Τα Μελιτίνια είναι ένα ιδιαίτερο γλύκισμα από την Σαντορίνη που παραδοσιακά παρασκευάζεταιτην εβδομάδα του Πάσχα εν όψει της Ανάστασης! Οπτικά μπορεί να μοιάζουν με τα κρητικά σκαλτσούνια αλλά αυτό που ουσιαστικά τα διαφοροποιεί είναι η πολύ λεπτή ζύμη και οιδαντελωτές άκρες τους. Στην Σαντορίνη, οι παραδοσιακές νοικοκυρές με τα λεπτοκαμωμένα τους δάχτυλα, συνηθίζουν να κάνουν πάρα πολλά «τσιμπήματα» και συναγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα κάνει τα περισσότερα, ενώ οι πιο μοντέρνες νοικοκυρές είναι ικανοποιημένες ακόμα και με 23.
Η συνταγή που χρησιμοποιήσαμε μετράει τουλάχιστον 70 χρόνια και περνάει από μάνα σε κόρη. Προέρχεται από μια γνήσια Σαντορινιά, την Μαρκεττούσα! Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για 80 περίπου μελιτίνια! Για την Γέμιση 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι σόδα 4 αυγά 6 κ.τ.σ. σιμιγδάλι 6 κ.τ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.τ.γ. μαστίχα σκόνη 1 βανίλια Για το Φύλλο Χλιαρό νερό 1 ρακοπότηρο ελαιόλαδο ή 80 έτοιμα φυλλαράκια για σκαλτσούνια Διάρκεια Μέθοδος Παρασκευής:
Τα Μυστικά της Επιτυχίας:
|
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ! ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ Κ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ
Άγγελέ μου, Φύλακά μου, Σκέπος κ Βοήθειά μου με το θάρρος σε φωνάζω κ Προστάτη μου σε κράζω: Φώτισέ με,Φύλαξέ με Ισχυρά Προστάτεψέ με!(πρωινή προσευχη)
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ....
Πέμπτη 2 Μαΐου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου