψυχή μας και όπως όλοι οι μυες, πρέπει και αυτή να γυμνάζεται με τη χρήση. Αν κάποιος μυς τραυματιστεί, η λειτουργία του θα είναι πιο αργή και πιο αδύνατη.
Το πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία της αγάπης ανήκει στη δική μας ευθύνη. Όταν απορρίπτουμε την αγάπη ή δεν την εκδηλώνουμε ποτέ, η καρδιά μας εσωτερικά θα νεκρωθεί.
Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι είναι αυτοί που αντιστέκονται στην αγάπη. Γύρω τους θα υπήρχε πολλή αγάπη αν ήταν έτοιμοι να της ανταποκριθούν, αλλά δε μπορούν να το καταλάβουν και παραμένουν στη μοναξιά τους.
Ταυτόχρονα, παραπονούνται ότι η αγάπη των άλλων δεν φτάνει ως αυτούς, ότι δεν περισσεύει γι' αυτούς αγάπη.
Με αυτό που λένε όμως αρνούνται την ευθύνη τους, που μένουν κλεισμένοι στον εαυτό τους χωρίς να ανταποκρίνονται. Η τακτική των παραπόνων για την έλλειψη αγάπης απ' την πλευρά των άλλων, είναι πάντα η μέθοδος που όλοι υποσυνείδητα χρησιμοποιούμε για να παρακάμψουμε τη δική μας ευθύνη απέναντι στην αγάπη. Είναι ανάγκη να δούμε την καρδιά μας σαν ιδιοκτησία μας, πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψουμε για να στηριχτούν και να θεραπευτούν όλα τα αδύνατα σημεία μας. Αυτό θα μας δώσει ζωή."

Από το βιβλίο "Όρια ζωής" των Dr. Henry Cloud/ Dr.John Townsend







Αγάπη είναι κάτι το οποίο χτίζεται, οικοδομείται από συναισθήματα και αλληλεπιδράσεις.
Η πορεία της, θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά έβαλαν τα θεμέλια οι οικοδόμοι της...

10 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλό Μήνα αγγελέ μου, έστω και με 2 μέρες καθυστέρησης, αλλά ο μήνας έχει 28 ακόμα...ας είναι λοιπόν χαρούμενες και γεμάτες αγάπη και υγεία!
Φιλάκια πολλά μαγιάτικα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλως σε βρήκα Βαλια..και θα χαρώ να φτερουγίσω μαζί σου σε αυτόν τον όμορφο για μένα τόπο..που ποτέ δεν το περίμενα πως θα βρώ φιλία, αγάπη, συντροφιά...θα χαρώ να τα λέμε...
εννοείται ότι διάβασα εδώ για την αγάπη... έτσι την σκέφτομαι ακριβώς απλώς δεν ξέρω να την εκφράσω τόσο εμπεριστατωμένα...και μου άρεσε η ανάλησή της.. όοολα αυτά τα συναισθήματα που γραφουν οι πετρες επανω αυτά όλα για μένα ειναι ΑΓΑΠΗ!!!!!! φιλιά...

Δια Βίου Ανέλιξη ΚοινΣΕπ είπε...

Συμφωνώ Βάλια μου
Αν βάλει κανείς καλά θεμέλια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κυρίως τρίτους.
πολύ όμορφη φώτο

valia είπε...

ΧΑΡΑ ΜΟΥ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ!!

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!

valia είπε...

ΡΟΥΛΑ ΜΟΥ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙΚΟ!!ΕΔΩ ΕΧΩ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΙΛΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ...ΕΧΩ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΣΚΕΨΕΙΣ...!!!
ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ!!!

ΟΥΤΕ Κ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΔΕΙΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΣΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ...ΦΙΛΙΚΗ ΠΑΡΕΑ...ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ...!!

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ...Κ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΗ ΝΙΩΘΩ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ...ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ!!
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Κ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ...ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ...ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!!!

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

valia είπε...

ΒΑΣΩ ΜΟΥ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ...

Κ ΕΜΕΝΑ Μ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ... ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ...ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ!!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ...!!!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!

Eleni είπε...

Πολύ ωραία εικόνα Βάλια μου, τα λέει όλα!!!Γερά θεμέλια!!!
Φιλιά πολλά!!!

valia είπε...

ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!!

Ο Λ Α!!!!!!!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ!!!!

ΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!!!...

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

Χρυσούλα είπε...

Ετσι είναι Valia μου η αγάπη χτίζεται...και όλα αυτά που φαίνονται στην φωτό είναι τα απαραίτητα υλικά για να γίνει δυνατή η αγάπη...ν`αντέξει...να στεριώσει..
Όσο για αυτό που αναφέρεις γι`αυτούς που παραπονιούνται ότι δεν έφτασε η αγάπη ως αυτούς ...συμφωνώ ότι έχουν ευθύνη γι`αυτό...όταν δίνουμε αγάπη,από αγάπη όμως κι`όχι από υπολογισμό, σίγουρα θα πάρουμε αγάπη,σίγουρα θα μας επηρεάσει....ίσως όχι από εκεί που την δώσαμε ,αλλά σίγουρα θα την βρούμε στον δρόμο μας...αρκεί να είμαστε έτοιμοι να την αναγνωρίσουμε...
Να περνάς όμορφα!
Υ.Γ Valia αν θέλεις μου αφήνεις την διεύθυνσή σου στο e-mail μου..

valia είπε...

Χρυσούλα μου

Καλή σου μέρα!!

Κατ' αρχήν...συγγνώμη αλλά έχει αρχίσει κ γίνεται ο χρόνος για τον υπολογιστή περιορισμένος γι αυτό δεν έστειλα mail ακόμα...

...όσο για την αγάπη μ αυτές τις προυποθέσεις ναι...στερεώνετε!!!...κ αν κάποιες απ αυτές ξεφύγουν κ δεν μπορεί να στεριώσει ένα ζευγάρι...ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ!!!!!!!!!!!!

...Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ...ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ!!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ!!
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!